The Twilight Saga: Breaking Dawn pt. 2

Breaking Dawn part 2 is alweer het laatste deel van de Twilight Saga. Is deze film net zo goed als zijn voorgangers of hij schiet hij hier en daar iets te kort?

Wat zou je doen als je echtgenoot een vampier was? Wat zou je doen als je zwanger van hem raakte en in je achterhoofd weet, dat er een grote kans is dat jij het niet zal overleven? Wat zou je doen als je wakker wordt en weet dat je nooit meer de oude zal worden? Bella heeft dit allemaal meegemaakt in part 1. Wat staat haar te wachten in part 2?

THE TWILIGHT SAGA: BREAKING DAWN-PART 2

Bron Foto: filmtotaal.nl

Het is even wennen voor Bella om haar nieuwe krachten onder controle te krijgen. Het is moeilijk voor haar om haar lust voor bloed onder controle te houden. Edward leert haar om op dieren te jagen maar in de verte ruikt Bella een bergbeklimmer. Ze kan zich niet inhouden er sprint er naar toe. Edward probeert Bella tegen te houden, maar of dit lukt is nog de vraag… Bella is nu wel de sterkste van de familie Cullen. Ze is zelfs sterker dan Emmett.

Ondertussen groeit Renesmee snel op. Bella denkt dan ook dat ze niet heel veel tijd met haar dochter kan doorbrengen. De Volturi denken dat Renesmee gebeten is door een vampier, wat haar onsterfelijk maakt. Ze geloven niet dat Bella het kind heeft gebaart.

Alice krijgt een vision, ze ziet dat de Volturi op weg zijn naar de familie Cullen. De Cullens moeten zo snel mogelijk familieleden van ver overtuigen, dat ze in gevaar zijn en dat ze hun hulp nodig hebben. De wolven helpen ook nog een handje.

Gaan de Cullens ten onder aan de Volturi? Of weten ze zichzelf staande te houden? En kan Bella, Renesmee voor altijd bij zich houden, of heeft ze maar een korte tijd met haar dochter?
breaking_dawn_part-2_1-600x400
Bron Foto: ew.com

Het verhaal gaat precies verder met waar hij geëindigt is in Breaking Dawn part 1. Je ziet een korte terugblik dat Bella’s ogen open zijn en dat je daaruit kunt opmaken dat ze een vampier is. Er komt weer wat droge humor in terug, zoals bij de andere Twilight films. Dit is dan ook vooral de droge humor van Jacob.

Al met al vond ik Breaking Dawn part 2 beter dan part 1. Er komt meer spanning en meer actie in voor. Vooral het gevecht tegen de Volturi was heel mooi gedaan. Maar enigszins ook wel een beetje grof. Op een gegeven moment zat ik ook met tranen in mijn ogen. Maar ik dacht; Nee, Lieke, hou je in!

Wel had ik helemaal niet het gevoel alsof de film 2 uur duurde, voor mijn gevoel was de film zo voorbij. En dat is juist goed!
breaking_dawn_part-2_4-600x398
Bron Foto: ew.com

Als grote fan van de Twilight Saga vind ik het jammer dat het nu is afgelopen. Ik hoop stiekem dat ze ‘The Short Second Life of Bree Tanner’ (Het Korte Tweede Leven van Bree Tanner) nog gaan verfilmen. Dit boek(je) vond ik niet zo goed als het hoofdverhaal, maar je weet maar nooit!


2 Comments

 • natasja

  March 4, 2014 at 6:06 pm

  deze bllijft mooi he,heb je de film part 1 afgelopen donderdag gezien op tv?

  1. Lieke

   March 4, 2014 at 7:07 pm

   Nope, ik ben helemaal vergeten te kijken! Maar ik heb hem op blu-ray in de kast staan dus ik kan hem kijken wanneer ik wil 😀

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post