Hansel & Gretel: Witch Hunters

Er zijn al heel wat klassieke sprookjes verfilmd de laatste tijd. Zo heb je onder andere Snow White and The Huntsman en Jack and the Giant Slayer. Maar tussen die twee in, was het dan ook de beurt aan Hans & Grietje. Iedereen kent dit bekend sprookje waarschijnlijk wel; twee kinderen die verdwaald raken in het bos en zo een snoephuisje tegenkomen die bewoond wordt door een kwaadaardige heks.

hansel&gretel1

Bron foto: hdwallpapers.in

Hansel & Gretel, van het klassieke sprookje van de gebroeders Grimm, zijn ook alweer opgegroeid. De film begint met een korte flashback van Hansel & Gretel. Je ziet hoe ze bij het snoephuisje van de heks terecht komen, gevangen worden genomen en daarna ook weer ontsnappen, om daadwerkelijke ‘Witch Hunters’ te worden.

Zo’n vijftien รก twintig jaar later, zijn Hansel & Gretel ook echte, professionele ‘Witch Hunters’ geworden. Ze worden zelfs herkent door vele mensen. Zo belanden ze dan ook in het dorpje Augsburg, waar een hoop kinderen vermist worden. Het is aan Hansel & Gretel om deze kinderen terug te vinden, want ze zijn namelijk ontvoerd door een stelletje heksen. Met opperheks, Muriel (onze enige echte Famke Janssen), aan de macht, is deze taak een stuk lastiger dan hij op het eerste gezicht lijkt.

Zou het Hansel & Gretel lukken om de vermiste kinderen te vinden en de heksen een koekje van eigen deeg te geven?

hansel&gretel2

Bron foto: blogspot.com

Naar mijn gevoel, is deze film een beetje afgeraffeld. Het is een beetje een slap aftreksel van ‘The Brothers Grimm’ uit 2005. Helaas, want ik keek echt uit naar deze film, maar hij stelt me dus een beetje teleur. Het verhaal vond ik ook niet echt heel origineel, want zo bestaan er wel meerdere films waarbij men vermiste kinderen moet vinden.

Wat ik echter wel heel gaaf vond, waren de heksen. Deze waren gewoon lelijk en eng, en zo hoort het ook! Ze deden ook niet moeilijk over een beetje bloed, zo zag je dus ook hoe de heksen vermoord werden en dat was soms best wel grof. Ook zat er wel wat humor in, maar niet al te veel en niet te overdreven gelukkig. Tijdens het laatste half uur, vond ik het wel steeds spannender worden.

Hansel & Gretel: Witch Hunters, is leuk om een keer te zien maar daarbij houdt het ook wel ver op.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post