Over de Grens – Katie McGarry

OverDeGrensBanner

Een liefde zo verkeerd… en toch zo goed.

Niemand weet waarom de populaire Echo opeens een outsider is geworden. Wat er die afschuwelijke nacht is gebeurd, kan ze zich zélf niet eens meer herinneren, maar de gevolgen zijn duidelijk. Op school ontwijkt iedereen haar, en haar strenge vader houdt haar voortdurend in de gaten. Maar als Noah in zijn zwartleren jack haar leven binnenwandelt, verandert alles. Hij zou fout zijn, een player, gevaarlijk zelfs.

Echo weet dat ze hem beter uit de weg kan gaan. Maar toch… toch heeft ze het gevoel dat hij de enige is die haar begrijpt en dat ze op het punt staat een grens over te gaan, iets waarvan ze niet eens wist dat ze het durfde…

IMG_5946_2

Echo’s ouders zijn gescheiden en ze zit nu opgescheept met haar vader en haar zwangere stiefmoeder die niks van haar begrijpen. Van haar vader mag ze haar moeder niet eens meer zien, zo streng is hij voor haar. Op school is het ook geen pretje – nadat ze een tijdje van school weg is geweest, heeft ze het gevoel alsof haar ‘vriendinnen’ niks meer van haar moeten hebben. Haar voormalige vriendje, Luke, zit echter wel weer achter haar aan.

Maar dan ontmoet ze Noah; een jongen die bekend staat om het blowen en hij ‘zogenaamd’ ieder meisje in bed kan krijgen. Echo weet dat hij fout is, maar toch voelt ze zich aangetrokken door hem. Hij heeft problemen, net zoals zijzelf en ze voelt een connectie met hem – een connectie die ze nooit samen met Luke had gevoeld.

IMG_5954_2

Om heel eerlijk te zijn wist ik niet wat ik van dit boek moest vinden toen ik het uit een onverwachtse envelop tevoorschijn haalde. De samenvatting sprak me niet aan en de cover ook totaal niet. Met mijn niet al te hoge verwachtingen begon ik in het boek en ja, het klopt toch echt wat ze zeggen; Don’t judge a book by its cover!

In het begin had ik nog wel mijn twijfels – populair, mooi meisje met gescheiden ouders, probleempje hier, probleempje daar, super sexy bad boy in zicht, je kent het wel. Dit doet me meestal nooit zoveel, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik erg van dit boek heb genoten. Het hele verhaal klopt gewoon en ik voelde dat ik echt een band kreeg met de personages, mede doordat je zoveel over hun verleden te weten komt en omdat je ieder hoofdstuk wisselt tussen het perspectief van Echo en Noah. Ook vond ik het fijn dat de personages wat ouder waren dit keer. Soms word ik er namelijk een beetje moe van als personages van rond de zestien al zoveel meegemaakt hebben en/of zoveel problemen hebben. Echo en Noah hebben écht wel wat heftigs meegemaakt in hun leven.

IMG_5949_2

Ik ga natuurlijk niet te veel over het plot vertellen, want ik vind het zelf echt verschrikkelijk als ik spoilers over een boek lees. Ik kan alleen zeggen dat het plot echt een goed, opgebouwd verhaal is. Het begint waar het moet beginnen en het eindigt, tja, misschien niet waar het moet eindigen maar aan de andere kant ook weer wel. Ik dacht eerst dat dit boek een standalone was, maar dat is het dus niet! Er zijn wel meerdere delen in de ‘Pushing the Limits’ serie, maar deze gaan telkens over andere personages. Aan de ene kant wel jammer, want ik had graag gelezen hoe het verder zou gaan met Echo en Noah. Maar aan de andere kant kan ik mijn fantasie de vrije loop laten gaan dankzij dit einde!

Om een lang verhaal kort te maken; ik had nooit gedacht dat ik zo’n boek over problemen zo leuk zou vinden. Gewoonlijk spreken Fantasy verhalen me veel meer aan, van kleins af aan al – ik wilde bijvoorbeeld nooit een Carry Slee boek of iets dergelijks lezen omdat drugs, alcohol en problemen me nooit aanspraken. Mede dankzij de sterke personages (die qua uiterlijk wel wat extremer hadden gemogen van mij – ze zijn nu iets te perfect) is dit boek een dikke aanrader!

IMG_5953_2

Graag wil ik HarperCollins nogmaals bedanken voor dit recensie exemplaar!

Titel: Over de Grens | Originele titel: Pushing the Limits | Serie: Pushing the Limits #1 | Auteur: Katie McGarry | Uitgeverij: HarperCollins | Genre: Romance, Young-Adult, Drama, Contemporary | Pagina’s: 382 | ISBN: 9789034754684 | Waardering: ★★★★&#9734

Koop bij bol.com

4 Comments

 • Rowan

  June 2, 2015 at 9:09 am

  Haha, wat jij al zegt: dit boek trekt me echt totaal niet. Toch hoor ik er van bijna iedereen goede verhalen over, waardoor ik toch wel benieuwd word!

 • Annabel

  June 2, 2015 at 10:06 am

  Ik vond het boek ook verrassend goed. Net als jij wist ik niet zo goed wat ik er van moest denken.Maar dit boek heeft mij ook echt verrast.

 • Zwartraafje

  June 2, 2015 at 11:02 am

  Hey Lieke! Ik hoorde van iemand dat het eigenlijk wel een standalone is. De andere boeken zouden steeds over andere personages gaan

  1. Lieke

   June 2, 2015 at 11:25 am

   Ohh, echt D: Dan moet ik dat even aanpassen! Ik heb de samenvattingen van de andere delen nog niet gelezen omdat ik spoilers wilde voorkomen, haha :p Maar iig super bedankt voor het melden ^^

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post