Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children – Ransom Riggs

Aan de hand van oude foto’s een verhaal schrijven? Auteur Ransom Riggs doet het gewoon! In Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children combineert hij foto’s met fictie om zo een Young-Adult fantasy/thriller verhaal op tafel te leggen. Het is een heel bijzonder verhaal, maar is het ook een beetje goed?

IMG_1465_2

Wanneer Jacob’s opa, Abe, komt te overlijden, wil hij niets liever dan achter de geheimen van zijn opa komen. Ze hebben altijd een hele goede band gehad. Zo vertelde Abe altijd over zijn jeugd aan de hand van oude, vreemde foto’s. Op deze foto’s stonden een hoop bijzondere kinderen, die allemaal een soort van gave hadden. Jacob gaat samen met zijn vader naar Engeland, naar Wales om precies te zijn. Daar staat namelijk een verlaten weeshuis waar opa Abe het altijd over had.

Van zijn vader mag Jacob niet alleen naar het verlaten weeshuis, maar toch gaat Jacob er stiekem heen. Eenmaal in het tehuis aangekomen, verkent hij alle kamers en komt erachter dat de kinderen meer dan alleen bijzonder waren. Misschien waren ze ook wel gevaarlijk?

IMG_1466_2

Allereest; wat een apart verhaal was dit zeg! Maar ik heb het toch met veel plezier gelezen, alleen het einde vond ik wel een beetje langdradig. Verder bevat het boek echt prachtige foto’s die perfect bij het verhaal passen. Alhoewel sommige foto’s best wel creepy zijn.

Als laatste raad ik je nog aan om dit boek wel in boekvorm te lezen. Ik heb hem namelijk op mijn eReader gelezen en zo komen de foto’s niet zo mooi tot hun recht. Je ziet soms ook niet goed wat er op de foto gebeurd.

Dit boek is trouwens ook vertaald naar het Nederlands onder de naam ‘De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine’.

En dit boek heb ik laatst nog gewonnen, prachtig exemplaar!

3 Comments

 • Lexi

  August 22, 2013 at 5:41 pm

  Lijkt me een heel mooi boek!

 • Annelies@Boekboetiek

  August 24, 2013 at 4:47 pm

  Staat bij mij ook nog op de reader. Toch maar eens lezen dan!

 • Lisa

  August 29, 2013 at 11:56 am

  Ik heb deze ook gelezen, de Nederlandse versie. Ook op mijn ereader trouwens. Maar bij mij waren de foto´s wel heel duidelijk. Vond het een heel tof boek!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post