Rozen Maiden #2 – Peach-Pit

Shinku gets a new servant in Hinaichigo, who, it turns out, belongs to Tomoe, Jun’s childhood friend. However, Hinaichigo’s need for companionship might prove harmful to the new doll owner. And when another Rosen Maiden shows up exclaiming that her twin has been taken hostage by a bad human, it’s time for Shinku and Jun to find the missing doll.

IMG_7573_2

Jun voelt zich weer niet zo goed en besluit zichzelf weer op te sluiten in zijn slaapkamer. Op een dag, verschijnt er weer een nieuwe pop, genaamd Hinaichigo. Tomoe is de eigenaresse van de pop – zij en Jun waren vroeger vrienden. Shinku komt erachter dat al de zeven Rozen Maidens tegelijkertijd ontwaakt zijn.

Jun en zijn zus besluiten om voor Hinaichigo te zorgen, maar dan duikt er ineens nóg een pop op in hun leven – Suiseiseki. Ze komt met het slechte nieuwe dat haar tweelingzus, Souseiseki, is gegijzeld. De poppen gaan er alles aan doen om haar terug te halen.

IMG_7574_2

Yay! Mijn favoriete Rozen Maiden kwam nog net aan het einde van de manga voor, namelijk Suiseiseki. Ze heeft twee verschillende kleuren ogen en een mooie jurk ♥ Ook haar tweelingzus is één van mijn favorieten. De Anime van Rozen Maiden had ik al wel gezien, maar dat is alweer een hele tijd terug en ik was zelf alweer vergeten hoe de andere poppen in het leven van Jun en zijn zus verschenen, dus het is wel fijn om het weer allemaal terug te lezen.

De ‘bad guy’ verscheen ook weer heel even in de manga, maar was ook ineens weer weg, wat een beetje vreemd was. Maar verder was het natuurlijk weer heel vermakelijk met het nodige gevoel voor humor. Ik vind het altijd heerlijk om te zien hoe arrogant Shinku eigenlijk is tegen Jun, haha! Ze beschouwd hem echt als haar menselijke slaaf.

Rozen Maiden is tot nu toe nog niet super spannend, al ben ik nu toch wel nieuwsgierig door wie Souseiseki ook alweer gegijzeld was en hoe ze haar gaan redden – want ik heb geen idee meer! Verder is het een echte aanrader voor iedereen die van Fantasy en verhalen met poppen houdt (ik vind poppen eng, maar toch vind ik verhalen met poppen altijd tof) en die de nodige, droge humor kan waarderen!

IMG_7571_2

Titel: Rozen Maiden | Serie: Rozen Maiden #2 | Auteur: Peach-Pit | Illustrator: Peach-Pit | Uitgeverij: Tokyopop | Genre: Manga, Fantasy, Drama, Supernatural, Humor | Pagina’s: 200 | ISBN: 9781598163131 | Waardering: ★★★★&#9734

1 Comments

  • robin

    January 11, 2016 at 11:25 pm

    omg de anime hiervan heb ik jaaaaren geleden gekeken :”D ik weet niet meer wat ik ervan vond, de art is wel super cute.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post