Wink, Poppy en Midnight – April Genevieve Tucholke

Elk verhaal heeft een held.
Elk verhaal heeft een schurk.
Elk verhaal heeft een geheim.

Wink is het mysterieuze buurmeisje met het wilde, rode haar en een gezicht vol sproeten. Poppy is de beeldschone, manipulatieve blonde pestkop. Midnight is de lieve, onzekere jongen die tussen hen gevangen zit. Twee meisjes. Eén jongen. Eén zomer. Eén vreselijke avond.

Wat is er gebeurd?
Iemand weet het.
Iemand liegt.

wink_poppy_midnight_2_make_it_personal

Midnight is zo’n beetje heel zijn leven al verliefd geweest op de mooie, populaire Poppy die ook nog eens de grootste pestkop van de school is. Op een dag komt er een nieuw gezin in zijn straat wonen, en komt hij in aanraking met de mysterieuze Wink – een verlegen meisje met rood haar en sproetjes. Ze vertelt hem dat ieder verhaal een held een schurk en een leugenaar bevat en dat hij de held is. Midnight raakt in de war en weet niet goed wat Wink hiermee bedoeld te zeggen.

Poppy probeert Wink in een slecht daglicht te zetten bij Midnight, alleen trapt hij daar niet in. Naarmate de dagen voorbij gaan, begint Midnight steeds meer te twijfelen aan Wink en Poppy – wie kan hij nou écht vertrouwen? Wink, Poppy en Midnight bevat een hoop jaloezie, geheimen en zelfs vreemdgaan.

wink_poppy_midnight_3_make_it_personal

Erg enthousiast was ik toen bleek dat ‘Wink, Poppy en Midnight’ in de Celebrate Books: Midnight Mystery box zat. Het leek me een heerlijk, mysterieus verhaal waarbij je er zelf achter moest komen wie van de drie personages de leugenaar was. Niets is minder waar – ik vond het maar een vaag verhaal en na het lezen van dit boek, was ik helemaal in de war. Ik had het gevoel alsof ik het verhaal niet begrepen had. Later had ik het er nog met Ellis over gehad, maar toch bleek dat ik het verhaal wél begrepen had.

Ik moet zeggen dat ik ook niet helemaal in het verhaal kon komen – ik werd constant afgeleid door eigenlijk niks. Dan legde ik het boek weer weg en pakte ik het even later weer op. Het is een heel dun boek, maar het ging voor mijn gevoel heel moeizaam. Jammer! Laat ik ook nog even zeggen dat ik de cover van dit boek is echt stunning vind, maar hierdoor had ik ook zoveel meer van dit verhaal verwacht. Zo zie je maar weer – Don’t judge a book by its cover!

wink_poppy_midnight_4_make_it_personal

De personages vond ik stuk voor stuk wel heel erg leuk, al kon ik me met geen enkele echt identificeren. Poppy is echt een heerlijke pestkop, ik ging me dan ook echt irriteren aan haar en dat is het juiste gevoel wat je moet krijgen bij een pestkop. Wink was een lekker, wazig figuur en heel down to earth. Midnight daarentegen was een onzekere jongen, waar ik zelf niet heel erg van hou, maar wat aan de andere kant ook wel weer schattig is. Best wel standaard personages dus, maar eigenlijk vind ik dat altijd wel leuk omdat je ze zo heel goed kunt onderscheiden van elkaar.

‘Wink, Poppy en Midnight vond ik een erg vaag verhaal maar gelukkig waren de personages een pluspunt!’

Het boek telt geen hoofdstukken maar is opgedeeld in drie verschillende perspectieven – die van Wink, Poppy en Midnight obviously. Ze hebben alle drie echt een heel verschillend karakter, dus het is niet lastig om het verhaal telkens vanuit een ander perspectief te lezen, omdat je steeds goed weet wie er aan het woord is. Helaas was dit boek dus niet helemaal mijn ding – volgende keer beter!

wink_poppy_midnight_5_make_it_personal

Titel: Wink, Poppy en Midnight | Originele titel: Wink, Poppy, Midnight | Auteur: April Genevieve Tucholke | Uitgeverij: Blossom Books | Genre: Young Adult, Mystery | Pagina’s: 210 | ISBN: 9789020679472 | Waardering:★★½

Koop bij bol.com

2 Comments

 • Charelle

  December 5, 2016 at 9:25 am

  De cover is inderdaad echt super mooi! Ik dacht eigenlijk dat het een kerstboek zou zijn, haha. Geen idee waarom! Jammer dat het verhaal wat tegen viel.

 • Reza

  December 7, 2016 at 11:45 am

  Ik weet echt precies wat je bedoeld. Ik had door de cover en de synopsis best hoge verwachtingen maar aan het eind snapte ik eigenlijk niet wat er nou precies gebeurd was.

  De schrijfstijl vond ik wel erg mooi!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post