Dear Santa, All I want for Christmas is… ?

Mijn verjaardag is nog maar net voorbij en ik had al moeite om een Wishlist doorvoor te maken – en nu moet ik alweer bedenken wat ik voor kerst wil hebben! Meestal weet ik altijd wel wat ik wil of wat ik nog nodig heb, maar dit jaar vind ik het echt heel lastig. Dit zijn echt #firstworldproblems, ik weet het…

Anyways – de kerstman (a.k.a. mi familia) wilde wel graag weten wat ik voor kerst zou willen hebben. Ik heb in een avond een lijstje gemaakt. Ik heb echt naar dingen lopen zoeken omdat ik het echt niet wist. Maar als ik het niet weet, hoe moet de kerstman het dan weten?! Dagen later schoten er weer wat dingen te binnen en vandaag plaats ik hier een uitgebreid(er) kerstlijstje!

KerstWishlist01

Allereerst – boeken! Boeken zijn perfect om te geven en te krijgen. In de eerste instantie wist ik nog niet zeker of ik de geïllustreerde versie van Fantastic Beasts and Where to Find Them wel wilde hebben, maar na het zien van dit filmpje was ik helemaal overtuigd! Het boek ziet er zó ontzettend mooi uit!

The Complete Alice had ik een keer gezien in een boekenwinkel, maar ik had hem toen niet gekocht. Wel vond ik hem súper mooi! Hij heeft al regelmatig in m’n winkelwagentje gezeten, maar ik heb hem eigenlijk nooit gekocht. Ik heb Alice in Wonderland en Through the Looking Glass wel gelezen, maar zelf heb ik deze verhalen nog niet in de kast staan (alleen een Italiaanse versie die ik kocht in Rome).

En nu we het toch over Alice in Wonderland hebben – Verdermeer van Tahereh Mafi deed me heel erg denken aan Alice in Wonderland! Nu er een soort van vervolg op is, genaamd Whichwood (wederom met een prachtige cover), ben ik toch ook wel heel nieuwsgierig geworden waar dit verhaal precies over gaat!

KerstWishlist02

The Nightmare Before Christmas is één van mijn favoriete films, maar ik heb hem gewoon zelf niet op Blu-Ray – whaat?! Ja, ik snap het zelf ook niet helemaal. Vandaar dat daar maar eens verandering in moet komen!

Het is echt ontzettend lang geleden dat ik een CD gekocht heb. Tegenwoordig luister ik namelijk alles via Spotify. De nieuwe One More Light Live CD van Linkin Park, lijkt me wel heel mooi! Het is ook een mooi eerbetoon aan Chester dat ze dit gedaan hebben (hij overleed namelijk eerder dit jaar). De live CD’s van Linkin Park vond ik altijd erg tof – dus dit lijkt me ook wel wat! Jammer overigens dat er geen DVD bij zit, anders was het echt een instant buy geweest.

Mijn huidige Bullet Journal, de Leuchtturm 1917, is bijna vol dus ik kan zeker wel een nieuwe gebruiken voor volgend jaar. Ik ben het ‘Bullet Journallen’ nog lang niet beu. De meeste kleuren van deze notitieboekjes zijn best wel fel, maar toen Lilian vertelde dat de kleur Nordic Blue heel mooi was, was ik meteen verkocht!

KerstWishlist3

Ik vind het echt onwijs leuk om bordspellen te spelen. Samen met een aantal vrienden, organiseren we ook regelmatig ‘boardgame nights’. Carcasonne heb ik al vaker bij Dennis thuis gespeeld, en ik vind het echt een hele leuke game! En hoe leuk ik het ook vind om bordspellen met meerdere mensen te spelen, is het is ook leuk dat je Carcasonne gewoon met z’n tweeën kunt spelen.

Mysterium spreekt me al voor een langere tijd aan – voornamelijk door de doos. Laatst zocht ik ook nog op hoe het spel nu precies werkt, en het is een soort van combinatie tussen Cluedo en Dix It. Echter is dit spel leuker om met meerdere personen te spelen, omdat je toch een soort van met elkaar moet overleggen. Er is een Engelstalige en een Nederlandstalige versie beschikbaar. Voor de Engelstalige zijn er wat uitbreidingsets beschikbaar, maar volgens mij maakt het niet zoveel uit in welke taal je dit spel hebt, aangezien het toch gespeeld wordt met kaarten zonder tekst er op :’D

Op mijn kerstlijstje kunnen natuurlijk ook geen Funko’s ontbreken! Deze Donald en Goofy van Kingdom Hearts zou ik nog wel heel graag toevoegen aan mijn collectie aangezien volgend jaar de hoofdpersonages van Kingdom Hearts ook als Funko’s verschijnen – YES!

KerstWishlist04

Op My Jewellery had ik wel een aantal leuke, minimalistische oorbellen gevonden! Ik ben echt wel toe aan nieuwe oorbellen, want ik draag eigenlijk bijna altijd dezelfde. Ook wil ik nog een derde gaatje erbij laten schieten aan beide kanten, en zulke soort oorbellen zijn erg leuk om te combineren.

Ook moet ik nog steeds iets hebben om Wiggle (mijn hamster) in los te laten lopen. Ik haal hem iedere avond wel uit zijn kooi en laat hem een beetje over de bank heen lopen, maar een ren is voor hem ook wel leuker om in los te lopen lijkt me.

Dennis en ik hebben ook echt nieuwe snijplanken nodig. We kennen namelijk onze eigen kracht niet en hebben door de andere snijplanken heen gesneden – heel goed. Van die flexibele snijplanken vind ik altijd wel handig! Dan kan je het eten gemakkelijk de pan in schuiven.

En als laatste optie word ik ook heel blij van cadeaubonnen! Een Intratuin of Bol.com cadeaubon komt altijd wel van pas ;D

Wat staat er op jouw kerstlijstje?

3 Comments

 • zwartraafje

  December 11, 2017 at 9:07 pm

  Vermits manlief niet op boekenblogs gaat lezen kan ik hier wel zeggen dat hij voor Kerst een Star Wars Carcassone krijgt. Ik wist niet eens dat die bestond toen ik het spel in Rotterdam tegenkwam.

  1. Lieke

   December 12, 2017 at 5:16 pm

   Laten we hopen van niet! Star Wars Carcassone heb ik ook een keer gespeeld met vrienden en het is echt ook heel leuk! De rondes verlopen naar mijn gevoel iets vlotter dat de normale Carcassone.

 • Martine

  January 15, 2018 at 10:21 pm

  MYSTERIUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUM <3

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post