Ouran High School Host Club #1 – Bisco Hatori

One day, Haruhi, a scholarship student at exclusive Ouran High School, breaks an $80,000 vase that belongs to the ‘Host Club’, a mysterious campus group consisting of six super-rich (and gorgeous) guys. To pay back the damages, she is forced to work for the club, and it’s there that she discovers just how wealthy the boys are and how different they are from everybody else…

IMG_7540_2

Wat de jongens van de Host Club in de eerste instantie niet weten, is dat Haruhi Fujioka een meisje is. Naast de jongensachtige kleren die ze draagt, heeft ze ook een ongelukje gehad met kauwgom in haar haar. Daarom besluit ze om het maar kort te knippen. Op een dag komt ze op de school aan en breekt ze een peperdure vaas. Ze komt in aanmerking met de Host Club van de school – een clubje met zes extreem knappe, (en ook nog eens rijke) jongens. De meisjes die in die club zitten, zijn ook extreem knappe en rijke meisjes en ze doen zich voor als hun vriendinnetjes en verloofden.

Haruhi wordt eigenlijk geforceerd voor om voor hun te werken, om zo de vaas terug te kunnen betalen. Maar Haruhi is helemaal niet rijk en ook geen knappe jongen (maar dat weten de jongens van de Host Club niet). Toch nemen ze haar aan en geven haar een extreme make-over. Haruhi ziet er nu uit als een extreem knappe, rijke jongeman. Maar op een dag komt Tamaki, de ‘leider’ van de Host Club, erachter dat Haruhi helemaal geen jongen is…

IMG_7542_2

Vaag kon ik me herinneren dat ik me echt kapot heb zitten lachen tijdens het kijken van de gelijknamige anime serie. Helaas was dit niet het geval bij het eerste deel van deze manga. Natuurlijk zaten er grappige stukjes in, maar het was allemaal wel wat overdreven. Wat typisch Japans is natuurlijk, dat weet ik ook wel, maar toch. Meestal kan ik hier dus ook wel om lachen maar bij het eerste deel van deze manga had ik een beetje het gevoel van ‘meh’.

Nu moet ik eerlijk toegeven dat ik zelf meer van de Drama/Romance/Slice of Life manga ben hoor. Degene met humor, zie ik liever als anime omdat de humor dan gewoon veel beter overkomt. De artstyle vond ik wel okรฉ. Je hebt natuurlijk die mooie bishonen, maar die zijn vaak gewoon afgebeeld met bijvoorbeeld hun mond wagenwijd open etc.

Sommige personages zijn ook wel een beetje irritant, maar aan de andere kant ook wel grappig. Zo vond ik Honey Senpai in de anime echt super grappig en cute, maar komt hij in de manga een beetje irritant over. Tamaki, de ‘Host Club King’ vond ik daarentegen wel heel grappig, omdat hij vind dat iedereen hem de ‘King’ moet noemen, maar niemand doet dat eigenlijk :’D Ook kruipt hij als telkens weg in een hoekje, als er iemand gemeen tegen hem is.

Een zeer vermakelijke manga, maar ik hoop in ieder geval dat de volgende delen mij wat meer weten te raken qua humor, maar ook qua verhaal.

IMG_7536_2

Titel: Ouran High School Host Club | Serie: Ouran High School Host Club #1 | Auteur & Illustrator: Bisco Hatori | Uitgeverij: VIZ Media | Genre: Manga, Drama, Humor | Pagina’s: 192 | ISBN: 9781591169154 | Waardering: ★★★☆☆

Koop bij bol.com

1 Comments

  • Iris

    January 4, 2016 at 9:00 pm

    Ouran High School Host Club is hilarisch, zowel de manga als de anime. Toch vind ik de manga leuker. Deze geeft namelijk meer diepgang en achtergrond aan het verhaal en de personages.
    Mijn persoonlijke favoriet is Honey-senpai ๐Ÿ˜€

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post