Spellslinger Blogtour: Bullet Journal layout gebaseerd op het boek Vogelvrij!

Een tijdje terug werd in benaderd door de uitgeverij genaamd Meis & Maas. Om heel eerlijk te zijn had ik nog nooit van deze uitgeverij gehoord. Meis & Maas geeft onder andere kinderboeken uit zoals boeken over Lego, Minecraft en Star Wars. Maar sinds nu gaan ze zich ook richten op het uitgeven van Young-Adult boeken – yes!

Er werd aan mij gevraagd of ik mee wilde doen aan de Blogtour rondom het nieuwe boek Vogelvrij, geschreven door Sebastien De Castell. En natuurlijk wilde ik dat! Ik vind het altijd heel leuk om een boek te promoten. Ik mocht ook zelf een creatieve opdracht rondom het boek verzinnen – leuk! Ik koos ervoor om mijn maandelijkse bullet journal layout voor de maand september te inspireren op de kaft van Vogelvrij ;D

blogtour_spellslinger_vogelvrij_sebastien_de_castell_01_make_it_personal

Iedere maand begin ik altijd met een welkomstbericht voor de desbetreffende maand. Dit keer heb ik het ook weer heel subtiel gehouden, maar de symbolen van een stok kaarten passen perfect bij het boek!

blogtour_spellslinger_vogelvrij_sebastien_de_castell_02_make_it_personal

Iedere maand gebruik ik standaard dit maandelijkse overzicht. Ik kan er persoonlijke afspraken opschrijven en de uren dat ik moet werken, kan ik ernaast kwijt. Verder is het Don’t Forget vakje voor alles wat ik absoluut niet mag vergeten! Het Favorites vakje vul ik aan het eind van de maand in, wanneer ik weet wat mijn favoriete film, serie, boek etc. was van de maand.

Bij Ideas schrijf ik alle random ideeën op die zomaar in me opkomen en bij Goals schrijf ik in het begin van de maand op wat ik in de maand allemaal wil bereiken. In het vakje Next Month schrijf ik alles op waar ik naar uit kijk wat betreft de volgende maand!

blogtour_spellslinger_vogelvrij_sebastien_de_castell_03_make_it_personal

Sinds kort ben ik ook bezig om goed bij te houden wat ik heb qua inkomsten en uitgaven. Ik vind deze Expanse Tracker erg goed werken en het is goed overzichtelijk!

blogtour_spellslinger_vogelvrij_sebastien_de_castell_04_make_it_personal

Aangezien ik een parttime baan heb, moet ik zelf mijn uren bijhouden. Ik vind het erg handig om het eerst even hier in op te schrijven i.p.v. het meteen op de computer in te voeren. Dit is lekker snel en ik hoef mijn pc er niet speciaal voor op te starten!

blogtour_spellslinger_vogelvrij_sebastien_de_castell_06_make_it_personal

De maandelijkse pagina voor al mijn herinneringen per dag! Iedere dag schrijf ik twee dingen op die ik absoluut niet meer wil vergeten. Het is dus een soort van kort dagboekje!

blogtour_spellslinger_vogelvrij_sebastien_de_castell_05_make_it_personal

Ik vond deze quote op de site van de auteur en vond hem echt hilarisch – ik heb alleen squirrel fout geschreven ^^”

blogtour_spellslinger_vogelvrij_sebastien_de_castell_07_make_it_personal

Films kijken is één van mijn favoriete bezigheden. Ik ben dan ook al bijna een jaar in het bezit van een Pathé pas. Op deze pagina houdt ik bij welke films ik in een maand gekeken heb. Mijn doel voor dit jaar is om 100 films te kijken ;D

blogtour_spellslinger_vogelvrij_sebastien_de_castell_08_make_it_personal

Om heel eerlijk te zijn, ben ik heel slecht in het bijhouden van een Habit Tracker. Tóch wilde ik nog een poging wagen om het op deze manier te doen. Het zijn ook maar zes habits die ik bij moet houden, dus dat moet wel goed komen~

blogtour_spellslinger_vogelvrij_sebastien_de_castell_09_make_it_personal

Nog een quote die ik vond op de website van Sebastien De Castell!

blogtour_spellslinger_vogelvrij_sebastien_de_castell_10_make_it_personal

Heel simpel, maar wel effectief – een wekelijkse agenda. Ik spendeer hier het liefst niet teveel tijd aan, omdat weken echt voorbij vliegen. Maar dit werkt wel heel goed voor mij. Ik kan zo per dag een lijstje maken wat ik precies allemaal wil doen!

Nu ben ik toch wel heel benieuwd – what would you give up for magic?

Psstt… vanmiddag komt mijn recensie online van het boek Vogelvrij! Kom straks om 15:00 nog eens terug om te lezen wat ik van het boek vond!

7 Comments

 • Mariska

  September 13, 2017 at 9:15 am

  Super gaaf gedaan zo in je BuJo!!!

 • NerdyGeekyGanboy

  September 13, 2017 at 9:37 am

  Ah, echt mooi hoor Lieke! 😀 Ik ga in oktober weer beginnen aan mijn BuJo, je maakt me meteen enthousiast! 😀

 • Anneke

  September 13, 2017 at 11:13 am

  Echt heel gaaf zeg!

 • Dennis

  September 13, 2017 at 12:33 pm

  Hij is echt heel mooi geworden :O

 • Maria

  September 13, 2017 at 4:35 pm

  Echt heel pretty!!

 • zwartraafje

  September 20, 2017 at 9:11 pm

  Zo leuk gedaan alweer! Ik vind het vooral leuk dat het overal in je lay-out terugkomt. Niet enkel een afbeelding uit het boek, maar ook de rode en zwarte cijfertjes en zo. Valt het een beetje mee met het bijhouden van uitgaven? Ik weet nog toen ik net begon met het bijhouden van zo’n huishoudboek dat ik het best wel confronterend vond. Bijvoorbeeld wat je op een maand uitgeeft aan voeding of zo.

  1. Lieke

   September 20, 2017 at 10:19 pm

   Dankjewel! En ja, dat bijhouden gaat tegenwoordig best goed! Als ik contant geld uitgegeven heb, dan probeer ik het vrijwel meteen op te schrijven zodat ik het niet vergeet. En alles wat ik pin is weer handig terug te vinden bij online bankieren 🙂

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post