Jenny Han bij Boekhandel Donner!

Het is alweer een paar weken geleden, maar op vrijdag 23 september was ik samen met Angelieke naar Rotterdam geweest om daar Jenny Han te ontmoeten! Ik keek er heel erg naar uit maar voordat we er eenmaal waren, zat het allemaal een beetje tegen…

De treinen rijden niet verder dan Dordrecht

Het begon al goed – de trein van Breda naar Rotterdam reed niet verder dan Dordrecht – great mate. Ik had echt nog een uur staan wachten op het station in de hoop dat ze wel weer zouden gaan rijden, aangezien ik er totaal geen behoefte aan had om via Utrecht te reizen en dan ook nog eens fashionably late aan te komen zonder avond eten te hebben gegeten. Ik belde mijn pa op om te vragen of hij me misschien naar Rotterdam wilde brengen – en gelukkig wilde hij dat doen, yay!

Rond een uur of half 7 was ik op Rotterdam Centraal en moesten Angelieke en ik nog even ergens wat gaan eten voordat het event (om 7 uur) begon. We gingen maar naar de McDonalds, want dat is makkelijk en snel en terwijl we vol op aan het bijkletsen waren, vroeg ik me ineens af hoe laat het was – het 10 over 7 – sheeett! Vliegensvlug liepen we richting Donner en eenmaal daar aangekomen, was de Q&A helaas al begonnen. We namen plaats ergens op de grond en hebben er helaas dus niet heel veel meer van meegekregen! Bij de laatste paar vragen probeerde ik nog wel als een malle mee te schrijven, maar dat was erg lastig.

jenny_han_donner_05_make_it_personal

Vragen aan Jenny Han

Are we gonna learn more about Lara Jean’s mom in the upcoming books?
You maybe will, yes. I’m still not sure myself what exactly, because I’m still writing the book. But you will read some more about Lara Jean’s mom in the third book.

How would you feel if your letters were send?
I would feel humiliated! I wrote very awkward letters when I was around fourteen years old and I wrote like four letters which were like 10 pages long or so, haha!

What inspired you to write The Summer I Turned Pretty series?
It’s a series based on my own life. When I was around fourteen I had these friends which were like, pretty and fully in bloom and always wearing bikinis and then there was me – I was awkward and always wore a full on bathing suit, haha! But yeah, it’s just so thrilling to be in bloom but on the other hand, it’s also pretty scary.

What was it like to write the book Burn for Burn with a friend?
It was amazing! I wrote it together with my best friend and I’m sure I couldn’t have written it with someone else. We for sure have these different kind of strengths so we could also learn from each other.

jenny_han_donner_04_make_it_personal

If To All the Boys I’ve Loved Before was turned into a movie, who would you choose for the actors?
Well, I first have to see for myself if it’s even gonna work out, ’cause usually it doesn’t. But I really don’t know who I should choose and I don’t actually believe it’s going to happen until I can see it with my own eyes.

What’s your favorite book or author?
It’s the book I captured a Castle. The story is set in England and it’s a very romantic story. If it would’ve been published these days, it probably would’ve been a Young Adult book.

Were there any specific songs you listen to while writing To All the Boys I’ve Loved Before?
I listened a lot to Taylor Swift’s 1989 album, specifically to the song Style. It’s just Peter’s song, haha! But I also listened to a lot of Beyoncé songs. You can just feel the emotions when you listen to songs like these while you’re writing.

jenny_han_donner_01_make_it_personal

De Young Adult boeken hemel

Na de Q&A was het tijd om onze boeken te laten signeren! Het was best wel druk, en aangezien Angelieke eigenlijk eerst nog een boek van Jenny Han moest kopen, zijn we eerst naar de Young Adult boeken afdeling gelopen. En wat lagen daar veel YA boeken zeg D: Ook Engelse YA’s die ik zelf nog niet kende! Tijdens het zoeken naar leuke boeken, kwam ik ook nog Vivian tegen waar ik nog even een praatje mee gemaakt heb! Uiteindelijk heb ik zelf toch geen boek meer gekocht, omdat ik gewoonweg geen keuze kon maken, haha!

Ontmoeting met Jenny Han!

Daarna zijn we maar achterin de rij gaan staan en heb ik daar nog even een praatje gemaakt met Reza! De rij duurde gelukkig niet al te lang (niet dat ik van je af wou hoor, Reza :’D), maar helaas was er niet veel tijd meer over en was de uiteindelijke meet met Jenny een beetje onpersoonlijk. Al met al ben ik nog blij dat ik mijn boek heb kunnen laten signeren!

jenny_han_donner_02_make_it_personal

Terug naar huis

Gelukkig reden de treinen op de terugweg weer wel gewoon en had ik de IC Direct maar gepakt. Ongeveer een half uur later was ik weer lekker thuis en kroop ik op de bank met een dekentje en het boek 54 Minuten!

Hoeveel gesigneerde boeken heb jij al in de kast staan?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post