Winterdipje, heimwee en kitty collector

Zoals je misschien al wel hebt gemerkt, is het de laatste tijd wat stilletjes op mijn blog. Eens in de zoveel tijd verschijnt er wel een blogje op Make It Personal, maar ik heb mijn goede voornemen die luidde; Iedere dag een blogpost online zetten, al lang opgegeven. Er zijn echter ook wat redenen voor dat het zo stil is/was op mijn blog en het zijn niet de meeste leuke redenen ^^”

Niet goed wetend of ik dit wel met jullie moest delen, heb ik besloten om het toch maar te doen. Het is niet zo dat ik zielig wil gaan lopen doen, maar het is meer zo dat ik even mijn ei kwijt wil. Het zit namelijk zo; de laatste tijd voel ik me niet zo lekker in mijn vel zitten. Na al de gezellige feestdagen, ben ik een beetje in een winterdipje beland. Aangezien ik op het moment geen werk en geen school heb, zit ik overdag de hele tijd alleen. Natuurlijk ga ik wel eens de deur uit, maar om altijd maar alleen op stap te gaan, heb ik ook niet zoveel zin in. Ik spreek eens per week ook wel af met wat vriendinnen, maar het merendeel woont gewoon niet dichtbij genoeg om zomaar even langs te gaan.

Mijn moeder dacht misschien dat ik wel wat last van heimwee had, omdat het nu pas echt bij me bezinkt dat ik hier in Breda woon en dat ik hier niet op vakantie ben. Ik besloot dus om weer eens een keer terug naar mijn ouders te gaan en toen ik op het punt stond om weer te vertrekken naar mijn woning in Breda, had ik het gevoel dat ik niet graag terug wilde. Natuurlijk vind ik het leuk om bij mijn vriend te zitten maar dat gevoel van “eenzaamheid” kwam opdagen, omdat ik weet dat ik de volgende dag weer gewoon alleen zit en de dag daarna, en daarna etc. Ik denk dat dat ervoor zorgt dat ik onnodige stress heb, wat ik niet echt voel, maar wel duidelijk aanwezig is.

IMG_7687_2

Ook slaap ik erg slecht de laatste tijd en ben ik constant moe. Ik ben er nog voor naar de dokter geweest, heb bloed laten prikken maar alles was gewoon goed. Aan de ene kant fijn, maar aan de andere kant weet je dan ook niet echt waar je aan toe bent. Ik heb nu besloten om weer een vast ritme in mijn leven te brengen zoals rond dezelfde tijd (op tijd) naar bed en er ook weer uitkomen op de tijd die ik vast ga stellen – moe of niet. Ik heb hier namelijk al vaker last van gehad en ik heb gemerkt dat dit wel helpt, al vind ik het niet leuk om te doen en vind ik het moeilijk om me daaraan te houden. Maar als het helpt, dan graag. Ik drink ook regelmatig een kopje sleepy thee voor ik naar bed ga, om wat meer tot rust te komen. Overdag drink ik koffie om me een beetje op te peppen~ Niet teveel hoor, anders loop ik weer te stuiteren, haha :’D Ook slik ik nu iedere dag een vitaminepil, van die A-Z pillen, misschien dat dat ook wel helpt (dat zijn trouwens die enorme pillen die je op de eerste foto ziet). Ik haat pillen slikken, maar goed, misschien voel ik me hier ook weer wat beter door ^^

Waarschijnlijk hebben jullie helemaal niks aan mij gemerkt dat het wat minder goed met me gaat, want op Social Media ben ik gewoon nog steeds vrolijk en verder laat ik ook niet veel merken dat ik me een beetje “meh” voel. Natuurlijk heb ik het er met mijn ouders, vriend en beste vriendinnen over gehad en ze proberen me ook zeker te helpen. En ik weet van mezelf ook wel hoe ik er iets aan moet doen; werk vinden of in ieder geval iets te doen hebben buiten de deur, zodat ik niet de hele dag binnen zit te koekeloeren. En omdat die dingen ook makkelijker gezegd dan gedaan zijn, heb ik besloten om nu maar eerst te beginnen met het volgen van een cursus. Ik heb al naar verschillende cursussen gekeken en ik denk dat het toch Illustreren wordt, omdat ik gewoon meer uit mijn creatieve ik wil halen. Die moet ik dus nog even aanvragen en dan kan ik daarmee aan de slag!

