Otomen – Aya Kanno

Asuka Masamune is a guy who loves girly things – sewing, knitting, making cute stuffed animals and reading shojo comics. But in a world where boys are expected to act manly, Asuka must hide his beloved hobbies and play the part of a masculine jock instead. Ryo Miyakozuka, on the other hand, is a girl who can’t sew or bake a cake to save her life. Asuka finds himself drawn to Ryo, but she likes only the manliest of men! Can Asuka ever show his true self to anyone, much less to the girl that he’s falling for?

IMG_7815_2

In Otomen maak je kennis met Asuka. Asuka is een jongen die van meisjesachtige dingen houdt. Wanneer hij in een winkel is vol met schattige dingen, kan hij zich niet inhouden – hij móét gewoon zo veel mogelijk leuke dingen mee naar huis nemen. Van knuffels tot Shojo manga, Asuka wil het allemaal. In het dagelijks leven vindt hij het leuk om te koken/bakken, kleding te maken etcetera.

Om zich toch nog een beetje mannelijk voor te doen, doet Asuke ook aan verschillende vechtsporten – en hij is er nog goed in ook! Hij voelt zich aangetrokken tot Ryo, een meisje wat ook aan vechtsport doet maar aan de andere kant totaal niet kan koken/bakken of andere meisjesachtige dingen. Asuke krijgt gevoelens voor dit meisje, maar er is alleen één probleem; een man kan niet mannelijk genoeg zijn in haar ogen!

IMG_7810_2

Otomen blijft echt een ontzettend schattige manga met veel humor! Zo lees je in het begin dat Asuke’s moeder niet wilt dat hij net zo eindigt als zijn vader – die wilde namelijk altijd graag een vrouw zijn. Asuke heeft dus toch wel wat trekjes overgenomen van zijn vader. Otomen betekend trouwens letterlijk ‘jongen die van meisjesachtige dingen houdt’.

Wat ik zo leuk vind aan deze manga is dat het niet zo’n typische Shojo manga is waarin de hoofdpersoon een verlegen, jong meisje is dat verliefd wordt op de knapste jongen van de school. Nee, in Otomen wordt de mannelijke hoofdpersoon juist verliefd op een tomboy! En alhoewel Asuke wel super knap is, is hij ook echt mega schattig en heeft hij echt een hart van goud – hij probeert zoveel mogelijk mensen waar hij om geeft te helpen.

De artstyle van deze manga vind ik trouwens echt geweldig! Alle personages zijn super knap en alle vrouwelijke dingen die Atsuke leuk vindt, komen ook goed naar voren. Wanneer hij bijvoorbeeld een Shojo manga aan het lezen is, bloost hij en wanneer hij helemaal in de zevende hemel is door alle schattige spulletjes om zich heen, wordt dit uitgebeeld met een hoop glitters er sterretjes.

IMG_7805_2

Titel: Otomen | Serie: Otomen #1 | Auteur: Aya Kanno | Illustrator: Aya Kanno | Uitgeverij: Viz Media | Genre: Manga, Humor, Drama, Shojo | Pagina’s: 208 | ISBN: 9781421521862 | Waardering: ★★★★☆

Koop bij bol.com

2 Comments

  • Iris

    February 15, 2016 at 8:48 pm

    Heerlijke serie is dit 🙂 Dol op Asuka en Ryo 😀

  • Fleur

    February 15, 2016 at 9:40 pm

    Lijkt me een geweldige manga! Ook leuk dat het zo anders is dan wat je normaal gewend bent van Shojo :3

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post