PS Ik hou nog steeds van je – Jenny Han

Het nieuwe contract van Lara Jean en Peter:

 • Peter komt niet meer dan vijf minuten te laat.
 • Lara Jean dwingt Peter niet om mee te doen aan allemaal knutselprojecten.
 • Peter hoeft Lara Jean niet elke avond te bellen, maar het mag wel als hij dat wil.
 • Lara Jean gaat alleen mee naar feestjes als ze dat zelf wil.
 • Peter geeft Lara Jean een lift wanneer ze maar wil.
 • Lara Jean en Peter zullen nooit tegen elkaar liegen.
 • ps_ik_hou_nog_steeds_van_je_2_make_it_personal

  Tijdens de nep-relatie met Peter, is Lara Jean tot over haar oren verliefd geworden op hem en hij ook op haar – althans, daar gaat ze wel van uit. Hij is erg lief voor haar, maar toch mist ze nog iets. Samen besluiten ze om een soort van contract samen te stellen waarin een aantal regels staan die voorheen nog niet duidelijk waren. Vol goede hoop zetten ze de relatie voort. Helaas heeft Peter nog wel veel contact met zijn ex-vriendin Genevieve – voorheen één van Lara Jean’s beste vriendinnen.

  Dankzij Lara Jean’s jongere zusje Kitty, zijn al haar liefdesbrieven verstuurd zonder dat dit de bedoeling was. Op een dag krijgt ze een brief terug van één van de jongens waar ze voorheen naar geschreven had. De jongen, John, lijkt geïnteresseerd te zijn in Lara Jean. Wanneer ze elkaar uiteindelijk na een lange tijd weer zien, voelt Lara Jean zich toch wel erg aangetrokken tot John. Lara Jean leeft in onzekerheid – twee lieve jongens, wie is het waard om zichzelf helemaal in te verliezen?

  ps_ik_hou_nog_steeds_van_je_3_make_it_personal

  Het lezen over een driehoeksverhouding is volgens mij echt één van mijn guilty pleasures. Het is afgezaagd, maar op de één of andere manier blijf ik het toch leuk vinden. Je merkt meteen dat je zelf ook naar één persoon toe trekt en hoopt stiekem dat de hoofdpersoon voor diegene kiest. Helaas was dit niet het geval bij Lara Jean – ze koos voor de (in mijn ogen) verkeerde!

  Ik hou echt van Jenny Han’s schrijfstijl – het leest zo lekker vlot weg. Voor ik het wist had ik dit boek alweer uit. Net als in Aan alle jongens van wie ik hield, mistte ik hier en daar ook wat diepgang in ‘PS Ik hou nog steeds van je’. Af en toe ging het verhaal voor mijn smaak iets teveel door op een bepaald onderwerp. Voor mijn gevoel was het telkens net op het nippertje waardoor het verhaal weer overging op iets anders.

  ps_ik_hou_nog_steeds_van_je_4_make_it_personal

  Lara Jean is, zeker in het begin van dit boek, erg onzeker. Tijdens een gebeurtenis waar de gehele school iets van af weet, wil ze het liefst wegkruipen onder een steen en er nooit meer onderuit komen. Aan de ene kant lijkt het me heel vervelend dat zoiets gebeurd, maar aan de andere kant vond ik wel dat ze zich er mega veel van aan trok.

  ‘PS Ik hou nog steeds van je’ gaat over onzekerheden maar voornamelijk over hoe je hier boven kunt staan.

  Ook al hou je niet van zoetsappige verhalen – ik ben er van overtuigd dat je de boeken van Jenny Han zeker een kans moet geven! Zelf ben ik namelijk ook niet het type persoon wat van zoetsappige verhalen houdt, maar ik vlieg door de boeken van Jenny Han heen! Er zit genoeg drama in wat het een heerlijk, vermakelijk boek maakt ;D

  ps_ik_hou_nog_steeds_van_je_5_make_it_personal

  Graag wil ik Uitgeverij Moon nogmaals bedanken voor dit recensie exemplaar!

  Titel: PS Ik hou nog steeds van je | Originele titel: PS I still love you | Auteur: Jenny Han | Uitgeverij: Moon | Genre: Young Adult, Chicklit, Contemporary, Love story | Pagina’s: 286 | ISBN: 9789048831197 | Waardering:★★★★☆

  Koop bij bol.com

  Leave a comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Previous Post Next Post