IMG_7689_2

Laten we het nu even over een vrolijker onderwerp hebben – Neko Atsume is echt verslavend. Om de zoveel minuten check ik even om te kijken of er nieuwe kitties bij zijn gekomen – het is echt heel erg :’D Tot nu toe heb ik alle normale kitties verzameld en ben ik bezig met het lokken van de zeldzame kitties. Stiekem kijk ik op internet hoe ik deze moet krijgen zodat ik niet onnodig goude visjes verspil.

Morgen (of vandaag wanneer dit blogje online komt) wordt in ieder geval een leuke dag want ik mag namelijk op het bal van Cinderellis komen! Ze woont letterlijk vijf minuten fietsen bij me vandaan, dus ik hoop dat ik niet verdwaal (dat zou echt weer wat voor mij zijn). Ik heb er in ieder geval heel veel zin in en ik heb al een blij cadeautje voor haar klaar staan – mooi ingepakt in kerstpapier, haha!

Ook heb ik heel veel zin heb in volgend weekend want dan spreken we met een aantal vrienden af om een triple Valentijns date te doen :’D Op de planning staat glowgolfen, uit eten en gewoon gezellig gamen/bord-/kaartspellen spelen waarschijnlijk ^^

Zo, dat voelde best wel goed om alles van me af te schrijven en jullie ook een beetje op de hoogte te brengen van mijn gezondheid en persoonlijke leventje. Het voelt namelijk best wel vervelend om altijd maar ‘goed’ te zeggen als mensen vragen hoe het met je gaat, terwijl het eigenlijk helemaal niet zo goed gaat.

En hoe gaat het met jou?

29 Comments

 • Jet

  February 6, 2016 at 9:35 am

  In deze tijd van het jaar voel ik me ook nooit fantastisch… Niet zo extreem als jij, maar in november en december klamp ik me vast aan Sinterklaas, Kerst en Oud&Nieuw. Nu kan dat niet meer, dus meestal ben ik na de voorjaarsvakantie pas weer helemaal fit. Behalve dit jaar, want ik ga deze vakantie naar Rome!!! Met dat vooruitzicht kom ik de volgende paar weken wel weer door.
  Ik hoop dat je je snel weer wat beter voelt, Lieke! Goed om een cursus te gaan volgen, ik denk dat dat zeker helpt.

  1. Lieke

   February 9, 2016 at 12:02 pm

   December is altijd zo gezellig druk inderdaad! Heel veel plezier in Rome alvast ;D

 • Emmy

  February 6, 2016 at 9:51 am

  Ik herken de winterdip wel, hoor. Ik ben om allerlei dingen enorm gestrest. Vrije dagen zie ik soms als een hel, omdat ik alleen maar bezig ben met moeten. Halverwege de dag besef ik dat wat voor een idioot ik ben en laat ik alles vallen. Aan de ene kant geniet ik ontzettend van alle mogelijkheden en kansen, aan de andere kant ben ik kei onzeker.
  Ik zie je vanmiddag op het bal <3.

  1. Lieke

   February 9, 2016 at 12:01 pm

   Ik snap gewoon niet waar die stress vandaan komt, dat is zo raar. En sowieso blijven genieten van alle mogelijkheden en kansen!

 • Joost (NerdyGeekyFanboy)

  February 6, 2016 at 1:53 pm

  Volgens mij heeft iedereen last van een winterdipje haha :’) Komt goed Lieke, nu lekker fissa houden bij Ellis terwijl ik thuis loop uit te zieken haha πŸ™‚

  1. Lieke

   February 9, 2016 at 12:00 pm

   Het lijkt dit jaar ook gewoon bij meer mensen erger te zijn dan normaal :’D En komt zeker goed, met jou ook, beterschap Joost!

 • Joyce rdt

  February 6, 2016 at 6:23 pm

  Ah nee meid wat rot om je zo te voelen, niet leuk.
  Ik denk dat meerdere mensen hier wel last van hebben hoor, ik het had voor het hele Kerstgebeuren.
  Ik wens je iig heel veel plezier met de triple Valentijns date!

  Liefs.x

  1. Lieke

   February 9, 2016 at 11:59 am

   Mja, dit is gewoon een rottijd, haha. En dankjewel!

