The Lying Game – Sara Shepard

I had a life anyone would kill for. Then someone did…

I may not remember much, but I know I led a charmed life. Even in death I’m getting something no one else does: an encore performance, thanks to Emma, the long-lost twin sister I never got to meet. Now, in order to figure out what happened to me, Emma needs to become me. But can she laugh at inside jokes with my best friends? Convince my boyfriend she’s the girl he fell in love with? Hug my parents good night like she’s their daughter? And can she keep up the charade even after she realizes my murderer is watching her every move?

IMG_1253_2

Emma komt er na zeventien jaar achter dat ze een tweelingzus heeft, maar.. haar tweelingzus, genaamd Sutton, leeft niet meer. Emma moet haar plaats innemen want niemand in Sutton’s omgeving mag weten dat ze dood is. Sutton was behoorlijk populair op school, terwijl Emma dat totaal niet was. Het valt voor Emma zwaar om zomaar Sutton’s plaats in te nemen. Want zal ze wel kunnen lachen om de grapjes van haar vriendinnen? Zou ze Sutton’s ouders kunnen overtuigen dat zij hun echte dochter is? Zou ze Sutton’s vriendje ervan kunnen overtuigen dat zij het meisje is waar hij verliefd op werd? En dat alles, terwijl ze in de gaten wordt gehouden door Sutton’s moordenaar…

Zal Emma erachter komen wat er nou precies gebeurd is met Sutton?

245304400_640

Bron foto: b.vimeocdn.com

Voordat ik dit boek ging lezen, had ik de serie van The Lying Game al gezien. Het boek is in grote lijnen wel hetzelfde als de serie maar toch zijn er best een hoop verschillen. Zo zijn de namen van sommige personages anders, zijn er meer personages dan in de serie voorkomen en een ander groot verschil; Sutton is dood. Ze is een soort van geest geworden en kan Emma alleen volgen als Emma, Sutton’s plaats in neemt. Zo lees je nog steeds stukjes tussendoor van Sutton. Het is ook een beetje raar dat het boek niet via Emma’s perspectief is geschreven, maar via Sutton’s.

Het boek las best wel snel weg, maar was niet heel spectaculair of zo. Ik vond de Pretty Little Liars serie (ook van Sara Shepard) echt een stuk beter. Het verhaal van The Lying Game is gewoon een beetje… raar. Ik zeg het niet vaak, maar de TV-serie van The Lying Game, vind ik echt veel beter!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post