The Last of Us

TheLastOfUsBanner

Al een tijdje zat ik te twijfelen of ik The Last of Us nou wel of niet zou kopen. Ik wilde niet teveel Walkthrough filmpjes kijken op Youtube want als ik de game dan toch zou kopen, zou ik het voor mezelf niet willen spoilen.

Hoe dan ook, na het lezen van vele recensies en onder iedere recensie 5/5 sterren te zien, of een rating van 9/10, had ik uiteindelijk toch de knoop doorgehakt en de game gekocht!

TheLastOfUs1

Het verhaal

Laat ik maar gelijk met de deur in huis vallen; The Last of Us heeft echt een ijzersterk verhaal waar niet veel games aan kunnen tippen. Het geeft je echt het gevoel alsof je naar een film zit te kijken in plaats van dat je een game aan het spelen bent.

Het is erg moeilijk om iets over het verhaal te vertellen zonder een hoop te spoilen. Wat ik wel kan vertellen, is dat ik na het spelen van de eerste 15 minuten, al gelijk een brok in mijn keel had. The Last of Us sleept je gelijk mee in het verhaal en het laat je ook niet meer los, zelfs niet als je de game hebt uitgespeeld. Het verhaal blijft gewoon in je achterhoofd hangen.

TheLastOfUs2

Gameplay:

The Last of Us is een Third Person Shooter, wat inhoudt dat je alles ziet vanaf het derde perspectief. Jijzelf bestuurd Joel en Ellie wordt door de computer bestuurd. Als je met een geweer schiet, is het lastig om te richten met een Playstation 3 controller. Shooters gaan over het algemeen op de PC veel gemakkelijker. Wel kun je een optie aanzetten voor automatisch richten (dat heb ik gedaan (yay for lazyness!) en dat werkt wel een stuk gemakkelijker en een stuk minder stressvol.

Ook kun je ervoor kiezen om een melee wapen te gebruiken. Dit kunnen bijvoorbeeld een mes, loden pijp of een honkbalknuppel zijn. Maar er zijn nog veel meer opties. Ook kun je nog een pijl en boog vasthouden, maar die hebben geen autofocus dus die gebruikte in vrijwel nooit omdat het heel lastig was om te mikken. Hij is wél handig in een situatie waarbij je zo min mogelijk geluid moet maken.

TheLastOfUs3

Prachtige sfeer

The Last of Us staat echt bekend om haar ijzersterke verhaal. Ook de kleine dialogen tussen Joel en Ellie voegen hier een hoop aan toe. Terwijl je luistert wat ze tegen elkaar zeggen, kun je rustig verder lopen en de boel verkennen.

De omgevingen waar je doorheen loopt zijn echt prachtig! Het is ook niet gek dat de Playstation 3 er wat moeite mee heeft in het begin wanneer je de game opstart. Alles is echt super HD en de Playstation 3 is ook de jongste niet meer. Anyway, je wilt in deze gebieden echt gewoon even stil staan om het allemaal in je op te nemen. Al de gebouwen om je heen zitten zelfs vol details.

Ook de muziek past perfect bij de verschillende situaties. Het is sfeervol, droevig en ja, de muziek is ook gewoon prachtig!

TheLastOfUs4

Als laatste moet ik toegeven dat ik de game soms wat lastig vond. Vooral ook omdat je weinig ammo hebt, je moet je vijanden het liefst in één schot of hooguit twee schoten dood hebben. Verder had ik de speelmodus eerst op Normal staan maar ik heb hem halverwege toch maar teruggezet naar Easy. Dit ging me wel een stuk gemakkelijker af moet ik zeggen. Ik word er zelf altijd zo zenuwachtig van als het mega donker is en je om iedere hoek een zombie (a.k.a. Clicker) kunt verwachten, haha. Of als ze ineens op je af komen rennen, dan word ik zenuwachtig en ga ik toch wel dood ^^”

Binnenkort zal er ook een blogpost verschijnen over de DLC, The Last of Us: Left Behind!

Titel: The Last of Us | Ontwikkelaar: Naughty Dog | Uitgever: Sony Computer Entertainment | Genre: Action/Adventure, Third Person Shooter, Horror, Survival | Speelmodus: Singleplayer, Multiplayer | Leeftijdscategorie: 18+ | Platform(s): Playstation 3, Playstation 4 (Binnenkort beschikbaar) | EAN: 0711719275152 | Waardering: ★★★★★

Koop The Last of Us bij Bol.com;

Bron foto’s: 1, 2, 3, 4

5 Comments

 • Kirsty

  May 17, 2014 at 10:55 am

  Dit klinkt wel als een heel leuk spel! Ik vind het ook wel echt een pluspunt dat de graphics zo goed zijn!

 • Kelly

  May 17, 2014 at 1:44 pm

  Lijkt me érg leuk! Ik heb hem ook al meerdere keren gezien maar ik bleef maar twijfelen.

 • diana

  May 17, 2014 at 2:37 pm

  dat ziet er cool uit :H

 • Joyce

  May 18, 2014 at 3:04 pm

  Ik heb de gamplay van Pewdiepie op YouTube bekeken. Ik wil het spel zelf ook heel graag spelen maar ik heb geen PS. Maar echt een prachtig spel met een prachtig verhaal.

 • Kim

  February 23, 2016 at 6:45 pm

  Ik heb dit spel ook! Het is echt zo awesome, maar ik ben echt nog niet verder dan 2 uur gameplay ofzo. En ik ben heel slecht, maar dat richten van het schieten vond ik inderdaad echt lastig na een tijdje, dus misschien toch maar de automatische aanzetten…

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post