Een brief aan Tess

Naar aanleiding van de releasedatum van Het Tweede Boek van Tess, kreeg ik een wel heel leuk mailtje van Uitverij Clavis. Er werd aan mij gevraagd of ik mee wilde doen om Het Tweede Boek van Tess te promoten, in de vorm van een creatief blogbericht. Samen met vier andere bloggers kregen we stuk voor stuk een erg leuke opdracht om uit te voeren! Gisteren schreef Katja een recensie over Het Tweede Boek van Tess. De opdracht dit ik kreeg was; schrijf een brief aan Tess.

IMG_8122_2

Ik ben er vrijwel meteen mee aan de slag gegaan en het uitgangspunt wat ik kon gebruiken was het gedicht genaamd Vlinder, uit Het Eerste Boek van Tess. Ik liet mijn creativiteit de vrije loop gaan en begon met het oud maken van papier met behulp van thee. Daarna liet ik dit goed drogen en pakte ik mijn kroontjespen erbij. Ik wilde er gewoon iets speciaals van maken en dit komt toch een stuk persoonlijker over dan een getypte brief! Natuurlijk heb ik de gehele brief ook uitgetypt, zodat jullie hem in zijn geheel kunnen lezen. De brief gaat als volgt;

Lieve Tess,

Pas je op? Na al die vreselijke gebeurtenissen die je zijn overkomen toen je nog maar een jaar of twaalf was, mag je heus wel wat meer respect hebben voor jezelf. Vooral voor je lange, magere lichaam. Je hoeft jezelf er heus niet voor te verminken want, je kunt zoveel zeggen als je wilt, maar het was jouw schuld niet.

Je hoeft heus niet gelijk het bed in te duiken met de eerste beste persoon die je tegenkomt. Speel een een keer hard-to-get – ik weet bijna zeker dat mannen zo meer respect voor je hebben. Met dat blonde haar en die groene ogen, kun je gemakkelijk een man aan het lijntje houden, om eerst jezelf er van te overtuigen of deze man het toch wel echt waard is – maar maak geen misbruik van de situatie! Misschien dat je het alleen doet voor de aandacht die je (maar heel kort) krijgt, of misschien doe je het voor de kick – ik weet het echt niet. Maar Tess – je bent zoveel beter dan dit.

Ik weet dat je graag auteur wil worden en geef die droom ook absoluut niet op! Ik ben het er ook helemaal mee eens dat je als auteur zijnde, veel moet beleven en dan vooral om inspiratie en ervaring op te doen. Maar wees jezelf er alsjeblieft van bewust dat de dingen die jij doet, ook dodelijk kunnen zijn – dus pas alsjeblieft op!

Oh, en nog één ding; geef Lucas een kans. Hij is misschien niet de knapste of de stoerste maar het ziet ernaar uit dat hij heel veel om je geeft en geef nou eerlijk toe – een persoon met een mooi innerlijk is veel mooier dan een persoon met een perfect lichaam, toch? En dat is veel meer waard dan alleen het hebben van good looks.

Wat ik absoluut niet wil, is overkomen als een ouder persoon met ervaring. Zelf ben ik ook maar één jaar ouder dan dat jij bent, maar ik hoop dat je er even bij stil staat over wat ik zojuist gezegd heb.

Heel veel liefs,

Lieke

IMG_8128_2

Morgen is het de beurt aan Lilian. Haar opdracht was om een foto bij een bepaald gedicht te maken. Ik ben heel erg benieuwd naar de foto die ze gemaakt heeft, want Lilian’s foto’s zijn altijd pretty ♥

Wil je meer te weten komen over Tess? Kom dan 14 april naar de SpeelBoek Kinderwinkel in Amersfoort! Er wordt dan een boekpresentatie gehouden over Het Tweede Boek van Tess. Het begint om 17:00 en is rond een uur of 19:00 weer afgelopen.

Tweet al je gedachtes over Het Tweede Boek van Tess met de hashtag #hettweedeboekvantess

Als jij iets tegen Tess zou kunnen zeggen, wat zou dat dan zijn?

4 Comments

 • Ellis

  March 31, 2016 at 9:44 am

  Mooi Liekie! <3 Ik krijg meteen zin om te herlezen

 • Martine

  March 31, 2016 at 10:11 am

  Wat een mooie brief :3
  Vind de brief ook erg creatief gemaakt!
  <3

 • Lilian

  March 31, 2016 at 7:38 pm

  Oh die brief ziet er tof uit!

 • Annelies

  March 31, 2016 at 8:38 pm

  Dat heb je echt heel mooi gedaan!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post