TTT: Top 10 Onderwerpen waardoor ik een boek direct zou lezen

TTTOnderwerpenDirectLezen

Top Ten Thursday tijd!

Net zoals iedere andere week organiseert De Lady Library ook deze week weer een TTT, Top Ten Thursday. Het onderwerp van vandaag is: Top 10 Onderwerpen waardoor ik een boek direct zou lezen. Op zich niet zo’n hele lastige TTT voor mij, omdat ik altijd wel boeken oppak die een bepaald onderwerp hebben.

1. Vampiers
Tja, wat kan ik erover zeggen? Ik zal altijd mijn liefde voor vampiers behouden.

2. Sprookjes of hervertellingen daarvan
Sprookjes vind ik echt geweldig! En alhoewel ik nog niet super veel hervertellingen van sprookjes heb gelezen,

3. Dystopische verhalen
Gewoon, omdat Dystopische verhalen awesome zijn <3 4. Magie/Hekserij
Liefde voor magie en hekserij! So love, much happiness, wow~

5. Mythologische wezens
Weerwolven, zeemeerminnen, draken, noem maar op! Ik hou er van :3 Alhoewel Vampiers wel een apart plekje in deze lijst verdienen.

6. Boeken waarin mensen elkaar afmaken
Hoe grof het ook klinkt; ik houdt van zulke boeken. The Hunger Games, De Test, Fire & Flood. Stuk voor stuk geweldige boeken. Alhoewel ik er niet aan wil denken dat dit in het echte leven ook zou kunnen gebeuren.

7. Verhalen die zich in een niet bestaande wereld plaatsvinden
Zo kan je zelf bedenken hoe deze magische wereld eruit ziet!

8. Zombies of andere, rare, ondode wezens
Eigenlijk heb ik over dit onderwerp nog helemaal niet zoveel boeken gelezen. Terwijl ik zombie verhalen meestal echt super gaaf vind.

9. Leugens en geheimen
Ik hou echt totaal niet van leugenaars in het echte leven, maar in boeken? Ah, geweldig ^^ Lekker liegen en de boel bedriegen want ja, uhm, yolo?

10. Boeken met vele frutsels erin
Oké, dit is niet echt een onderwerp, maar, wat hou ik er toch van als boeken van die vele frutseltjes erin hebben zitten die je er allemaal uit kunt halen, geweldig! Gisteren toen ik in de stad was zag ik het boek ‘S’ liggen van J.J. Abrams & Doug Dorst. Er zaten een hoop losse papiertjes en foto’s in en weet ik veel wat allemaal nog meer! En hoelang ik er ook mee in mijn handen heb gestaan, ik heb hem weer teruggelegd. Maar dat boek komt zeker een keer in mijn collectie!

Waardoor zouden jullie een boek meteen oppakken?

5 Comments

 • Nadine

  July 10, 2014 at 4:47 pm

  Oeh, met punt 10 ben ik het ook wel eens, haha. Leuke onderwerpen heb je bedacht.

 • Jolien

  July 10, 2014 at 9:57 pm

  Ooh sprookjes en hervertellingen zijn inderdaad ook superleuk om te lezen!

 • Marjolein

  July 11, 2014 at 10:10 am

  Leuke lijst! Zeker punt 10 vind ik erg leuk en origineel! Verder zijn er nog wel een aantal punten waar ik me goed in kan vinden…

 • Zwartraafje

  July 11, 2014 at 1:21 pm

  Ik moest echt lachen toen ik nummer 6 las. 🙂

 • simone

  November 27, 2015 at 12:46 am

  Hoi Lieke,

  En heb je inmiddels het boek ‘S – Het schip van Theseus’ in je collectie?
  Ik heb het in het Duits gelezen, maar ik zou ook nog graag een Nederlandse uitgabe hebben omdat ik zo veel mogelijk Nederlands wil lezen om de taal verder te leren. Ik zou het dan gewoon naast de Duitse uitgave zetten. Ik hou van mooie boeken en dit is zeker een van de mooiste boeken. Helaas blijkt de Nederlandse uitverkocht ze zijn…

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post