Sword Art Online

SwordArtOnlineBanner

Van een aantal mensen om mij heen, kreeg ik te horen dat ik nu toch echt eens een keertje Sword Art online moest gaan kijken. ‘Ja, ik ga er binnenkort mee beginnen’, was telkens mijn antwoord. Op een gegeven moment had ik er zo’n 8 afleveringen op zitten en kwam het er maar niet van om verder te kijken. Tot afgelopen week – ik heb eindelijk seizoen 1 van Sword Art Online afgekeken!

SAO01

Het verhaal

Sword Art Online is een Virtual Reality Massively Multiplayer Online Role-Playing Game (VRMMORPG). Door middel van de Nerve Gear, een Virtuel Reality helm, kunnen spelers hun personage in de game besturen met hun gedachtes. De game speelt zich af in de toekomst, namelijk in het jaar 2022.

Op 6 november, wanneer de spelers voor het eerst inloggen in de game, gebeurd er echter iets heel vreemds; ze komen erachter dat ze niet meer uit kunnen loggen. Later krijgen ze te horen van de maker, Akihiko Kayaba, dat er maar één manier is om weer terug te gaan naar de normale wereld en dat is – Sword Art Online uitspelen. Hoe? De spelers moeten de 100ste verdieping bereiken van deze gigantische toren en de eindbaas verslaan. Klinkt simpel voor ervaren gamers, maar er zit echter een addertje onder het gras – als je personage dood gaat in de game, gaat je lichaan ook dood in de echte wereld.

Kazuto Kirigaya (Kirito) heeft echter een voorsprong op vele andere spelers – hij is namelijk één van de duizend beta testers geweest, wat inhoud dat hij het spel al mocht spelen voor de officiële release date. Hij heeft dus al veel meer kennis van wat er zoal in de game voorkomt dan anderen die net beginnen. Hij is een echte ‘solo player’ maar toch kan hij de verleiding niet weerstaan om samen met Asuna een team te vormen.

SAO02

I’m not going to die. Because I’m the only one who will protect you.

Van de 10.000 spelers, sneuvelen er al 3853 in de eerste maand. Doordat Kirito één van de duizend beta spelers is, is hij OP (overpowered) as *&#%. Vele monsters en andere vijanden zijn de strijd al met hem aangegaan, maar zelfs in een teamverband deed het Kirito helemaal niks. Hij denkt zelf dat hij het als solo player beter doet dan in een team, maar na zo’n twee jaar leert hij Asuna kennen en vormen ze samen een hecht team. Het ontmoeten van Asuna brengt echter ook één nadeel met zich mee – Kirito heeft nu een zwakke plek. Zal hij het voor elkaar krijgen om de 100ste verdieping te bereiken, de eindbaas te verslaan en zo de game uitspelen?

SAO03

I’ll find you and fall in love with you all over again.

De Sword Art Online anime is afgeleid van de gelijknamige novels. Jup, novels, geen manga’s. Deze serie begon namelijk als novels, daarna kwam de anime en daarna kwamen de manga’s pas. In de novels gaan ze veel dieper in op het verhaal. Zo wordt zo’n beetje iedere verdieping van de toren beschreven, tenzij je in de anime telkens van hot naar haar springt. Ik wil deze dan ook nog een keer erg graag lezen want ik vind extra achtergrond informatie altijd wel interessant.

Ik moet alleen nog even uitzoeken wat nou precies volume 1 is. Zo is het namelijk begonnen met Sword Art Online: Aincrad maar nu is er ook Sword Art Online: Progressive – wat volgens mij weer een hervertelling is van SAO: Aincrad. Lastig, maar ik kom er op een gegeven moment wel uit :’D

SAO04

This May be a virtual world, but I feel more alive here than in the real world.

Doordat ik zelf ook helemaal gehecht ben aan de MMO Final Fantasy XIV, moest ik deze anime op een gegeven moment wel gaan kijken. Hoe vet zou het zijn als je zelf kan rondlopen in een online wereld? Misschien is het alleen wat minder dat als je dood gaat in de game, je in het echt ook dood gaat ^^” Want dan zou ik al vaak dood gegaan zijn, oeps~

Sword Art Online vond ik dan ook echt wel een hele gave anime. Er zitten erg veel gevechten in deze anime, maar het bevat ook een prachtige storyline. Het ‘echte einde’ van dit verhaal (wat ik hierboven beschreven heb) stopt eigenlijk bij aflevering 14. Dan heb je ook echt het gevoel dat het afgelopen is, maar dan zit je nog maar op de helft (zo ongeveer dan)! En er is ook nog eens een seizoen 2, maar die moet ik zelf ook nog kijken. Ik ga er in ieder geval niet veel over verklappen, want dat is niet leuk. Helaas moet ik wel zeggen dat ik de tweede helft van de anime niet zo goed vond als de eerste helft. Ik had er zelfs een beetje moeite mee om doorheen te komen omdat ik me aan sommige personages wat irriteerde ^^”

Check deze AMV van Jacco voor wat sfeerbeelden van de anime ^^

Titel: Sword Art Online | Geschreven door: Reki Kawahara | Regisseur: Tomohiko Itō | Genre: Action, Adventure, Drama | Afleveringen: 25 | Speelduur: ~24 min. | Jaar: 2012 | Waardering: ★★★★&#9734

Bron foto’s: 1, 2, 3, 4, 5

8 Comments

 • Martine

  June 16, 2015 at 10:34 am

  Yaaayyy leuke recensie! 😀

  1. Lieke

   June 17, 2015 at 12:36 pm

   Jaaa, dankjewel <3

 • Fleur

  June 16, 2015 at 1:19 pm

  Deze anime is echt leuk, heb het samen met mijn vriend gekeken!

  1. Lieke

   June 17, 2015 at 12:37 pm

   Super leuk 😀

 • Joost (NerdyGeekyFanboy)

  June 16, 2015 at 2:26 pm

  Haha, deze week had ik de eerste aflevering gekeken en het ziet er zo leuk uit! Ik ga zeker verder kijken, het lijkt me heel gaaf 🙂

  1. Lieke

   June 17, 2015 at 12:37 pm

   Zeker doen! Ik denk wel dat je hem heel leuk gaat vinden ^^

 • Daan

  June 17, 2015 at 11:21 am

  Omg jaaa Sword Art Online!
  Ik ben ook zó’n fan!
  Het tweede deel was inderdaad minder, en ik ben nu bezig met seizoen 2, en ik moet zeggen dat het eerste deel van het seizoen ook wel tegenviel. Nja, je moet het zelf maar uitvinden! :3

  1. Lieke

   June 17, 2015 at 12:38 pm

   Yeah, super gaaf! Ik denk echt dat de meerderheid het tweede deel wel wat minder vond, haha :3 Seizoen 2 ga ik binnenkort ook kijken, ik ben benieuwd! Ik heb ook gehoord dat je er eerst even in moet komen, maar komt goed ^^

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post