Nana #1

NanaVolume1Banner

Twee jonge vrouwen, met een naam die hen geluk zou moeten brengen. Ze bouwen aan een nieuw leven en een nieuwe toekomst voor zichzelf…Dit is het begin van twee parallelle verhalen over de liefdes en de gedeelde emoties van deze twee jonge vrouwen, beiden met de naam ‘Nana’!

IMG_4265_2

Het verhaal van Nana Komatsu

Mijn geboorteplaats is een stad die groot noch klein is, zonder enige toeristische waarde, omringd door bergen. Het is niet echt het platteland, maar ook geen grote metropool.
Ik ben de middelste van drie kinderen en ben opgegroeid zonder veel hulp van mijn ouders, die rijk noch arm zijn.
Ik ben een doodgewone leerlinge en ben bijna van school af.

Nana heeft ruzie gehad met haar getrouwde minnaar. Ze wist dat ze verkeerd bezig was, maar ze hield zoveel van die man. Samen met haar beste vriendin, Junko, heeft ze zich ingeschreven aan de locale kunstacademie. Nana heeft gezworen om nooit meer verliefd te worden en om gewoon bevriend te raken met mannen. Op de kunstacademie ontmoeten ze Shouji en Kyousuke. Shouji kende Junko nog van vroeger, want ze hadden op dezelfde middelbare school gezeten. Voor Nana is het liefde op het eerste gezicht als ze Shouji ontmoet, maar ze probeert het niet te laten merken.

Met z’n vieren besluiten ze om aangenomen te worden op de kunstacademie in Tokio – maar Nana is de enige die afgewezen wordt. Nana moet terugkeren naar haar thuisstad, terwijl de anderen in Tokio blijven. Nana heeft ondertussen een relatie gekregen met Shouji, dus ze gaat er van alles aan doen om genoeg geld te kunnen verdienen om ook naar Tokio te kunnen verhuizen.

IMG_4266_2

Het verhaal van Nana Osaki

Ik weet niet waar ik geboren ben.
Ik heb nooit het gezicht van mijn vader gekend en dat van m’n moeder ben ik al lang vergeten.
Toen ik vier was, ben ik in dit kuststadje beland waar mijn grootmoeder, die een restaurantje runde, me met veel gevloek en getier heeft grootgebracht.
Nu werk ik en sta ik op eigen benen, terwijl ik mijn droom polijst…

Nana woont samen met haar vriend, Ren, de basgitarist van haar band genaamd The Black Stones – afgekort Blast. Op een avond vertelt Ren dat hij de kans heeft om bij een andere band te gaan spelen, Trapnest, die veel meer succes hebben dan hun bandje. Met pijn in zijn hart, vertrekt hij naar Tokio om zijn droom achterna te gaan. Hun relatie eindigt in tranen. Nana had de keuze om met Ren mee te gaan, maar ze wilt niet afhankelijk zijn van een man – ze wil zelf beroemd worden met haar eigen band.

Een aantal jaren laten, koopt ze voor haar twintigste verjaardag, een enkeltje naar Tokio. Wat ze meeneemt? Haar gitaar en een pakje sigaretten.

IMG_4273_2

In Nana volume 1, zie je de beide Nana’s apart van elkaar. Er komen dus eigenlijk twee korte verhaaltjes in deze manga voor. Wat ik eigenlijk wel leuk gedaan vind! Zo kom je namelijk meer te weten over hun persoonlijkheid en hoe alles er eerst aan toe ging voordat ze elkaar leren kennen. Nana is echt mijn favoriete manga serie ooit; ik vind het echt geweldig en kan er geen genoeg van krijgen! Ik ben ze nu dan ook aan het herlezen.

Er komt echt een hoop drama voor in deze serie, maar daar hou ik altijd wel van. Nana Komatsu is een echte drama queen die altijd de laatste mode trends wilt volgen en om de zoveel tijd weer een nieuw vriendje heeft. Terwijl Nana Osaki een stuk rustiger is en alles maar op haar af laat komen en alleen maar aan grote liefde, Ren, kan denken. Verder leeft ze echt in dit sex, drugs & rock ‘n roll wereldje. De beide Nana’s zijn dus echt heel erg verschillend – en dat maakt het juist zo leuk!

IMG_4261_2

Titel: Nana | Serie: Nana #1 | Auteur: Ai Yazawa | Uitgeverij: Kana | Genre: Manga, Romance, Drama, Shojo | Pagina’s: 200 | ISBN: 9781421508221 | Waardering: ★★★★★

Koop bij bol.com
Ik heb trouwens Nana volumes 1 t/m 17 in het Nederlands. Maar ik raad je aan – als je wilt beginnen met deze serie – ze in het Engels te kopen. Uitgeverij Kana is namelijk failliet gegaan en de gehele serie is niet compleet in het Nederlands!

3 Comments

 • diana

  December 16, 2014 at 4:05 pm

  Ik was hier ook in begonnen. Alleen de bieb had de eerste drie felen maar… Pffff…. Schiet lekker op dus.
  Erg leuk dat jij ze ook aan het lezen bentnu. Ben benieuwd hoe je het voor de rest gaatvinden 🙂

  1. Lieke

   December 16, 2014 at 5:32 pm

   Oh, dat is wel jammer D: Hopelijk hebben ze snel de andere delen ook!
   En ik heb de serie al helemaal gelezen (op de laatste 4 delen na) en ik vind hem echt super 😀

 • Lies

  December 19, 2014 at 5:48 pm

  Ik hou van Nana! Manga gelezen de anime tig keer gekeken! 😀

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post