Neko Atsume: Kitty Collector

Neko Atsume: Kitty Collector is de nieuwste, razend populaire app afkomstig uit Japan. Neko Atsume betekend letterlijk Kitty Collector in het Japans. De app is beschikbaar in zowel de App store als de Google Play store. Iedere kattenliefhebber heeft deze app wel op zijn/haar mobiel staan. Maar wat is nou precies de bedoeling van deze game?

Neko Atsume is een super verslavend spelletje waarbij je zelf eigenlijk vrij weinig hoeft te doen. Waarom het in hemelsnaam zo populair is? Simpel – het is super cute, je krijgt kitties op bezoek (zelfs als je niet aan het spelen bent) en het is helemaal gratis!

IMG_7635_2

Dit is het menu – je kunt vanaf hier overal naartoe gaan!

Het is de bedoeling dat je zo veel mogelijk verschillende kitties in jouw tuin laat komen. Dit doe je door kattenvoer en leuke speelgoedjes neer te zetten. Maar let wel op – zonder voer, komen er geen kitties. Dus vul je voerbakje regelmatig bij! Ook is er speciaal kattenvoer, zoals sashimi of blikvoer. Want hey – katten worden altijd wel een beetje verwend, toch? Maar als het goed is, komen daar ook andere katten soorten op af!

IMG_7634_2

De kitties geven je rewards, zogenaamde visjes, omdat ze oh zo blij zijn met jouw tuintje. Je hebt zilveren en gouden visjes. De meeste kitties geven je een aantal zilveren visjes wanneer ze langs zijn geweest en enkele geven je een aantal gouden. Met de zilveren visjes kun je nieuwe speelgoedjes kopen. De gouden visjes kun je ook met echt geld kopen. Zo kun je bijvoorbeeld als duurste aankoop een yard expansion kopen, waardoor je meer ruimte hebt om leuke speelgoedjes weg te zetten. En meer ruimte betekend ook – meer kitties, yash!

IMG_7631_2

Wanneer de kitties in jouw tuin zitten, kun je er ook foto’s van maken. Deze foto’s kun je later weer in je kitty fotoalbum plaatsen. In totaal zijn er meer dan veertig katten die je tegen kunt komen – Gotta shoot ’em all! Ook gaat er een gerucht rond dat er zeldzame kitties rondlopen! Deze ben ik zelf nog niet tegengekomen, maar volgens mij geven ze je extra veel visjes. Als het goed is, moet je bepaalde speelgoedjes wegzetten willen zij op je pad terecht komen.

Let trouwens niet op mijn lege tuin – ik ben nog maar pas begonnen met spelen :’D Ik heb net ook een donut tunnel aangeschaft en ik kan niet wachten om daar een kitty in te zien spelen! Ik ben er trouwens ook achtergekomen dat je extra visjes ontvangt als je je daily password iedere dag invult. Dit doe je door op het menu te klikken en dan News -> klik op daily password -> Input password – et voilá!

Speel jij ook Neko Atsume?

9 Comments

 • Annabel

  January 29, 2016 at 7:37 am

  Ja ik hen deze app ook. Het blijft een beetje vreemd dat ik dit zo leuk vind haha

 • Irene

  January 29, 2016 at 8:28 am

  Dit klinkt super leuk ^-^ Ik ga het zeker downloaden!

 • Robin

  January 29, 2016 at 10:52 am

  Het is zo leuk en ik kan eigenlijk niet eens zeggen waarom, haha

 • Marcia

  January 29, 2016 at 11:00 am

  Ik zie deze app de hele tijd voorbij komen op social media, dus ik ben blij dat ik nu eindelijk een beetje op de hoogte ben :p

 • robin

  January 29, 2016 at 12:10 pm

  ik heb hem ook gedownload maar niet lang gespeeld XD vind hem wel cute

 • diana

  January 29, 2016 at 8:09 pm

  Ik heb hem ook. Ik heb hem gedownload toen ik je berichtje op instagram voirbij zag komen. Het is eigenlijk een hele stomme app. Maar dat maakt het juist weer leuk! Via instagram kun je zien wat ij al in mn tuin heb staan.

 • Dande

  January 29, 2016 at 10:33 pm

  Dit spel… Ik snap werkelijk waar niet waarom ik het zo leuk vind. Ik heb al bijna alle katten gehad en heb een yard expansion. Best wel triest eigenlijk haha.

 • Iris

  January 30, 2016 at 8:11 pm

  Ah, wat toevallig! Vroeg me al af waar al die katten foto’s van waren 🙂 Ga het zeker uitproberen.

 • Joost (NerdyGeekyFanboy)

  February 6, 2016 at 3:57 pm

  Het moment dat ik dit spel downloadde was echt het dieptepunt in mijn leven. Ik heb nu de uitbreiding.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post