Fire & Flood – Victoria Scott

Fire&FloodBanner

Let the contest begin…

Tella’s brother is dying. He’s got cancer and Tella is helpless to save him. Or so she thought. When an invitation arrives for Tella to compete in the Brimstone Bleed, a deadly competition that will lead her through treacherous jungle and scorching desert, she doesn’t think twice. Because the prize is a cure to any illness. But Tella will be facing more than just the elements…

IMG_3544_2

Tella wil niets liever dan dat haar broer genezen is van kanker. Ze moet er niet aan denken dat hij nog maar een aantal jaar te leven heeft. Tot op een dag. Wanneer Tella iets bijzonders aantreft op haar bed. Het is een uitnodiging om mee te doen in de Brimstone Bleed contest. De prijs? Een cure die alle ziektes die er maar bestaan kan genezen. Ze zou dus haar broer kunnen redden van deze rotziekte. Zo gezegd, zo gedaan; Tella gaat deelnemen aan de Brimstone Bleed contest.

Maar niet in haar eentje. Ze wordt namelijk op de plaats van bestemming uitgenodigd om een ei uit te kiezen, waar een Pandora uit voort komt. En zo gaat Tella een gevaarlijke competitie tegemoet met haar nog ongeboren Pandora…

IMG_3539_2

Ik zag dit boek voorbij komen bij een Booktuber. Ik denk dat het bij LittleBookOwl was. Toen ze vertelde dat het boek wordt omschreven als The Hunger Games meets Pokémon, wist ik gewoon dat ik dit boek móést hebben! The Hunger Games is één van mijn favoriete series en van Pokémon kan ik ook geen genoeg krijgen, al zo’n 14 jaar lang niet.

Maar om heel eerlijk te zijn; ik had er stiekem wat meer van verwacht. Ik dacht echt dat het veel meer op Pokémon leek dan het uiteindelijk bleek te zijn. Wat ik aan de ene kant wel jammer vond, omdat ik echt gehoopt had dat het veel van Pokémon weg zou hebben. Maar aan de andere kant misschien ook wel weer beter, omdat het anders zoveel van hetzelfde wordt.

IMG_3536_2

Wel kwam het Hunger Games element sterk naar voren, wat ik totaal niet erg vond. Ik hou van zulke verhalen, ook al komt het allemaal wel op hetzelfde neer. Wel komen er enorm veel dieren in voor, de Pandora’s, omdat er ook een hele hoop deelnemers zijn. Ze hebben ook hele vervelend namen, behalve Tella’s Pandora dan, die heeft tenminste een fatsoenlijke naam gekregen.

Het duurde ook even voordat ik alle personages uit elkaar kon houden, maar dat werd steeds gemakkelijker tijdens het lezen. Al met al von ik Fire & Flood heel vermakelijk. Het is echt een boek voor mensen die net zoals ik geen genoegen kunnen krijgen van The Hunger Games look-a-like boeken, als ik ze zo even mag noemen, haha ^^

IMG_3542_2

Titel: Fire & Flood | Serie: Fire & Flood #1 | Auteur: Victoria Scott | Uitgeverij: Chicken House | Genre: Dystopian, Young-Adult, Adventure, Competition, Fantasy | Pagina’s: 336 | ISBN: 9781909489622 | Waardering: ★★★★&#9734

Koop ‘Fire & Flood’ bij Bol.com!

5 Comments

 • DQ

  July 11, 2014 at 9:17 pm

  Ik zag deze ook al voorbij komen! Ben er echt ontzettend benieuwd naar. X

 • Daan Koek

  July 11, 2014 at 9:54 pm

  Ik heb ‘m besteld! 😀

 • Marjolein

  July 12, 2014 at 9:01 am

  Ik vind deze er toch wel interessant uitzien!

 • Kelly

  July 12, 2014 at 3:55 pm

  Wauw, alleen al een prachtige cover! Deze gaat meteen op mijn wishlist.

 • diana

  July 13, 2014 at 2:01 pm

  Ja!! Ik zag hem idd ook bij booktuber littlebookowl voorbij komen 🙂 Ik hoop dat de bieb hem snel krijgt. 🙂

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post