Oz: The Great and Powerful

Het zit allemaal niet mee voor de tovenaar Oz. Op de plaatselijke kermis wordt hij tijdens zijn magie voorstelling dubbel en dwars uitgelachen. Dat hij niks kan, of dat hij niks goeds kan doen. Dan neemt alles opeens een hele andere wending. In een ander land ziet Oz roem en rijkdom tegemoet, maar of hij dat ook daadwerkelijk kan krijgen… Dat is nog de vraag.

Oz1

Bron foto: s3.Amazonaws.com

Oscar Diggs, beter bekend als Oz, is een gewone, simpele tovenaar uit Kansas die op de kermis wat voorstellingen geeft. Op een dag, nadert er een grote tornado en wordt Oz meegevoerd naar een ander land; het Land van Oz. Zijn eerste ontmoeting is met Theodora, een heks. Zij denkt dat Oz de grote redder van hun land is, de grote tovenaar wie de gevaarlijke heks moet doden. Oz beschouwt zichzelf als de grote tovenaar om zo roem en rijkdom voor zich te winnen.

Oz weet niet waar ie aan begint wanneer hij flinkt onder druk komt te staan wanneer het Land van Oz wordt bedreigd door een stel heksen. Met de goede wezens uit het Land van Oz, zet hij een leger op; klaar om tegen het kwaad te vechten.

Zou Oz alle roem en rijkdom voor zich winnen? Of wordt hij naar beneden gehaald door het kwaad in het Land van Oz en zo weer teruggestuurd wordt naar Kansas?

Oz2

Bron foto: Media1.santabanta.com

Wauw, wat een mooie film is dit! Het is echt super mooi gemaakt, al kon je wel goed zien dat het allemaal echt nep is. Maar dit vond ik zelf helemaal niet storend. Dit was ook juist de bedoeling van de film.

Ongeveer de eerste vijftien minuten van de film is in zwart/wit en klein beeld. Naarmate Oz het Land van Oz nadert, wordt het beeld widescreen en komen de kleuren tevoorschijn! Ik vond de overloop hiervan heel goed gedaan. Hierdoor werd het Land van Oz ook extra fantasievol.

Oz3

Bron foto: Bostonherald.com

‘Oz: The Great and Powerful’ zit vol met avontuur, fantasie en humor. De humor die er in voor komt is best flauw, maar ik kan daar altijd wel om lachen, haha!

Ik heb ‘Oz: The Great and Powerful’ in de bioscoop gezien, maar niet in 3D. Wel viel hetgene wat in 3D moest zijn, erg goed op. Dus ik ben eigenlijk best wel benieuwd hoe hij er in 3D uit ziet, ook al ben ik zelf niet zo van de 3D films.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post