De Bijzondere Kinderen van Mevrouw Peregrine – Ransom Riggs

Een mysterieus eiland.
Een verlaten weeshuis.
Een vreemde verzameling bizarre foto’s…

Als kind had Jacob een speciale band met zijn grootvader, die hem bizarre verhalen vertelde over zijn jeugd en die een collectie vreemde foto’s van bijzondere kinderen bezat. Na het tragische verlies van zijn grootvader reist de zestienjarige Jacob naar een afgelegen eiland in Wales, waar hij de ruïnes ontdekt van een verlaten tehuis voor kinderen. Wanneer Jacob de verlaten kamers van het tehuis verkent, blijkt dat de kinderen van het tehuis meer dan alleen bijzonder waren. Misschien waren ze wel gevaarlijk. Misschien was er een goede reden om hen geïsoleerd op het eiland te laten wonen. En misschien zijn ze nog steeds in leven …

IMG_8100_2

Kort na het overlijden van zijn grootvader genaamd Abe, reist de zestienjarige Jacob samen met zijn vader vanuit Amerika naar Engeland. Ze bezoeken een afgelegen eiland in Wales om precies te zijn. Jacob had altijd een sterke band met zijn grootvader en geloofde de bizarre verhalen die hij vertelde nooit, maar vond het toch heel erg leuk om naar te luisteren. Zijn grootvader liet hem dan ook altijd vreemde foto’s zien die hij bij elkaar had gespaard van een aantal wel heel bijzondere kinderen.

Van zijn vader mag Jacob niet in zijn eentje op stap. Maar Jacob doet wat hij niet laten kan en ontdekt een verlaten weeshuis. Ook ontdekt Jacob nog iets anders – een collectie van vreemde foto’s. Dezelfde soort foto’s als die zijn grootvader aan hem liet zien. Alle verhalen die zijn grootvader vertelde zijn… echt?

IMG_8082_2

Zo’n drie jaar geleden had ik dit boek voor het eerst gelezen, maar dan in het Engels. Nu, met Yalfest op de planning en nog een hele hoop ongelezen boeken van de auteurs die aanwezig zullen zijn, besloot ik om mijn geheugen maar weer eens op te frissen en begon ik met het herlezen van De Bijzondere Kinderen van Mevrouw Peregrine. Ook was dit een goede reden om het boek weer te gaan lezen voordat de gelijknamige film uitkomt. En weet je, af en toe ben ik wel blij dat mijn geheugen net een zeef is – ik kon me er namelijk bijna helemaal niks meer van herinneren ^^”

Het is zo tof om een fysiek exemplaar van dit boek te lezen. Voorheen had ik hem namelijk op mijn ereader gelezen en met dit fysieke exemplaar komen de foto’s toch veel beter tot zijn recht. Als er een stukje werd geschreven waar een bijpassende foto bij hoorde, stopte ik daarna met lezen om de foto goed te inspecteren. Dankzij de foto’s is het verhaal nóg vele malen meer bijzonder!

IMG_8098_2

Op een gegeven moment vond ik het verhaal wel een beetje langdradig worden. Dit was ongeveer halverwege het boek. Ik weet niet precies wat het was, maar de spanning was gewoon nergens te vinden. In het begin van het verhaal wil je super graag meer te weten komen over de bijzondere kinderen waar grootvader Abe het telkens over had. Wel kom je meer te weten over de verschillende bijzondere kinderen en wat hun gaves zijn, en dat is ook een belangrijk onderwerp van het verhaal.

Als je dit boek in de winkel ziet staan en je houdt van creepy verhalen – neem het dan mee! Je zal er geen spijt van krijgen ;D Ikzelf hou van verhalen over weeskinderen of tehuizen. Zo heb ik dat ook met films – dat creepy sfeertje spreekt me zo erg aan op de één of andere manier. Dus bij deze; als je nog aanraders hebt qua boeken en/of films – laat het me vooral weten!

IMG_8095_2

Titel: De Bijzondere Kinderen van Mevrouw Peregrine | Originele titel: Miss. Peregrine’s Home for Peculiar Children | Auteur: Ransom Riggs | Uitgeverij: Clavis | Genre: Fantasy, Young Adult | Pagina’s: 383 | ISBN: 9789044817171 | Waardering:★★★★½

Koop bij bol.com

3 Comments

 • Yolande

  March 29, 2016 at 10:31 am

  Ik vind dit een van de meest bijzondere boeken die ik ooit heb gelezen! Ik houd ook wel van dit genre, maar eigenlijk lees ik er nog vrij weinig in. Dus ik sta ook wel open voor aanraders 😀

 • Jet

  March 29, 2016 at 3:50 pm

  Deze serie is echt heel erg bijzonder. Zo origineel!

 • Joyce rdt

  March 30, 2016 at 3:57 pm

  Goeie tip, deze ga ik meenemen bij mijn volgende bestelling :)! Liefs.x

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post