Het Dagboek van Bridget Jones – Helen Fielding

Zondag 8 januari 58,5 kilo (z. goed), alcoholische consumpties 2 (uitstekend!), sigaretten 7, calorieën 3100 (slecht)


IMG_2120_2

Bridget Jones worstelt met haar gewicht, kan de verleiding niet weerstaan om te roken en is ook niet al te zuinig met alcohol. Birdget is al jaren op zoek naar de perfecte man. Maar zonder al te veel succes. Haar moeder wilt haar koppelen aan Mark Darcy, een vrijgezelle man die veel te netjes is voor Bridget, vind ze zelf. Op haar werk, werkt ene Daniel Cleaver, de man waar ze tot over haar oren op verliefd is. Hij is de perfecte man, vind Bridget. Ze voelt zichzelf een stuk zelfverzekerder.

Helaas is Daniel niet zo perfect als dat ze had gedacht; hij gaat namelijk na een paar dagen al vreemd. Door deze gebeurtenis wordt Bridget weer een stuk onzekerder en gaat ze weer meer eten.

Zal de perfecte man dan nooit in Bridget’s leven komen?

IMG_2123_2

Ik weet het, het is niet echt het nieuwste boek van deze tijd (het boek is gepubliceerd in 1997, hehe), maar ik zag ‘Het Dagboek van Bridget Jones’ een poosje geleden liggen bij een soort van boekenmarkt en ik moest hem hebben! Ik vind de film echt heel erg leuk dus ik was ontzettend benieuwd naar het boek. En deze heeft me dan ook niet teleurgesteld!

Aan het begin van ieder hoofdstuk verteld Bridget hoe zwaar ze weegt, hoeveel sigaretten ze die dag heeft gerookt, hoeveel alcohol ze heeft gedronken etc. Zoals je op de bovenstaande foto ook kunt zien.

IMG_2122_2

Het verhaal is ook echt in dagboek-vorm geschreven, wat het nog een tikkeltje leuker maakt. Zelfs de tijdstippen staan erbij! Er gaat een jaar voorbij in dit boek. Het verhaal loopt van zondag 1 januari t/m dinsdag 26 december.

Ja, ik vind dit boek echt een aanrader als je het ondertussen nog niet gelezen hebt. Ik heb het boek in 2 of 3 dagen uitgelezen, je bent er echt zo doorheen!

Ik heb overigens ook boek 2 gekocht op die boekenmarkt. Die wil ik eigenlijk zo snel mogelijk gaan lezen want dit eerste deel las ook als een trein.

12 Comments

 • Shifra – A Cup of Life

  September 6, 2013 at 10:31 am

  Ik wil er altijd nog eens aan beginnen! Het weerhoudt mij een beetje, doordat ik al de films heb gezien, maar het lijkt me geweldige boeken! Wel zou ik ze dan in het Engels willen lezen, om ook de typische Engelse grapjes erin te hebben.

 • Rosie

  September 6, 2013 at 10:43 am

  Ik heb het boek ook in mijn boekenkast staan, ZO leuk haha! Af en toe pak ik het er gewoon weer bij en lees ik een hoofdstuk of 2 of 3 ;p!

  Liefs Rosie

 • Jana Vmh

  September 6, 2013 at 11:21 am

  Het ziet er heel tof uit 🙂 x

 • Nieke

  September 6, 2013 at 11:23 am

  Ik vind de films stiekem helemaal niet zo leuk dus ik denk dat ik deze oversla haha.

 • Kiss & Make-up

  September 6, 2013 at 2:26 pm

  Lijkt me zo raar om het in het Nederlands te lezen 🙂 Ik heb zelf enkel de film gezien.

 • Lies

  September 6, 2013 at 3:08 pm

  Ik heb de film wel al gezien, maar het boek heb ik nog nooit gelezen. Ik denk dat ik er toch eens naar ga kijken, want lijkt me wel erg leuk om te lezen.

 • Kimberly

  September 6, 2013 at 4:52 pm

  JA ik hou van dit boek! Ik vind naast het boek de film ook helemaal geweldig!

 • Maxime

  September 6, 2013 at 8:09 pm

  Dat lijkt me een leuk boek! De films vond ik ook erg leuk.

 • Just Love Life

  September 6, 2013 at 8:27 pm

  de films spreken me niet zo aan, dus ben benieuwd wat ik van het boek vind

 • Rosa

  September 9, 2013 at 5:00 pm

  Ik heb deze echt net uit gelezen en ben nu in deel 2 bezig! Ik heb echt hard op gelachen om sommige stukjes:)

 • The Beauty Musthaves

  September 9, 2013 at 5:15 pm

  Ik heb dit boek ook, moet er maar snel in beginnen.. het klinkt super leuk..

  Liefs My

 • Emmy

  September 10, 2013 at 4:08 pm

  Ik vond dit vroeger ook echt een super leuk boek! En de films zijn ook geweldig!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post