Abraham Lincoln: Vampire Hunter

Abraham Lincoln, geboren in 1809. Je herkent hem misschien wel aan zijn uiterlijk; lange baard, hoge hoed. Of misschien herken je hem wel als de 16e president van de Verenigde Staten. Hij schafte onder andere de slavernij af. Maar wat de meeste niet weten, is dat hij ‘s nachts in zijn vrije uren op vampiers joeg…

lincoln1

Bron foto: FilmoFilia.com

De kleine Abraham ziet dat zijn moeder het slachtoffer is geworden van een vampier. Hij heeft haar gebeten en haar leven eindigt daarna al snel. Wanneer Abraham ouder is, wil hij wraak nemen en besluit hij om een vampire hunter te worden. Hij kan alleen niet goed overweg met een geweer. Dan ontmoet hij Henry die Abraham het één en ander bijleert over het vechten met een bijl.

Iedere dag, als hij klaar is met werken in de kruidenwinkel, gaat Abraham op pad met zijn bijl. In de nachten die volgen, dood hij honderden vampiers. De vampiers nemen wraak en proberen zo de Verenigde Staten over te nemen.

Zal het Abraham lukken om alle vampiers die op zijn pad komen te doden? Of ligt het lot van de Verenigde Staten straks in de handen van de ondoden?

lincoln2

Bron foto: Blogspot.com

Ik vond Abraham Lincoln: Vampire Hunter, best een goede film! Het is wel zo’n film dat als je hem één keer hebt gezien, hem ook wel echt gezien hebt. Het verhaal was dan niet echt super geweldig, want het komt er op neer dat Abraham gewoon vampiers doodt in de nacht en veel meer zie je dan ook bijna niet. Er komt dus ook redelijk veel bloed in de film voor.

Wel vond ik de film heel mooi gemaakt. Het is echt gaaf om te zien hoe Abraham zo met zijn bijl rondslingert en zo op de gekste manieren een vampier kan onthoofden. Het klinkt misschien allemaal een beetje grof, maar niet alle vampiers horen zo te “sparkelen” als Edward, toch?

Begrijp me niet verkeerd, ik vind Twilight ook echt heel leuk, maar films over een ander soort vampiers vind ik ook altijd heel gaaf om naar te kijken.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post