Final Fantasy Theatrhythm: Curtain Call

Final Fantasy breidt haar assortiment maar al te graag uit. Van RPG’s tot een waanzinnige MMO maar ook ritme games zijn er aan te pas gekomen. Het begon met ‘Final Fantasy Theatrhythm’ en nu is er ‘Final Fantasy Theatrhythm: Curtain Call’!

Final Fantasy Theatrhythm: Curtain Call is een ritme game dat zowel klassiekere als nieuwere nummers van Final Fantasy bevat. Het combineert zich met de RPG elementen die we allemaal wel gewend zijn van Final Fantasy. De game heeft drie keer zoveel nummers en twee keer zoveel personages dan haar voorganger; Final Fantasy Theatrhythm. Wat erg gaaf is! Waar ik dan ook het meest enthousiast over was, is dat deze game ook muziek bevat van Final Fantasy: A Realm Reborn – de MMO!

FFT01

Let’s get this party started!

Het is jouw doel om de perfecte party in elkaar te zetten. Je kunt een hoop personage van verschillende Final Fantasy games met elkaar in een party stoppen. Zo kun je Lightning en Cloud bij elkaar stoppen, Zack en Tidus en noem maar op! Iedere party member heeft zo zijn/haar voordelen en nadelen. Zo heb je healers, tanks en ga zo maar door. Ieder personage heeft ook zijn/haar eigen summon. Deze kun je gebruiken als je perfecte combo’s maakt. Deze doen een hoop schade, dus doe je best!

FFT03

I’m going on an adventure!

In Final Fantasy Theatrhythm: Curtain Call kun je ook op avontuur gaan. Dit zijn de zogenaamde quests. Als je op een quest gaat, kun je nummers vrijspelen. Jouw doel is om de laatste, grote vijand te verslaan aan het einde van iedere quest. Je krijgt tussendoor ook kistjes met loot en ook verdien je Crystal Shards na ieder nummer. Hoe meer je er hebt, des te beter – je krijgt namelijk nieuwe nummers en andere leuke dingen hiervan!

Je komt twee verschillende sequences tegen in de Quest Medley mode. Zo kun je vaak kiezen of je liever een BMS (Battle Music Sequence) of een FMS (Field Music Sequence) speelt. BMS gaat er altijd wat heftiger aan toe en is – in mijn ogen – ook wel een stuk leuker dan de FMS.

FFT02

Ik ben toch zeker Sinterklaas niet, ik heb geen geldboom in de tuin~

Deze game bevat ook een hoop DLC’s (Downloadable Content). En tja.. wat moet ik erover zeggen? Je kunt dus extra nummers kopen. Erg leuk hoor, maar om nou één euro – of meer – per nummer uit te geven, dat vind ik wel redelijk veel. Ook omdat er zoveel nummers zijn die je apart kunt kopen. Ik heb geen idee of je op een andere manier aan deze extra nummers kunt komen – waarschijnlijk niet.

Het is een beetje ingewikkeld uit te leggen allemaal, maar bekijk de bovenstaande trailer even – dan wordt het vast wel duidelijk!

Titel: Final Fantasy Theatrhythm: Curtain Call | Ontwikkelaar: Square Enix | Uitgever: Nintendo | Genre: Rhythm, Party, Music | Speelmodus: Singleplayer, Multiplayer | Leeftijdscategorie: 12+ | Platform(s): Nintendo 3DS | EAN: 5021290064546 | Waardering: ★★★★☆

Koop bij bol.com

Bron foto’s: 1, 2, 3, 4

1 Comments

  • niesca

    December 10, 2014 at 4:49 pm

    hihi ziet er echt schattig uit. Ik heb trouwens vandaag Final Fantasy a realm reborn besteld voor de ps3 :3

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post