Uncharted: Drake’s Fortune

Zelf heb ik nooit de kans gehad om alle Uncharted games op de Playstation 3 te spelen. Ik was daarom ook erg blij dat The Nathan Drake Collection voor de Playstation 4 werd uitgebracht. Deze collectie bevat namelijk alle drie de games – Uncharted: Drake’s Fortune, Uncharted 2: Among Thieves en Uncharted 3: Drake’s Deception. Zelf ben ik eigenlijk niet zo van de shooters maar Third-Person shooters kan ik dan wel weer waarderen zoals Uncharted, Tomb Raider etc.

Uncharted02

Nate, please be careful…

In Uncharted: Drake’s Fortune kruip je in de huid van Nathan Drake. Nathan is een schatzoeker en op zoek naar de schat die zijn overgrootvader, Sir Francis Drake, heeft achtergelaten op een eiland. Op het eerste gezicht lijkt het eiland onbewoond, maar wanneer Nathan het verder gaat onderzoeken, blijkt het helemaal niet zo onbewoond te zijn. Nathan wordt binnen de kortste keren bedreigd maar gelukkig staan vrienden Sully en Elena aan Nathan’s zijde, dus hij hoeft het niet alleen op te lossen. Met zijn schatkaart in zijn ene hand en een geweer in zijn andere, verkent Nathan niet alleen een wilde jungle, maar ook gevaarlijke, donkere tombes en lange rivieren die vol liggen met explosieven.

Uncharted03

Oh, strangers are trying to kill me~

Nathan Drake is echt zo’n stoere held die je ook vaak in films voorbij ziet komen. Hij is nergens bang voor en schiet iedereen overhoop die op zijn pad komt. En geloof me – er komt een hoop op je pad voorbij! In Third-person mode (waarin jij Drake bestuurd), schiet je alles af wat maar in de weg zit. Maar let wel op – je hebt niet oneindig veel kogels! Gelukkig kun je onderweg kogels oppakken van de mensen die je gedood hebt of uit kun je kogels uit doosjes enzovoort halen. En gelukkig is Nathan er ook niet vies van om zijn vuisten te gebruiken in de situaties waarin hij niks aan zijn geweer heeft o/ Ook vind je gaandeweg nieuwe geweren, zoals een shotgun (boem, in één klap dood als je dichtbij genoeg staat), sniper (lekker inzoomen op het hoofd van je vijand en bam, dood) en nog veel meer.

Ik hou normaal totaal niet van Shooters, maar een game als Uncharted (waarin ook een mega goed verhaal zit) kan ik heel erg waarderen. Op sommige momenten vond ik deze game trouwens erg frustrerend. Ik word er namelijk altijd zenuwachtig van als Jan en alleman op me staan te schieten. Of op van die momenten dat je super snel weg moet zien te komen terwijl ze allemaal op je aan het schieten zijn – nee, dat is niks voor mij. Alhoewel het er wel bij hoort. Meestal kapte ik er op zulke momenten mee en pakte ik de game even later toch weer op en voerde ik alle handelingen wat tactischer uit – dat scheelde een hoop :’D

Uncharted04

This is turning out to be a really lousy day.

Bij deze game draait het niet alleen om de gameplay, maar ook vooral om de animaties en de sterke verhaallijn die een hoop plottwists bevat. Ikzelf vond het heel moeilijk om te stoppen met spelen omdat ik gewoon graag wilde weten hoe het verhaal verder zou gaan. Ik denk dat ik er een uurtje of 6-8 over gedaan heb. Niet in één zitting overigens (al is dat makkelijk haalbaar), maar in een dag of twee. Het verhaal is dus heel boeiend en er komen een hoop cutscenes in voor die prachtig geanimeerd zijn – het lijkt haast net of dat je naar een film zit te kijken.

Ook zit deze game vol met interessante puzzels die je moet oplossen met behulp van het boekje wat je met je mee draagt. Er was één puzzel die ik best lastig vond, maar de rest was eigenlijk a piece of cake. Wat ik best jammer vond, want deze hadden van mij wel wat uitdagender gemogen.

Uncharted: Drake’s Deception is een dikke, vette aanrader voor fans van Tomb Raider en The Last of Us. Je hebt verschillende moeilijkheidsgraden dus mocht je de game alleen willen spelen voor de verhaallijn, is het Shooter gedeelte niet echt meer een uitdaging.

De foto’s en video die ik voor deze recensie gebruikt heb, zijn allemaal varianten van de Playstation 3 versie. Zelf heb ik de Playstation 4 versie gespeeld en ik moet eerlijk toegeven dat die er toch wel stukke mooier uit ziet ;D

Titel: Uncharted: Drake’s Fortune | Ontwikkelaar: Naughty Dog | Uitgever: Sony Computer Entertainment | Genre: Action, Adventure, Shooter, Third-person | Speelmodus: Singleplayer | Leeftijdscategorie: 16+ | Platform(s): Playstation 3, Playstation 4 | Speeltijd: 6-8 uur | Releasedate: 07 december 2007 / 07 oktober 2015 | EAN: 0711719467250 | Waardering: ★★★★☆

Uncharted: Drake’s Fortune;

Koop bij bol.com

The Nathan Drake Collection;

Koop bij bol.com

Bron foto’s: 1, 2, 3, 4

2 Comments

 • robin

  March 5, 2016 at 2:53 pm

  ik houuuud van dit soort reviews =D ik heb nog nooit een spel uit deze series gespeeld maar ben wel benieuwd *_* the last of us schijnt ook vet te zijn maar ook nog nooit gespeeld XD

  1. Lieke

   March 5, 2016 at 4:44 pm

   Yeah, The Last of Us is ook heel vet 😀

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post