De Avonturen van Alice in Wonderland en Alice in Spiegelland – Lewis Carroll

AliceInWonderlandBanner

In 2015 is het 150 jaar geleden dat de eerste druk van Alice in Wonderland van de persen rolde. Inmiddels is het boek niet meer weg te denken uit de wereldliteratuur. Het memorabele jubileum was aanleiding om De avonturen van Alice in Wonderland en in Spiegelland, met de toegankelijke, veelgeprezen vertaling van Sofia Engelsman, opnieuw te laten illustreren. En wie zou dat beter kunnen dan Gouden Penseel-winnares Floor Rieder? Zij heeft grote indruk gemaakt met haar illustraties voor het veelvuldig bekroonde Het raadsel van alles wat leeft. Floor weet een nieuwe, geestige en tijdloze Alice te scheppen, die je meteen in je hart sluit. bron

IMG_6042_2

Op een dag ontmoette Alice een wit, pratend konijn. Toen ze eenmaal besefte wat er zojuist gebeurd was, rende ze achter het konijn aan en tuimelde in een groot konijnenhol. Ze belandde in een kamer met een glazen tafel met daarop een sleutel en om haar heen waren een heleboel deurtjes. Er bevonden zich twee andere objecten in de kamer namelijk een flesje met daarop ‘drink mij’ en een stukje cake met daarop ‘eet mij’. Dankzij het drankje kromp ze zodat ze door het deurtje heen kon.

Alice bevond zich in Wonderland en ze ontmoette de gekste mensen en dieren; een mysterieuze kolderkat, de gekke Hoedemaker, een misschien nog wel gekkere Maartse Haas, een Hartenkoningin die iedereen wilt onthoofden en nog veel meer! Alice heeft geen idee waar ze zich bevond, maar er stond haar in ieder geval een heel avontuur te wachten!

IMG_6054_2

Nog nooit eerder had ik het originele verhaal van Lewis Caroll gelezen en ik moet zeggen; wat een geweldige fantasie heeft die man, haha :’D Ik vind het echt een geweldig verhaal en deze uitgave is ook nog eens helemaal geïllustreerd door Floor Rieder – super leuk! Ik heb mezelf er wel een aantal keren op betrapt dat ik hardop zat te lachen tijdens het lezen van deze twee verhalen in één!

In deze uitgave bevinden zich namelijk De Avonturen van Alice in Wonderland en Alice in Spiegelland. Wat het nog leuker maakt is dat wanneer je De Avonturen van Alice in Wonderland hebt gelezen, je hebt boek om moet draaien en kunt beginnen in Alice in Spiegelland waarvan de titel ook nog eens in spiegelbeeld geschreven is.

IMG_6046_2

Dit is werkelijk echt een prachtig exemplaar van Lewis Carroll’s meesterwerk. De illustraties zijn redelijk simpel (al zitten er ook heel gedetailleerde tussen!), maar ik vind dat Floor echt een geweldige stijl heeft. De illustraties die bij De Avonturen van Alice in Wonderland horen, hebben een oranje kleurtoon, terwijl de illustraties die bij Alice in Spiegelland horen, groen zijn. Ook zo kun je de twee verhalen goed van elkaar onderscheiden. Ik hou echt van illustraties in boeken, haha!

IMG_6056_2

Titel: De Avonturen van Alice in Wonderland en Alice in Spiegelland | Originele titel: Alice’s Adventures in Wonderland & Through the Looking-Glass | Auteur: Lewis Carroll | Illustator: Floor Rieder | Uitgeverij: Gottmer | Genre: Classic, Children’s Book, Fantasy | Pagina’s: 384 | ISBN: 9789025759179 | Waardering: ★★★★&#9733

Koop bij bol.com

9 Comments

 • sammie

  June 17, 2015 at 9:16 am

  Het boek ziet er prachtig uit!

  1. Lieke

   June 17, 2015 at 12:35 pm

   Zeker weten 😀

 • Fleur

  June 17, 2015 at 9:52 am

  Ik hou echt van Alice in Wonderland. Echt origineel bedacht van dat verhaal in spiegelbeeld! Klinkt als een leuk boek!

  1. Lieke

   June 17, 2015 at 12:35 pm

   Echt super origineel inderdaad, je moet er maar op komen, haha :’D

 • Zwartraafje

  June 17, 2015 at 11:02 am

  Het boek las ik een tijdje gelezen zelf al. Maar ik was echt benieuwd naar je foto’s én die zijn prachtig geworden.

  1. Lieke

   June 17, 2015 at 12:35 pm

   Super lief, dankjewel 😀

 • Rowan

  June 17, 2015 at 5:17 pm

  Dit boek is echt prachtig vormgegeven! Zelf heb ik hem in de paperback versie, maar dan in het Engels. 🙂 Ik vind het verhaal ook zo leuk!

 • Lilian

  June 17, 2015 at 5:49 pm

  Ik heb al die hele mooie Barnes & Noble editie van Alice in Wonderland, maar stiekem wil ik deze ook <3

 • Annelies

  June 17, 2015 at 8:12 pm

  Het ziet er prachtig uit, en je hebt er ook geweldige foto’s van gemaakt!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post