Requiem – Lauren Oliver

Let op! Bevat een hoop spoilers als je Delirium Amoris en Pandemonium niet hebt gelezen!

Lena leeft in een wereld waar liefde verboden is en als een ziekte wordt beschouwd. Iedereen wordt gedwongen de Behandeling te ondergaan, maar steeds meer mensen komen hiertegen in opstand. Lena vecht voor haar liefde.

IMG_2596_2

Nadat Lena het leven van Julian heeft geredt, vluchten zij en haar vrienden terug de Wildernis in. Helaas is het leven in de Wildernis niet zo veilig meer als eerst. Er lopen overal soldaten rond en niemand is meer veilig. Maar dan staat er ineens een goede bekende voor haar neus.

Het leven voor Lena in de Wildernis is dus nog steeds levensgevaarlijk, terwijl het leven van haar beste vriendin Hana, rustig en kalm is. Hana is namelijk Behandeld en leidt een leven zonder liefde in Portland. Ze is gekoppeld aan Fred, de jonge burgemeester. Maar of ze dit nou echt wilt?

Lena

Requiem is het laatste deel in de populaire Delirium trilogie van Lauren Oliver. Je leest het verhaal vanuit de perspectieven van Lena en Hana. Bij twee voorgaande delen las je echter alles vanuit Lena’s perspectief dus het is even wennen. Persoonlijk vond ik het wel heel leuk om ook te lezen hoe het allemaal verder is gegaan met Hana. Zij was namelijk wel behandeld.

Eigenlijk vond ik het lezen van haar hoofdstukken leuker dan het lezen van Lena’s hoofdstukken, dat kwam allemaal weer een beetje op hetzelfde neer als in Pandemonium.

Hana

Helaas vond ik het einde van het boek wel een grote teleurstelling. Ik vond het einde gewoon niet goed genoeg voor zo’n populaire trilogie. Het leek in mijn ogen iets te snel afgeraffeld. Het was echt zo van; bedenk zelf maar hoe het in jouw ogen moet eindigen. Klaar.

Er is overigens niks mis met een open einde hoor, maar het open einde van dit boek vond ik, tja, gewoon een beetje jammer.

4 Comments

 • Emmy

  January 8, 2014 at 11:12 am

  Ergens wil ik niet beginnen aan dit boek.. omdat ik al zo teleurgesteld was na deel 2.

 • Anneke

  January 8, 2014 at 4:12 pm

  Ik ben het echt helemaal met je recensie eens. Ik was ook enorm teleurgesteld en ik vond de hoofdstukken met Hana véééél leuker.

 • Deborah

  January 8, 2014 at 6:23 pm

  Ik ken deze reeks nog niet, het klinkt wel leuk! Alleen jammer van zo’n open einde, daar kan ik niet tegen.

 • Kim

  January 8, 2014 at 7:26 pm

  Jammer dat het einde tegenviel!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post