Firstlook festival 2016

Op 7, 8 en 9 oktober stond de jaarbeurs in Utrecht weer op zijn kop door het grootste game evenement van Nederland. Ik heb het natuurlijk over Firstlook, waar je de nieuwste games als eerste kan spelen, vette merchandise kan kopen en je ogen uit kunt kijken naar de cosplayers die er rond lopen. Maar dit is niet het enige – je staat er ook in ellenlange wachtrijen te wachten…

Wachtrijen waar geen einde aan lijkt te komen. Het begint al bij binnenkomst. Gelukkig mochten een aantal leden van de 365 Gaming crew met een pers ticket naar binnen, zodat we die eerste lange wachtrij al gedag konden zeggen. Helaas mochten we niet om 10 uur al naar binnen (tenminste, ik niet) en stond ik samen met een heleboel andere mensen, om 11 uur pas op de evenement vloer. Snel haastte ik me naar de Square Enix stand waar Final Fantasy XV voor het allereerst speelbaar was in Nederland. Terwijl ik aan het wachten was, borg ik mijn jas en vest op in mijn tas en deed ik de final touches voor mijn Lara Croft cosplay nog even in rij. Tja, je moet toch wat.

firstlook_festival_2016_2_make_it_personal

Final Fantasy XV

Na zo’n, pak ‘em beet’ 45 minuten te hebben gewacht voor deze game, was ik dan eindelijk aan de beurt om deze game voor het eerst te spelen (de demo niet meegerekend). Tijdens het spelen van Final Fantasy XV, skipte ik alle cutscenes om zo meer van de gameplay te kunnen genieten – die cutscenes komen later wel wanneer ik de game in mijn bezit heb. Ik moet zeggen dat ik echt helemaal gehyped ben en dat ik Final Fantasy XV zo snel mogelijk wil hebben! Het zag er echt fantastisch uit en ik kan echt niet wachten. Na afloop kreeg iedereen een dubbelzijdige poster mee, die ik zeker een mooi plekje ga geven!

Deliver us the Moon

Een indie game die ik zeker wilde spelen was Deliver us the Moon. Het is lekker vaag en er werd in game ook niet uitgelegd wat nu precies het doel is waar je naartoe moest werken. De mensen van KeoKen waren ook echt super aardig én in ontmoette daar één van mijn favoriete youtubers – yay! Het was erg gezellig bij de stand en het einde van de demo was een enorme cliffhanger – dus ik ben heel benieuwd hoe het verder gaat!

firstlook_festival_2016_3_make_it_personal

Horizon Zero Dawn

In de rij van Horizon Zero Dawn kwam er een medewerkster van een bepaalde stand naar me toe om te vragen of ik een headset voor de PS4 of XBOX ONE wilde winnen – ja hoor! Toen ik me terug omdraaide zag ik het pas – het bordje met daarop ‘Wachttijd vanaf hier: 2 uur’ – oh jeetje. Toch had ik besloten om het maar gewoon te doen, ik ging die 2 uur gewoon uitzitten – letterlijk. Ik pakte mijn 3DS erbij en ging op de grond zitten wachten. Na deze extreem lange wachttijd, mochten we in groepjes van zes naar binnen – yay! Het begon met een korte presentatie over Horizon Zero Dawn met een hoop uitleg terwijl iemand anders de game werkelijk speelde. Na zo’n 10 á 15 minuten was het tijd om zelf aan de slag te gaan. Persoonlijk vond ik het erg lastig om de game uit te vogelen in zo’n korte tijd – voordat ik wist wat alle buttons deden, was de tijd alweer over, jammer!

Cosplay

Er was een speciale Cosplay Village aanwezig op First Look, waar ik eigenlijk niet echt heb rondgekeken. Ik zag er wel een aantal cosplayers rondhangen en alhoewel ik zelf ook in cosplay was (Lara Croft), wilde ik gewoon liever de merchandise stands eerst bekijken. Helaas was er een heel andere sfeer dan op Animecon, waar mensen om de haverklap vragen of ze met je op de foto mogen of iets anders tofs zeggen over je cosplay. Op First Look hoorde je alleen achter je rug om van ‘Hey, die is gecosplayed als Lara Croft!’. Dat het een ander publiek is, is wel goed te merken 😉

firstlook_festival_2016_4_make_it_personal

Met iets minder dan nog maar een half uur op de teller, besloot ik om maar naar huis te gaan want het was niet meer de moeite waard om in een rij te gaan staan (als die er überhaupt nog wel waren). Uiteindelijk heb ik zelf dus maar drie games kunnen spelen, waaronder één indie game. Helaas heb ik niet echt veel goodies kunnen scoren, maar ik heb het zeker naar mijn zin gehad! Mensen die constant lopen te klagen, horen gewoon niet op zo’n evenement thuis, want je wéét gewoon dat er mega lange wachtrijen om de hoek komen kijken op een game evenement!

Een ander, uitgebreid verslag wat ik samen met een crewlid van 365Gaming heb geschreven, kun je hier vinden. Via 365Gaming had ik de perskaarten mogen ontvangen – thanks guys!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post