Leuke Couch Co-op games!

Waarschijnlijk weten jullie al wel dat ik heel veel games speel, en dan vooral games met een goede verhaallijn waar je zo’n 40-60 uur mee bezig bent. Soms voelt het een beetje eenzaam om zo’n lange game te spelen want je wil het verhaal het liefst met iemand delen. Nu bestaan er ook couch co-op games. Dit zijn vaak games met een lange verhaallijn die ja samen met iemand anders kunt spelen (dus geen multiplayer games zoals bijvoorbeeld Mario Party en Mario Kart)! Vaak is het voor twee spelers, maar er bestaan ook couch co-op games die je met meerdere mensen kunt spelen.

couch_coop_games_secret_of_mana_make_it_personal
Mijn favoriete couch co-op game blijft toch wel Secret of Mana. Ik vond het vroeger al geweldig om dit (na heel lang zeuren) samen met mijn broer of ma op de SNES te spelen. Waarschijnlijk bakte ik er toen nog helemaal niks van, maar dat maakt niet uit! Secret of Mana staat ook op de Mini SNES, die afgelopen vrijdag uit kwam. Maar… er is meer! Er wordt een remake gemaakt van mijn all time favorite game! Hij is volledig in 3D en staat gepland voor februari 2018 – voor de Playstation 4, PS Vita en PC!

couch_coop_games_super_mario_3d_world_make_it_personal
Mario games, zijn nooit echt heel moeilijk. Ook Super Mario 3D World is niet heel moeilijk. Om het voor jezelf wat moeilijker te maken, kun je er voor kiezen om het spel voor 100% uit te spelen. Zo ben ik nu samen dit spel aan het spelen met Dennis, en gaan we niet verder voordat we alles in een level gehaald hebben!

Bekijk op bol.com

couch_coop_games_donkey_kong_country_returns_tropical_freeze_make_it_personal
De eerste levels in de Donkey Kong Country Returns games zijn heel makkelijk – totdat je verder in de game komt. De levels worden zó ontzettend lastig, dat wil je echt niet weten, haha! Wel een hele leuke couch co-op game – al komt er waarschijnlijk een hoop frustratie (zoals bij Dennis en mij) aan te pas.

Bekijk op bol.com

couch_coop_games_diablo_3_reaper_of_souls_make_it_personal
Diablo III kun je op meerdere platformen spelen, maar nu heb ik het over de Playstation 4 versie! Samen op de bank quests completen, dungeons crawlen en levelen is zeer zeker heel vermakelijk.

Bekijk op bol.com

couch_coop_games_dungeon_siege_3_world_make_it_personal

Dungeon Siege III lijkt heel erg veel op Diablo, alleen is het wat beperkter qua skills (als ik het me goed herinner). Het is een wat oudere game voor de PS3 maar het is prima te doen zo samen op één scherm spelen!

Bekijk op bol.com

couch_coop_games_rayman_legends_make_it_personal
Rayman Legends is echt hilarisch wanneer je in een melige bui bent! Je kan je eigen record verbreken door levels zo snel mogelijk uit te spelen en je hebt keuze uit veel verschillende personages te spelen, die allemaal even derpy zijn~

Bekijk op bol.com

couch_coop_games_super_bomberman_3_make_it_personal

Super Bomberman 3 kun je helaas alleen spelen als je nog een oude SNES hebt (met de game natuurlijk – duh). Ik heb eigenlijk geen idee of de nieuwere Bomberman games een campaign hebben die je alleen (of samen) uit kunt spelen. Misschien dat er tegenwoordig alleen Battle modes zijn? Ik weet het echt niet.

couch_coop_games_trine_trilogy_make_it_personal

De Trine games zijn alleen digitaal verkrijgbaar op bijvoorbeeld de Playstation Store en Steam. De games zijn echt prachtig en er zijn drie personages waar je uit kunt kiezen; een warrior, een wizard en een archer. Je moet jezelf door een level heen worstelen door subtiele puzzels op te lossen en vijanden te verslaan.

couch_coop_games_yoshis_woolly_world_make_it_personal

Yoshi’s Woolly World is ook weer zo’n simpele game waarbij je de uitdaging aan kunt gaan om letterlijk alles te verzamelen. Wanneer je hier voor kiest, heb je uren speelplezier. Wil je echter alleen de levels uitspelen, dan is het spel waarschijnlijk zo uit. Het is echt een hele schattige game~

Bekijk op bol.com

couch_coop_games_lego_games_make_it_personal

Lego games zijn altijd hilarisch om samen te spelen. Je kan alles kapot slaan en het wordt meestal één grote chaos! Er zit ook altijd van die droge humor in en het is echt geweldig!

Bekijk op bol.com

Speel jij vaak co-op games met vrienden?

4 Comments

 • Angu

  October 2, 2017 at 12:01 pm

  Jaaa couch co-op is stiekem hoe ik een gamer ben geworden haha (en waarom ik Rens heb overtuigd voor een wii u). Vroeger veel Dynasty Warriors en DBZ games met een vriendin op de ps2 en nu met Rens Hyrule Warriors voornamelijk 😀

 • Martine

  October 2, 2017 at 12:20 pm

  Leuke post om te lezen! Samen games spelen is soms inderdaad leuker dan om het alleen te doen.
  Was altijd echt leuk om samen Trine en Rayman te spelen! :’D
  Moeten we snel weer een keertje doen!

 • Nessa Luna

  October 2, 2017 at 12:40 pm

  Ik hou heel erg van de Lego games, ik denk dat ik ze zelfs leuker vindt dan de ‘gewone’ Harry Potter en Lord of the Rings spellen!

 • Anneke

  October 2, 2017 at 4:21 pm

  Rayman is zo leuk!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post