Fallen – Lauren Kate

What if the person you were meant to be with could never be yours?

There’s something achingly familiar about Daniel Grigori. Mysterious and aloof, he captures Luce Price’s attention from the moment she’s sees him on her very first day at Sword & Cross boarding school in Savannah. He’s the one bright spot in a place where cell phones are forbidden, the other students are screwups, and security cameras watch every move. Except Daniel wants nothing to do with Luce – he goes out of his way to make that very clear. But she can’t let it go. Drawn to him like a moth to a flame, Luce has to find out what Daniel is so desperate to keep secret… even if it kills her.
IMG_4735
Luce wordt overgeplaatst naar een kostschool omdat zij ervan werd beschuldigd van het doden van een medescholier, die is overleden in een plaatselijke brand. Op de nieuwe school genaamd Zwaard & Kruis (Sword & Cross), voelt ze zich niet helemaal thuis. Luce heeft in het begin veel moeite met het maken van vrienden, maar na een tijdje heeft ze toch goede vrienden gevonden. Het gebouw is ook zo maar een eng, spookachtig gebouw. Naast de school bevindt zich zelfs een begraafplaats. Vele jongeren van Zwaard & Kruis hangen hier rond.

Ook lopen er twee mysterieuze jongens rond op school, namelijk Daniel en Cam. Cam wil zo snel mogelijk, alles van Luce weten, terwijl Daniel haar volkomen negeert. Daniel komt Luce vaag bekend voor, waar kent ze hem toch van? Hoe graag ze hem ook wilt ontwijken, ze wordt als een magneet naar hem toegetrokken.

Luce komt erachter dat Daniel een groot geheim voor zich houdt. Ze is vastberaden om te ontdekken wat zijn geheim is. Lukt het Luce om achter Daniel zijn geheim te komen?
IMG_4740
Ik had vaak naar dit boek gekeken, maar het leek me een beetje een deprimerend boek. Na het lezen van goede reviews, had ik het boek toch uiteindelijk gekocht. En ik ben blij dat ik dit gedaan heb! Het verhaal vond ik echt heel spannend. Het is een boek wat je snel wegleest en wat niet saai wordt. Alleen het einde vond ik een beetje… apart (ik ga natuurlijk niks verklappen). Dit wordt verder allemaal uitgelegd in deel 2, ‘Torment’, ‘Kwelling’ in het Nederlands.

Zelf heb ik het boek in het Nederlands gelezen, om mijn eReader. In het Nederlands heet het boek ook gewoon ‘Fallen’. Ik heb de Engelse versie wel in de kast staan maar op dat moment had ik behoefte om het boek in het Nederlands te lezen (vraag me niet waarom, waarschijnlijk had ik toen net m’n eReader).

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post