 • Nikita

  February 6, 2016 at 8:36 pm

  Ik herken heel erg wat je schrijft. Ik ben zelf heel gevoelig en het is niet dat niet-gevoelige mensen dit niet kunnen hebben, maar ik heb er altijd last van. Ik moet om 6u op de bus en rond 8u ben ik in Brugge, dichtbij school en dan is het nog lichtjes donker, niet heel donker zoals s nachts. En daar word ik ook treurig van. Het is dat ik school en lezen heb, anders was het veel erger. Het is niet leuk, en dat kan ik alleen maar bevestigen. Sterkte <3 xxx

  1. Lieke

   February 9, 2016 at 11:59 am

   Dat het zo lang donker blijft maakt me ook wel treurig ja. Gelukkig worden de dagen weer wat langer nu, wat fijn is! En dankjewel <3

 • De protagonisten (m)

  February 6, 2016 at 10:02 pm

  Ik kan je een cursus mindfulness aanraden. Heb ik vorig jaar ook gedaan en heeft mij veel goed gedaan. In Breda heb je die wel een paar. Verder is het helemaal niet erg om je zo voelen. Je bent wie je bent en je gevoel moet je niet negeren. Zet hem op en kom vast goed.

  1. Lieke

   February 9, 2016 at 11:58 am

   Dat ga ik eens opzoeken, bedankt!

 • Ellis

  February 7, 2016 at 4:26 pm

  Ik was in het begin ook zooooooo eenzaam. Het is zo vanzelfsprekend om contacten te hebben. Tot dat je ergens anders gaat wonen. Moet je ineens weer opnieuw beginnen en dat is best pittig. Aangezien je mijn hardloopplan geen goed idee vind πŸ˜‰ heb ik wat andere dateplannen bedacht. 5th wave? Het mastbos verkennen? (ik ben daar serieus pas één keer geweest xd). Supernatural kijken? Stiekem triviant oefenen zodat we volgende keer alles winnen. Een boek uitkiezen dat we allebei van lezen en daar over praten :p en Blogger natuurlijk. Een toeristische tour langs alle Bredase hotspots. Fietsen naar madelon en daar thee drinken.

  1. Lieke

   February 9, 2016 at 11:57 am

   Opnieuw beginnen is inderdaad pittig! En overal de weg opnieuw leren kennen is mijn grootste probleem :’D En omg, ik vind je dateplannen echt geweldig, haha xD Sowieso gaan we dan volgende keer winnen bij Triviant~

 • Mariska

  February 7, 2016 at 9:04 pm

  Een dipje kan helaas wel eens voorkomen. Vervelend om te horen, hopelijk kom je er zo snel mogelijk weer uit. Ben benieuwd hoe het bal is geweest!

  1. Lieke

   February 9, 2016 at 11:56 am

   Ik hoop het ook! En het bal was super gezellig πŸ˜€

 • zwartraafje

  February 7, 2016 at 9:53 pm

  Oh Lieke, nu vind ik het helemaal jammer dat we niet dichterbij elkaar wonen. Net als jij ben ik op weekdagen vrijwel altijd alleen thuis overdag. In de herfst -en winter is het dan ook nog is mijn slechtste periode op fysiek vlak en dan slaagt dat al snel over op hoe ik me voel. Ik begrijp dus heel goed waar je nu mee zit. Heel knap dat je er zo openhartig over blogt. Je mag me gerust een mailtje sturen wanneer je even je hart wil luchten.

  1. Lieke

   February 9, 2016 at 11:55 am

   Zo stom wat het weer met je kan doen :/ En inderdaad jammer dat we niet dichter bij elkaar wonen! En dat zal ik zeker doen als ik weer even in de put zit, dankjewel <3

 • Kwante

  February 8, 2016 at 12:39 pm

  Heel knap dat je dit uit!
  Ook ik ben overdag vrij eenzaam achter mijn geraniums en dat is in combinatie met een winterdipje funest…. Ik vind het heel goed van je dat je je schouders eronder zet en een cursus gaat doen!

  Ook dit dipje gaat voorbij en de lente komt er al weer aan! Dan is even buiten gaan wandelen en ergens stranden met je camera en een boek een stuk lekkerder dan nu πŸ˜‰

  1. Lieke

   February 9, 2016 at 11:54 am

   Dat is inderdaad niet fijn :c En ik kan echt niet wachten tot de lente!

