Pretty Little Liars: Finale – Sara Shepard

Eind goed, al goed?

Op school zorgde Ali ervoor dat Emily, Hanna, Aria en Spencer de mooie, populaire meisjes werden met wie iedereen bevriend wilde zijn. Ali was hun beste vriendin, maar toch kon zij ook erg gemeen zijn.

Nu, drie jaar later, zijn al hun vragen over Ali’s dood eindelijk beantwoord en kunnen de vier vriendinnen deze ellende achter zich te laten. Althans, dat denken ze. Niet elk verhaal heeft een happy end: in dit laatste deel van de Pretty Little Liars-serie heeft de mysterieuze A nog een gruwelijke verrassing in petto…

IMG_2526_2

Aria, Hanna, Spencer en Emily krijgen niet langer dreigberichten van ene ‘A’. De moordenaar van Alison, Jenna en Ian is eindelijk opgepakt! Tenminste, dat denken de Pretty Little Liars denken, er is namelijk nog een groot geheim wat de familie DiLaurentis verborgen houdt. Wie is er nou écht te vertrouwen?

Hanna wil weer eens de populairste van de groep zijn en kiest daarvoor om haar (ex) vriendje Mike Montgomery te treiteren, om zo bij de populairste meiden te horen. Helaas voor Hanna, pakt dat ook niet goed uit.

Spencer vertrouwd haar zus Melissa voor geen vijf cent. Ze weet niet wat er in haar hoofd omgaat en dat wil ze eens tot op de bodem uitzoeken.

Aria is erg jaloers op het nieuwe meisje in Rosewood dat Noel Kahn’s (Aria’s vriendje) hart wilt stelen. Ze kan het niet uitstaan dat Noel zoveel aandacht aan dat nieuwe meisje schenkt.

En Emily? Emily is tot over haar oren verliefd op het nieuwe meisje waar ik het net over had. Ze probeert er alles aan om haar aandacht te krijgen.

IMG_2527_2

Eindelijk kom je in dit deel erachter wat er nu écht met Alison is gebeurd! Ik heb er lang op gewacht en ik heb het voor mezelf ook niet verpest door spoilers op te zoeken, nee, ik heb braaf gewacht totdat ik alle 8 delen uit had gelezen! Ik vond het einde niet echt voorspelbaar eigenlijk, dit heeft Sara Shepard goed gedaan! Ik had wel zo m’n vermoedens, maar ik wist het nooit echt zeker wie nou de moordenaar was. En ik ga het jullie ook lekker niet vertellen, hihi ^^

Dit is officieel het laatste boek in de Pretty Little Liars serie. Er zit gewoon een goed einde aan maar toch gaat de serie nog verder in het Engels. Het verhaal na dit laatste deel speelt dan wel weer een paar jaar later af geloof ik. De boeken zijn ook maar t/m deel 8 vertaald in het Nederlands.

6 Comments

 • Merel

  December 10, 2013 at 7:03 pm

  Ik ben net aan de serie begonnen, maar vraag me nu toch echt af hoe je 8 seizoenen lang kunt doorgaan over die “A”. Blijft het serieus spannend?

  1. Lieke

   December 10, 2013 at 7:18 pm

   Ja ik vind van wel 😀 Er is zo’n beetje iedere aflevering een cliffhanger, haha

 • Bo

  December 13, 2013 at 2:38 pm

  Ik kijk de serie wel (nu weer even wachten tot januari volgens mij), maar de boeken heb ik nooit gelezen. Ik ben echt zoooo benieuwd wie ‘A’ is!

 • Inge

  December 14, 2013 at 11:47 am

  Ik heb m ook gelezen en ik kijk de serie ook! het is zo leuk en verslavend!
  Leuk blog heb je, ik volg je via bloglovin! 🙂 X

 • Lana De Clerck

  January 11, 2015 at 7:49 pm

  Dag Lieke, ik ben het helemaal eens met je! Ik heb reeds ook alle zeven voorgaande boeken gelezen en was zeer benieuwd naar het einde. Ikzelf kon het einde niet echt voorspellen en wou hier ook niet over nadenken. Ik liet het gewoon op mij afkomen. Ik was zeer verrast over het einde van het verhaal, ergens kon je dit inderdaad verwachten. Het is en blijft namelijk Sara Shepard haar stijl van schrijven! 🙂 x

 • Lana De Clerck

  January 11, 2015 at 7:51 pm

  Ook ben ik het niet zeker of ik het verhaal verder wil lezen in het Engels. Momenteel zou ik het nog niet doen, mijn verleiding is nog niet groot genoeg…
  Heb jij ondertussen de reeks al verder gelezen? 🙂 x

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post