Beter Bloggen Challenge: Layout

BeterBloggenChallenge02Banner

Ook ik doe mee aan de Beter Bloggen Challenge van Craving Pages. Het is een challenge waarbij je je eigen tips en tricks deelt met je mede bloggers, zodat zij er weer iets van op kunnen steken. Maar dat niet alleen! Het is ook de bedoeling dat je je eigen blog verbeterd op de plekken waar dat nodig is.

Weg met dode links!

In april was het tijd om je layout tip top in orde te maken. Weg met die dode links en die afbeeldingen die niet worden geladen! Nu heb ik zelf mijn blog afgespeurd naar die twee dingen, maar ik kon eigenlijk niks vinden. Ook ging het om onnodige add ons in de side-bar. De enigste add on die ik in mijn side-bar heb staan, is dit van het Bol.com Partnerprogramma. Wanneer men via die link iets via Bol.com besteld, gaat er een aantal procent van het aankoopbedrag, naar mij toe. Wat ik dan weer kan investeren in mijn blog (o.a. de layout bijvoorbeeld).

Maar nu is het tijd voor de grote verandering! Zoals jullie misschien al gezien hebben, heb ik mijn blog een tikkeltje aangepast; nieuwe header, nieuwe kleuren en nieuwe mini headers in de side-bar. Ik moet er zelf nog heel erg aan wennen, maar ben wel blij met het resultaat van de header 😀 Je kunt nu in één oogopslag zien wat de onderwerpen zijn die op mijn blog voorkomen. Voorheen was dat totaal niet duidelijk, dus ik vond dat daar wat verandering in moest komen. Ik vind het zelf namelijk ook altijd prettig om in één oogopslag te kunnen zien waar een blog (of site) om draait.

Nieuwe header!

De header heb ik trouwens gemaakt in Photoshop en ben er de hele ochtend aan bezig geweest omdat ik niet precies wist wat ik nou eigenlijk wilde. Ik heb het met minder plaatjes geprobeerd en met meerdere, maar dat was het allemaal net niet. Over de blauwe kleur die ik eerst had, was ik ook niet tevreden – het was véél te blauw. Hoe ik dit heb opgelost? Lagen met kleur over elkaar heen gegooid. Zo begon ik dus met een blauwe layer en heb ik hier een roze layer overheen gegooid, en toen kreeg je deze kleur blauw die ik nu heb! Dus ja, een header ontwerpen is (voor mij in ieder geval) gewoon een kwestie van doen en proberen. Tutorials opzoeken als je iets niet weet (of aan mij vragen in de comments hier beneden of op Twitter o.i.d.). Ik ben zeker geen Photoshop expert, maar ik weet er redelijk wat van af :3

Schermafbeelding 2015-04-21 om 09.49.25

Van oud…

BlogHeaderBlauw

naar nieuw!

Hij ziet er nu toch wel een stuk persoonlijker uit. Persoonlijk, Make It Personal, je snapt hem, toch ^^” ? De afbeeldingen die ik gebruikt hebt zijn foto’s die ik zelf gemaakt heb. Je hebt ze waarschijnlijk al voorbij zien komen in drie verschillende blogposts ;D

Wat er nog gedaan moet worden;

Het enigste wat nu nog veranderd moet worden zijn de drop down menu’s bovenaan – deze zijn echt super lelijk :’D Maar ik kan deze zo snel even nergens vinden in de code. Beetje jammer dan weer. En ik wil nog een nieuwe foto van mezelf plaatsen, dus ik moet binnenkort even een nieuwe maken, zodat ik weer helemaal up-to-date ben!

Doe jij ook mee aan de Beter Bloggen Challenge?

6 Comments

 • Annabel

  April 22, 2015 at 10:36 am

  Ik doe ook mee, maar heb er niet zo over nagedacht dus eens even hard aan het werk met deze opdracht haha

 • Northflix

  April 22, 2015 at 10:40 am

  Ik heb toevallig gister een nieuw theme gekocht en er komt een nieuwe header aan 🙂

 • sammie

  April 22, 2015 at 11:12 am

  Je nieuwe header ziet er leuk uit! Alles ziet er goed uit trouwens 🙂

 • Emmy

  April 22, 2015 at 8:53 pm

  Ik wil heel graag weer in mijn potlood klimmen voor een nieuwe layout, maar mijn scripties gaan even voor.

 • Amanda

  April 23, 2015 at 2:09 pm

  Je nieuwe header is mooi! Ik wil een nieuwe lay-out, maar ik ben nog op zoek naar een mooie.

 • Zwartraafje

  April 23, 2015 at 10:27 pm

  Ik vind het wel leuk hoe deze challenge me eens heel bewust bij bepaalde blog-aspecten doet stilstaan. Natuurlijk was ik me bewust van mijn lay-out en wilde ik zo goed mogelijke blogposts schrijven. Maar tags gebruikte ik niet correct en dankzij deze tweede fase is het er onder meer eindelijk eens van gekomen om gerelateerde blogposts onderaan elke blogpost te plaatsen.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post