 • Martine

  February 9, 2016 at 10:56 am

  <3 Alles komt goed en knap dat je het het deelt πŸ™‚
  Dit weekend wordt echt awesome! (hoop ik xD)
  De winter is bijna voorbij! straks lekker zonnetje en lekker weer! πŸ˜€

  1. Lieke

   February 9, 2016 at 11:53 am

   Dit weekend wordt awesome <3 En ik kan echt niet wachten tot het zonnetje weer eens gaat schijnen ja D:

 • Silvy

  February 9, 2016 at 1:16 pm

  Hopelijk voel je je snel beter Lieke! <3 En wat Martine zegt, de lentezon gaat vast wonderen doen! Veel plezier met je tripledate, dat zal je vast goed doen! X (En snel verder met Little Big Planet haha :'D!)

 • Lindsey Welters

  February 9, 2016 at 3:58 pm

  Hee Lieke,

  Ten eerste heb ik echt duizendmaal respect voor je dat je dit van je afschrijft. Ik herken je energie verhaal wel en ik heb hier de oplossing voor gevonden. Het zit ‘m in je ritme en de voeding die je eet. Iedere dag een tablet visolie, multivitamine en vroeg naar bed/op tijd opstaan zijn de basis. Vervolgens moet je gaan kijken naar je voeding. Eet je op vaste momenten van de dag? En wat neem je dan? Is het ‘gezond’ of toch weer niet zo (nee, brood is eigenlijk niet gezond). Als je hierover gaat nadenken dan is de volgende basis wat je dan het beste kan nemen. Je kan hierbij denken aan een bak kwark met stukken fruit, rijstwafels met kipfilet, fruit of zelfs een combi met nutella. Ook zou ik je koffie afraden, omdat je lichaam zelf de energie hoort te creΓ«ren. Je hoort eigenlijk 5x per dag een maaltijd achterover te slaan verspreid over de dag. Ook is gevarieΓ«rd eten hierbij erg belangrijk. Denk er maar is even over na!

  1. Lieke

   February 9, 2016 at 7:34 pm

   Bedankt voor je reactie, Lindsey! En ik eet wel op vaste tijden ja, alleen tussen de middag eet ik dan wel brood want een bak kwark of iets vult bij mij niet echt ^^” Misschien wel als ik het volprop met fruit. En inderdaad op tijd naar bed/uit bed gaan ben ik nu bezig want dat heb ik al vaker gedaan en dat vaste ritme werkt echt! Visolie tabletten slik ik dan weer niet eigenlijk.

 • Gwen

  February 10, 2016 at 11:10 am

  Wat goed dat je dit met ons deelt! Ritme is inderdaad belangrijk en als je geen werk of school hebt dan moet je iets vinden waar je voldoening/positieve energie uit kan halen. Een cursus is een goed idee of bijv. vrijwilligerswerk. Zo, dat waren mijn psychologen tips πŸ˜‰

  Ik ken dat winterdip gevoel wel hoor. Zeker nu mijn relatie net uit is. Maar goed, er zit niets anders op dan maar gewoon doorgaan. Het wordt vanzelf weer lente. πŸ™‚

 • Floor Daasvand

  February 11, 2016 at 9:35 am

  Pfff ik ken het hoor, ik zit ook in een behoorlijke dip sinds januari! Maargoed, ik studeer daarentegen nog wel, dus mijn dagen zijn juist behoorlijk gevuld dat ik soms denk van; wanneer kan ik mijn eigen dingen doen? Haha :p

 • – Mijn Hart en Andere Zwarte Gaten – Jasmine Warga |

  February 12, 2016 at 7:41 am

  […] heel veel herkenbare dingen zou tegenkomen. Gelukkig was dit niet het geval, want hoewel ik in een dipje zit op het moment, heb ik ook weer geen zelfmoordneigingen – dat gaat me een beetje te ver. […]

 • – Kappertje spelen, tintelende maskertjes en lekkere taart |

  March 18, 2016 at 7:39 am

  […] mijn ietwat depressieve, laatste persoonlijke update, is het tijd om weer eens een nieuwe persoonlijke update te plaatsen. Het gaat gelukkig weer wat […]

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post