Challenges 2014!

Een nieuw jaar betekend; nieuwe challenges!

Misschien heb je de nieuwe subpagina al gezien genaamd Challenges 2014. En zo niet; dan weet je het nu! In 2014 wil ik namelijk een aantal challenges voor mezelf opstellen. Challenges die onder de categorieën boeken, games en films vallen.

Books

BookChallenges2014

In de categorie boeken wil ik twee challenges halen dit jaar. Namelijk de GoodReads Reading Challenge en de A-Z Challenge (ook wel de ABC Challenge genoemd). Maar wat houden deze challenges precies in?

GoodReads Reading Challenge
Bij de GoodReads Reading Challenge kun je jezelf uitdagen om zoveel boeken in een jaar te lezen. Afgelopen jaar heb ik geprobeerd om 50 boeken te lezen maar dit is helaas net niet gelukt want ik had er namelijk 45 gelezen. Dit jaar zet ik de teller weer op 50, want een boek per week moet toch gewoon gaan lukken?

A-Z Challenge
Bij de A-Z Challenge is het de bedoeling om het volledige alfabet compleet te maken met de namen van boeken. Dus voor iedere letter uit het alfabet lees je een boek waarvan de titel begint met de letters A t/m Z.

Bijvoorbeeld:
A: Allegiant – Veronica Roth
B: Breaking Dawn – Stephenie Meyer
C: Clockwork Angel – Cassandra Clare

etc. etc. De volgorder waarin je de boeken leest maakt overigens niet uit.

Games

GameChallenge2014

Qua games wil ik zo’n 20 games uitspelen dit jaar. Bij de soort games die ik speel, komen wel heel wat uren in te zitten (denk aan (J)RPG’s van zo’n 40-80 uur). Maar natuurlijk speel ik ook spelletjes op mijn mobiel en kortere spelletjes op Steam en die komen natuurlijk ook allemaal op het lijstje te staan!

Movies

MovieChallenge2014

Voor de categorie Movies ben ik van plan om 100 films te kijken. Zo’n twee films per week, dat moet ook makkelijk lukken toch? Ik ben sowieso van plan om een Tim Burton week voor mezelf te houden, waarin ik iedere avond een film van Tim Burton ga kijken. Verder ga ik misschien wat marathons houden. Ik weet het nog niet precies, haha. Maar twee films per week moet gaan lukken :3

14 Comments

 • Wendy

  January 7, 2014 at 5:17 pm

  Leuke uitdagingen. Ik ben heel benieuwd hoe je het er vanaf gaat brengen. Succes!

  1. Lieke

   January 7, 2014 at 6:24 pm

   Ik ook 😀 En dankjewel!

 • LifeOfBun

  January 7, 2014 at 5:56 pm

  Kga je game lijst zeker in de gaten houden hehe 😀

  1. Lieke

   January 7, 2014 at 6:24 pm

   Oef, dan moet ik maar veel gaan gamen, haha ;D

 • DQ

  January 7, 2014 at 6:22 pm

  50 boeken in één jaar! Woowie! Netjes als je dat haalt 😉 X

  1. Lieke

   January 7, 2014 at 6:24 pm

   Ik ga mijn best doen 😀

 • Joyce

  January 8, 2014 at 1:42 pm

  Stevige uitdagingen! Mijn goodreads challenge staat op 30. Die A-Z challenge is wel een leuke toevoeging, maar ook best wel een opgave om voor elke letter een boek uit te kiezen. Ik kijk meer series dan film, dus misschien moet ik mezelf dan maar een serie challenge opstellen ivm voor films 😛

 • Emmy

  January 8, 2014 at 5:27 pm

  Leuke doelen! Successs!

 • Myrthe

  January 8, 2014 at 7:19 pm

  Ik doe met je mee met de movie challenge! Ik wil zelf 120 halen. 10 per maand. Op zich ook wel haalbaar denk ik!

  1. Lieke

   January 8, 2014 at 8:43 pm

   Gaaf! 120 zijn er wel een hoop!

 • Rachel

  January 9, 2014 at 8:24 pm

  Leuke challenges. Veel succes 🙂

 • Amy

  January 9, 2014 at 10:54 pm

  heel veel succes met de challenges.! het was mij niet gelukt denk ik 😉 xx

 • Natasja

  January 10, 2014 at 2:36 am

  Oehh, leuke challenges! Voor goodreads had ik er in 2013 30 boeken staan, pas 21 genoteerd maar zeker gehaald… dit jaar.. weet ik niet. durf ik ook de 50? nee 😛 hahaha. ik ga stilletjes naar de 40.

 • Rosebird

  January 20, 2014 at 11:03 pm

  Hele leuke uitdagingen, zeg! Respect als het je daadwerkelijk lukt om elke week een boek te lezen, zeker naast de uren die je kwijt zal zijn aan het gamen 🙂 Ben benieuwd of het je gaat lukken!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post