Star Wars: The Force Awakens

Op nieuwjaarsdag ging ik (als een niet echt grote Star Wars fan), naar de nieuwste Star Wars film – The Force Awakens. Ik kon me ook niet goed meer herinneren waar de voorgaande delen over gingen. Natuurlijk kon ik me de belangrijkste dingen wel herinneren, maar of dat genoeg was?

StarWars03

Dertig jaar na de dood van Darth Vader, komen een scavenger genaamd Rey en een ex-stormtrooper genaamd Finn samen dankzij een verloren droid – BB-8. Wanneer Rey de droid vindt, beschouwd ze hem als de hare en beschermd ze hem met haar leven. Ze heeft het gevoel alsof de droid heel veel waard is, maar waarom weet ze niet precies. Dan komt ze erachter dat BB-8 de verloren droid is van Poe en bevat een hoop informatie over waar Luke Skywalker zich bevindt.

Op hun tocht om BB-8 naar Leia te brengen, komen ze Han Solo en Chewbacca tegen. Zij helpen Rey en Finn om alle gevaren te omzeilen en zo de droid veilig af te kunnen leveren bij Leia en de Resistance, zonder dat hij in de handen van Kylo Ren en The First Order terecht komt. Zij zijn er namelijk achtergekomen dat de wit/oranje droid een hoop kostbare informatie bezit.

StarWars02

Zoals ik hierboven al vertelde, was het alweer best lang geleden dat ik alle Star Wars films gezien had. Ik kon me er niet veel meer van herinneren, behalve de meest belangrijke dingen natuurlijk. In de eerste instantie was ik bang dat ik niet genoeg over de voorgaande films wist voordat ik naar de The Force Awakens ging. Gelukkig viel dat allemaal wel mee – je hoeft eigenlijk niet eens de voorgaande films gezien te hebben wil je The Force Awakens kunnen volgen.

Ik moet zeggen dat ik het een hele leuke film vond! Ik weet niet of ik het de beste Star Wars film vond, want ik kan me de voorgaande delen dus niet zo goed meer herinneren :’D BB-8 heeft wel een beetje mijn hart gestolen. Ook al is hij een droid – hij is nog steeds echt super cute. Ook Kaylo Ren vond ik een heel interessant personage en ik zou wel meer van hem te weten willen komen!

StarWars04

Er zat ook veel actie in de film, en de gevechten waren dan ook heel spannend, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik de lightsaber battle wel een beetje een teleurstelling vond. Het was niet zo episch als ik gehoopt had. Ik snap op zich ook wel weer waarom het niet zo episch had kunnen zijn, maar dat ga ik jullie niet vertellen want – spoilers!

Je kunt overigens wel merken dat Walt Disney Studios het overnomen heeft. Ik zag er zelf namelijk echt van die typische Disney humor in terugkomen. Zelf vind ik dat totaal niet erg want Disney is liefde ♥ En het hoeft natuurlijk niet kinderachtig te zijn, ook al is het van Disney – Star Wars: The Force Awakens is namelijk een erg spannende film en ik heb wel een aantal keren op het puntje van mijn stoel gezeten!

Titel: Star Wars: The Force Awakens | Regisseur: J.J. Abrams | Uitgever: Walt Disney Studios | Genre: Action, Adventure, Fantasy, Sci-Fi | Speelduur: 135 min. | Jaar: 2015 | EAN: ??? | Waardering:★★★★☆

Bron foto’s: 1, 2, 3, 4

3 Comments

 • zwartraafje

  January 26, 2016 at 10:06 am

  Ik vond de film ook erg leuk. Sowieso beter als The Clone Wars en Revenge of the Sith.

 • robin

  January 26, 2016 at 9:12 pm

  dit is mijn eerste Star wars film! ik vond hem echt heeel gaaf =D

 • Joyce rdt

  January 27, 2016 at 10:19 pm

  Nog nooit een Star Wars film gezien, maar ik hoor echt hele goeie verhalen!

  Liefs.x

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post