TTT: Top 10 Neurotische Boekgewoontes

Top10NeurotischeBoekgewoontes

En het is alweer Top Ten Thursday tijd! Het onderwerp van vandaag; Top 10 10 Neurotische Boekgewoontes! En ja, ik heb er daar wel een aantal van!

Iedere week organiseert De Lady Library een TTT; Top Ten Thursday. Een hoop bookbloggers doen hier aan mee. Ik ook! Dit keer is de TTT ook weer niet zo moeilijk voor mij. Misschien ben ik gewoon raar maar ik heb wel een aantal neurotische boekgewoontes. Lees snel verder!

1. De rug van het boek mag niet breken
Als de rug breekt, ben ik sad. Het staat gewoon niet zo mooi meer in de kast. Ik ga daarom ook heel voorzichtig met mijn boeken om. Is het verhaal te spannend? Dan zit de kans er wel in dat de rug van het boek breekt.

2. De gehele serie moet dezelfde kaft hebben
Anders staat het niet mooi in de boekenkast! Ik kan me er echt aan ergeren als boeken van dezelfde serie, niet dezelfde kaft hebben ^^” Daarom vind ik boxsets ook zo geweldig!

3. Ik aai mijn boeken
Dit doe ik echt altijd als ik een nieuw boek gekocht heb. Vooral als de letters er echt uitkomen, dan kan ik het boek wel urenlang staan aaien.

4. Het liefst stop ik bij een nieuw hoofdstuk
Ik betrapte mezelf er weer op gisteren – ik was zo moe en m’n ogen vielen constant dicht maar ik moest en zou dat hoofdstuk aflezen!

5. Dustjacket moet af als ik begin in een boek
Oohh, ik vind dustjackets zo vervelend. Geef mij maar gewoon een hardcover zonder dustjacket – zoals die van Blossom Books! Als je ze er nog op hebt zitten als je aan het lezen bent, dan schuiven ze constant omhoog en alle kanten op. Als ik een boek lees met een dustjacket, haal ik die eraf en zet die op de plek in de kast waar het boek stond :’D

6. Ik ruik aan nieuwe boeken
Ehh, tja. Boekenwurmen begrijpen mij wel <3 7. Ezelsoren zijn een no go
Nee, geen ezelsoren. Just… no. Heb ik geen boekenleggers bij de hand? Dan stop ik er maar een papiertje of iets tussen.

8. Ik moet iedere maand minstens ̩̩n boek kopen Рal is mijn TBR stapel nog zo hoog
Hoe verleidelijk zijn de prijzen op TheBookDepository wel niet?! Ik moet gewoon iedere maand een boek kopen – en meestal bestel ik er dan minstens eentje op TheBookDepository ^^”

9. Ik begin het liefst in een nieuw boek als ik de hele serie compleet heb
Ik vind het altijd leuk om alle boeken in een serie achter elkaar te lezen (hoewel ik dit eigenlijk niet zo heel vaak doe). En cliffhangers! Ik heb een haat/liefde verhouding met cliffhangers. Dus als ik de serie al compleet is, kan ik lekker doorlezen!

10. Urenlang in een boekenwinkel rond kunnen lopen en niks kopen
Ik vind het echt heel erg leuk om in een boekenwinkel rond te lopen, maar als ik dan naar de prijzen kijk dan denk ik; Oh, op TheBookDepository kan ik voor dit geld, twee boeken kopen! En hoe meer boeken, hoe beter toch?

Heb jij ook zo’n gewoonte? Laat het me hieronder weten!

8 Comments

 • Annabel

  December 11, 2014 at 11:35 am

  Hele herkenbare gewoontes haha

 • sam

  December 11, 2014 at 11:52 am

  jaaa ik ruik ook aan boeken, als ze nieuw zijn en ik sla ze open doe ik eerst even snuffelen 🙂 en mijn boeken leen ik niet uit, moeten netjes blijven 🙂

 • Graham – Boek&Boom

  December 11, 2014 at 1:01 pm

  Boeken aaien, nu ik het zo lees moet ik toegeven dat ik dat ook wel doe! Vooral de paperbacks met een matte afwerking. Soms zijn die zo zacht als suede 🙂

 • Maaike

  December 11, 2014 at 8:24 pm

  Grappig dat iedereen toch wel een beetje dezelfde trekjes heeft! Vooral nummer tien is héél herkenbaar, haha.

 • Elisa

  December 11, 2014 at 9:26 pm

  dat van die dustjackets is ook heel herkenbaar

 • ladyNadine

  December 12, 2014 at 9:40 am

  Alles is zo herkenbaar, haha. We hebben toch een beetje dezelfde trekjes allemaal 🙂 Ik stop alleen nooit bij een nieuw hoofdstuk, soms gewoon midden in een alinea, en dan word ik de volgende dag weer boos op mezelf dat ik op zo’n onhandige plek ben gestopt.

 • Kimberley

  December 13, 2014 at 10:14 pm

  Haha, mijn boeken worden ook altijd geaaid en besnuffeld. Die geur is zó lekker!

 • Eline

  December 17, 2014 at 12:25 pm

  Haha, ik snuffel ook altijd aan boeken! Eigenlijk aan bijna al het nieuwe drukwerk… ik word regelmatig uitgelachen door mijn collega’s 😉

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post