“You’re a wizard, Harry.”

The memories, jongens. Vroeger was ik al in het bezit van een aantal Harry Potter kleurboeken. Ik weet nog goed dat ik ze vaak bij me had en dat ik samen met vriendinnetjes in onze Harry Potter kleurboeken zaten te kleuren. We wisselden de kleurboeken ook wel eens uit, zochten een kleurplaat uit en kleurden die in. Daarna niet vergeten je naam erbij te zetten!

Natuurlijk ben ik daar wel een beetje overheen gegroeid, en kleur ik deze kleurplaten allemaal lekker zelf in. Ik had al een ander kleurboek voor volwassenen maar ik merkte dat dit toch niet helemaal mijn ding was. Ik wist niet goed waar ik moest beginnen met kleuren. Zo heb ik in dat boek ook overal een beetje gekleurd wat best wel zonde is.

IMG_7467_2

Met dit Harry Potter kleurboek merkte ik toch wel dat ik het eigenlijk een stuk leuker vind om de platen in te kleuren. Niet alleen is dit jeugdsentiment voor mij, maar doordat het (bekende) personages zijn, maakt het het voor mij toch wel leuker om in te kleuren.

IMG_7465_2

Er staan een hoop herkenbare kleurplaten in dit boek die ook voorkomen in de films. De kleurplaten staan niet op chronologische volgorde, maar de platen van de verschillende films zijn gewoon random verspreidt door het boek. Eerst vond ik dit een beetje jammer, maar eigenlijk heb ik er toch wel vrede mee :’D

IMG_7468_2

Ook staan er kleurplaten in die beide pagina’s in beslag nemen. Persoonlijk ben ik hier niet zo’n fan van omdat je zo niet goed in het midden kunt kleuren. Net als bij de bovenstaande plaat staat Harry echt recht in het midden en is het gezicht van die pop gewoon helemaal weggevallen. Jammer!

IMG_7470_2

Aan het einde van het kleurboek staan nog een aantal foto’s en artwork. Dit vind ik wel een leuk extraatje, als je bijvoorbeeld de kleurplaat toch precies in wilt kleuren net zoals het origineel, kun je even achterin spieken. Niet alle kleurplaten die in het boek staan, staan achterin. Het deed me een beetje denken aan die kleurboeken voor kinderen, waarin je een voorbeeld plaat hebt die boven, naast of onder de kleurplaat staat.

IMG_7474_2

Zo heb ik een beetje bij deze foto lopen spieken…

IMG_7450_2

om deze kleurplaat in te kleuren! Ik ben er nog mee bezig zoals je wel kunt zien. Er kruipt toch een stuk meer tijd in dan ik had gedacht ^^” Voor ik het wist, was ik tot twee uur ‘s nachts aan het kleuren – oeps. Ik kleur ook echt heel langzaam, maar ik wil het gewoon heel mooi doen, haha :’D

Een erg leuk kleurboek dus voor de echte Harry Potter fans! Het staat boordevol herkenbare elementen uit de films en je bent er ook wel even zoet mee ;D Het enige minpuntje vind ik zelf de grotere kleurplaten, die twee bladzijdes in beslag nemen. En dit is omdat je niet goed in het midden kunt komen met je potlood.

Graag wil ik BBNC Uitgevers nogmaals bedanken voor dit recensie exemplaar!

Titel: Harry Potter kleurboek voor volwassenen | Originele titel: Harry Potter Colouring Book | Uitgeverij: BBNC Uitgevers | Genre: kleurboek | Pagina’s: 96 | ISBN: 9789045319353 | Waardering:★★★★☆

12 Comments

 • Charelle

  December 18, 2015 at 8:48 am

  Ah wat leuk dat er ook nog wat foto’s en artwork instaan! Ik ben vorige week weer opnieuw begonnen in de Harry Potter serie, echt good old memories! (:

 • Maria

  December 18, 2015 at 9:25 am

  Wat mooi!

 • Ellis

  December 18, 2015 at 9:55 am

  <3 ZO leuk!!

 • Irene

  December 18, 2015 at 10:05 am

  Wat moooi! Ik wil er één! Ik ga hem vragen voor kerst.

 • Melissa

  December 18, 2015 at 12:20 pm

  Wauw, wat een mooi kleurboek is dit! Een echte must-have voor Potterheads, deze gaat op mijn wish list 🙂

 • Claire @BookswithClaire

  December 18, 2015 at 12:26 pm

  Wat een prachtig kleurboek! wil hem zelf ook zo graag hebben, evenals de doctor who versie!
  kleuren geeft me echt een fijn rustgevoel.

  fijn weekend!

  x Claire

 • Lilian

  December 18, 2015 at 1:21 pm

  Kleurboeken zijn leeeeeuk!

 • Mel@thedailyprophecy

  December 18, 2015 at 2:23 pm

  Ik heb al een paar andere kleurboeken voor volwassenen, maar als HP fan wordt mijn hart wel heel gelukkig van dit boek. Ik moet hem eens snel gaan kopen!

 • Jet

  December 18, 2015 at 2:47 pm

  Oooh wat gaaf! Ik heb thuis een kleurboek voor volwassenen waar ik al niet veel in kleur (het is wel heel erg leuk), dus deze ga ik waarschijnlijk niet kopen, maar het idee vind ik echt geweldig!

 • zwartraafje

  December 19, 2015 at 8:18 pm

  Ik kreeg een exemplaar van Ellis maar ben jammer genoeg nog niet aan kleuren toegekomen.

 • – WIN: Harry Potter kleurboek voor volwassenen!

  February 18, 2016 at 7:34 am

  […] ben ik in het bezit van het eerste Harry Potter kleurboek voor volwassen en het is echt helemaal mijn ding! Ik vind het kleurboek leuker dan de standaard kleurboeken voor […]

 • – 1000 Vragen aan Jezelf #41 |

  June 19, 2016 at 7:38 am

  […] Wanneer heb je voor het laatst een kleurplaat ingekleurd? Toen ik het Harry Potter kleurboek kreeg […]

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post