X-Men: Days of Future Past

XmenDaysOfFuturePastBanner

Begin augustus was ik samen met Dennis naar X-Men: Days of Future Past geweest. Ik had tot die tijd nog steeds geen X-Men film gezien, (behalve The Wolverine dan, oepsie), dus ik had er niet echt veel voorkennis van. Maar dat maakte gelukkig niet uit, want die deel is eigenlijk het eerste deel in de X-Men serie. Dus gelukkig kon ik de film goed volgen, pfieuw!

XmenFuturePast01

In X-Men: Days of Future Past, worden de mutanten opgejaagd door Sentinels; robots die ontworpen zijn om de mutanten op te sporen en voor eens en altijd te vernietigen. Om dit te kunnen voorkomen, wordt Wolverine terug naar het verleden gestuurd om zo de geschiedenis te veranderen. Hij belandt in de jaren ’70 en moet er voor zorgen dat een allesvernietigende oorloog nooit plaats mag vinden. In het verleden, komt hij een aantal bekende gezichten tegen, die het gek vinden dat Wolverine hun en hun krachten kent.

Kan Wolverine zijn mede mutanten overtuigen om het verleden te veranderen?

XmenFuturePast02

Voordat ik naar deze film ging, had ik er wel gemengde gevoelens over. Ik wilde dolgraag een keer een X-Men film zien maar ik was bang dat ik de verhaallijn niet zou snappen, omdat ik nog geen eerdere X-Men films gezien had. Maar integendeel! Omdat deze film eigenlijk plaatsvind aan het begin van de tijdlijn, is het niet moeilijk om het verhaal te volgen als je nog geen eerdere X-Men film gezien hebt.

Ik heb meerdere meningen gelezen over X-Men: Days of Future Past. Vele vinden dit één van de betere X-Men films. Op het moment dat ik deze recensie schrijf, heb ik ondertussen ook X-Men: First Class gekeken. En ik moet zeggen dat ik X-Men: Days of Future Past ook wel beter vond dan X-Men: First Class. Daarom weet ik ook niet goed of ik deze film 4 of 5 sterren moet geven, omdat ik de films niet echt met elkaar kan vergelijken. Vervelend!

XmenFuturePast03

De film zit trouwens wel goed in elkaar; mooie special effects en een erg goede verhaallijn. Ik vind het ook zo leuk dat er zoveel bekende acteurs en actrices in mee spelen! Helaas was de film hier en daar wel wat voorspelbaar, maar dat was eigenlijk niet eens zo erg. De film begint ook gelijk met een actiescène, zodat je er gelijk in mee gezogen wordt. Verder komt er in de rest van de film ook een hoop actie in voor, maar ook humor, wat het extra leuk maakt! Ik vind die droge grapjes tussendoor altijd wel heel vermakelijk.

Ik zou zeggen; ga deze film kijken! Je hoeft er geen eerdere X-Men films voor gezien te hebben, handig!

Titel: X-Men: Days of Future Past | Regisseur: Bryan Singer | Uitgever: 20th Century Fox Home Entertainment | Genre: Action, Adventure, Sci-Fi, Fantasy, Humor | Speelduur: 131 min. | Jaar: 2014 | EAN: 8712626076179 | Waardering:★★★★&#9734

Bron foto’s: 1, 2, 3, 4

Reserveer ‘X-Men: Day of Future Past’ bij Bol.com!

5 Comments

 • DQ

  September 12, 2014 at 1:45 pm

  Deze lijkt me heel gaaf. Ik moet zeggen dat ik enkel de “oudere” X-men films heb gezien, maar binnenkort de nieuwe toch ook maar eens gaan kijken. X

 • Zwartraafje

  September 14, 2014 at 4:15 pm

  Dit is de enige X-men film die ik nog niet gezien heb. Gelukkig staat hij ondertussen op de Digibox, dus ik ga hem binnenkort zeker ook bekijken.

 • Jolien

  September 14, 2014 at 4:35 pm

  Tof om je recensie te lezen! Ik heb hem gisteren nog gekeken 😀 Ik vond hem echt geweldig!! Samen met X-men first class mijn favoriete X-men film <3

 • monique

  September 15, 2014 at 11:04 am

  Onwijs toffe review. Ik ben heel benieuwd naar deze film want ik heb hem nog niet gezien. Ik wil hem wel zien, al is het alleen maar om Hugh Jackman. Whoo!

 • Dennis

  September 17, 2014 at 2:18 pm

  Ik moet toegeven dat ik het eerst bang was dat het een ruk film zou worden maar, hij is toch wel beter dan verwacht. Al was het geen film die een dikke impact heeft gemaakt. Vind zelf nog steeds dat beide Wolverine films de beste uit de hele X-Men serie zijn.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post