Première; The Powerpuff Girls in Amsterdam

The Powerpuff Girls a.k.a Blossom, Bubbles en Buttercup, keren na tien jaar weer terug op Cartoon Network en dat moest gevierd worden natuurlijk! Er was een exclusieve première voorstelling in de Pathé Arena en ik ging er samen met Silvy en Willem heen. Ik keek er heel erg naar uit en het was dan ook een super gezellige dag samen met hun alleen… de première was een beetje teleurstellend ^^”

Het was alweer een tijdje geleden dat ik Silvy gezien had, dus toen ik aankwam op het centraal station in Roosendaal (ik vertrok vanuit mijn ouders), moesten we wel even knuffelen natuurlijk ;D Ik ontmoette Willem voor het eerst maar gelukkig was het niet awkward en konden we het goed met elkaar vinden. In de twee uur durende treinrit waren we van plan om The Legend of Zelda; Triforce Heroes te gaan spelen. Mijn 3DS lag nog in Breda, maar ik kon die van mijn moeder zolang lenen. Helaas stond daar niet de nieuwste sytem update op, dus waren we al snel klaar met spelen :’D

IMG_8268_2

Na een hoop geklets en een aantal keren te zijn overgestapt, waren we in Amsterdam Bijlmer aangekomen. De Pathé Arena zat vlak naast het station dus dat was wel makkelijk te vinden! Nadat we ons hadden aangemeld, kregen we een coole zonnebril met de ogen van Buttercup erop geplakt. Deze zonnebril kwam later nog van pas want er vond namelijk een quiz plaats waarbij je een ballonvaart kon winnen voor vier personen. Het was een 50/50 quiz en je moest telkens je brilletje op of af zetten bij het juiste antwoord. De quiz ging natuurlijk over The Powerpuff Girls en er zaten nog knap lastige vragen tussen. Op een gegeven moment was ik nog één van de weinige mensen die stond en ik moest dus naar voren komen samen met drie anderen – een vrouw en twee kinderen. De shoot-out vraag tegen de vrouw had ik gewonnen alleen… verloor ik de shoot-out vraag tegen het kind ._. Ik was zo dichtbij – ZO DICHTBIJ! Anders had ik misschien nu al kunnen vertellen dat ik boven Nederland heb gevlogen in een ballon. *Huilt stiekem nog een klein beetje na…*

IMG_8277_2

Ik ging echt dood van de zenuwen :’D

Na de quiz was het dan eindelijk tijd om de eerste twee afleveringen te gaan bekijken van de vernieuwde Powerpuff Girls. De eerste aflevering ging over dat Bubbles twee kaartjes had gewonnen voor het zien van haar lievelingsband. Natuurlijk wilden Blossom én Buttercup heel graag mee en werd er een hele last op Bubbles haar schouders gelegd. Na een belletje van de burgemeester, vlogen de drie meiden naar een onbewoond eiland waar ze weer verder ruzieden. Bubbles raakte ondertussen bevriend met een soort van mini neushoorn beestje, maar dankzij het geruzie van haar zusjes, vielen ze in een vulkaan. Daar zat een monster al op hun te wachten en tja… de rest ga ik natuurlijk niet verklappen ;D En de tweede aflevering… die kregen we niet te zien ._. Waarom was me niet helemaal duidelijk maar het ging zoals het ging.

IMG_8276_2

Jennie Lena zong de Nederlandse titelsong in!

The Powerpuff Girls is echt jeugdsentiment voor mij want ik was vroeger al een groot fan. De vernieuwende versie vond ik wel leuk, maar The Powerpuff Girls van vroeger waren gewoon leuker ^^ Het was nu veel moderner want in plaats van een telefoon hadden alle drie de meiden nu een apart mobieltje en alles leek er veel liever uit te zien dan de oudere variant. Zo zag je nog wel eens bloed en tanden in het rondvliegen en dat leek nu wel gecensureerd te zijn door POW!’s en BANG!’s.

IMG_8287_2

Waarom ik nou zo teleurgesteld was? In de uitnodiging stond dat er veel snoepgoed aanwezig was én dat ze twee afleveringen zouden laten zien bij de première, in plaats van maar één. Het enige snoepgoed wat we gekregen hadden was een (overheerlijke) suikerspin. Ook was het een beetje jammer dat we na 40 minuten alweer buiten stonden. Wél hebben we nog een leuke goodiebag meegekregen met een aantal random spulletjes erin – onder andere met een super zacht slaapmaskertje ;D

Ben jij ook opgegroeid met The Powerpuff Girls?

5 Comments

 • Monica MPBL

  April 21, 2016 at 10:36 am

  Jaaaaaa omggg Power Puff Girls 😀 wel beetje jammer dat ze die andere aflevering niet lieten zien ….

 • Marcia

  April 21, 2016 at 10:48 am

  Zo leuk dat je bij de première mocht zijn! Wel super balen dat je de ballonvaart net niet gewonnen hebt.. 🙁 Ik ben ook opgegroeid met The Powerpuff Girls en kan niet wachten om de nieuwe afleveringen te kijken 😀

 • B

  April 21, 2016 at 11:09 am

  The Powerpuff Girls vond ik zo geweldig! En nog steeds maar dan wel de originele versie. Toen ik de reclame op TV zag vond ik het al zo jammer dat ze het opnieuw gingen maken, omdat dat 9 van de 10 keer toch slechter is dan het origineel… Maar wel super dat je bij de première was! 🙂

 • Reza

  April 21, 2016 at 12:10 pm

  The Powerpuff Girls keek ik als kind echt zo vaak! Ik vond vooral dat duistere randje altijd zo gaaf (Him still creeps me out) dus het is wel jammer als ze dat hebben gecensureerd in deze nieuwe versie.

  Al denk ik sowieso dat deze versie misschien niet echt meer voor onze generatie is. Ik heb .gif’s langs zien komen van…twerkende powerpuff girls! De horror!!

  Ik wist trouwens niet dat deze premiere er was. Superjammer, anders was ik misschien ook wel met wat vrienden gegaan! 🙂

 • Anneke

  April 22, 2016 at 9:45 am

  Ik was vroeger echt gek op The Powerpuff Girls en tsja, eigenlijk vind ik het dan juist jammer dat ze een remake hebben gemaakt. Het was perfect zoals het was. 🙂

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post