Guardians of the Galaxy

GuardiansOfTheGalaxyBanner

Het is alweer een hele tijd geleden dat ik voor het laatst een film recensie online heb geplaatst. De laatste nieuwe was van Captain America: The Winder Soldier die ik online plaatste op 16 mei! Ik heb dan ook niet echt veel nieuwe films gezien tussendoor. Totdat ik laatst twee keer in één week naar de bioscoop ben geweest, onder anders naar Guardians of the Galaxy! Ik had meteen weer zin om films te gaan kijken, dus binnenkort volgen er nog meer film recensies ;D Maar voor nu; Guardians of the Galaxy!

Guardians2

In het begin van de film zie je Peter Quill (Chris Pratt), in zijn kinderjaren op aarde rondlopen met een mooie walkman. Hij kan geen genoeg krijgen van zijn cassette waar Awesome Mix Vol. 1 op staat. Zesentwintig jaar later, zien we Peter rondlopen als Star-Lord, nog steeds met zijn walkman natuurlijk. Die twee zijn onafscheidelijk. Hij heeft een orb ontdekt, die Ronan the Accuser maar al te graag zou willen hebben.

Star-Lord wordt gepakt en ontmoet een stelletje waarvan hij niet goed weet wat hij ervan moet denken; een groen wezen genaamd Gamora, een bruut genaamd Drax en alsof het niet gekker kan worden ontmoet hij ook een pratende boom en wasbeer, genaamd Groot en Rocket. Zij zijn allemaal gevangengenomen op dezelfde plek. Ook al kunnen ze het niet zo goed vinden met elkaar, besluiten ze toch om met elkaar samen te werken om zo te kunnen ontsnappen en het op kunnen nemen tegen Ronan. Samen noemen ze zichzelf ‘The Guardians of the Galaxy’.

Guardians3

Marvel has done it again! ‘Guardians of the Galaxy’ is echt een aanrader! De film bevat zowel actie, avontuur en humor. Voor ieder wat wils dus! Het leuke aan ‘Guardians of the Galaxy’ is dat je nergens achtergrond informatie over hoeft te weten om zo het verhaal te kunnen snappen. ‘Guardians of the Galaxy’ staat namelijk los van o.a. Iron Man, Captain America en Thor, ook wel ‘The Avengers’ genoemd.

Voordat ik deze film in de bioscoop ging bewonderen, had ik er wel gemengde gevoelens over. Waarom? Nou, ik hou normaal nooit zo van Sci-Fi en ruimteschepen en dergelijke. Maar ik ben toch blij dat ik deze film gezien heb, want ik heb het erg naar mijn zin gehad en een hoop gelachen! En oh ja, en ik dacht dat ik Rocket (dat wasbeertje) het leukste zou gaan vinden, maar Groot (de boom) is zo cool! I am Groot~

Guardians4

De muziek in deze film is trouwens heel… apart. Aan de ene kant past het eigenlijk totaal niet bij deze film, maar aan de andere kant ook weer wel. De muziek die in de film voorkomt, is namelijk een soort van old school pop-rock muziek. En dat terwijl de film echt super modern is en er komen heel veel technische snufjes in voor. Maar Star-Lord heeft wel nog een oude walkman waar alleen cassette tapes in kunnen, dus daarom kan het weer wel!

En dan heb ik het nog niet over de special effects gehad! Wauw, echt, de film is gewoon super mooi gemaakt. Verder weet ik er niet echt veel meer over te vertellen. ‘Guardians of the Galaxy’ is echt een film die je gezien moet hebben!

Titel: Guardians of the Galaxy | Regisseur: James Gunn | Uitgever: Walt Disney Studios Home Entertainment (Marvel) | Genre: Action, Adventure, Sci-Fi, Humor | Speelduur: 121 min. | Jaar: 2014 | EAN: 2750031428042 | Waardering:★★★★&#9733

Reserveer ‘Guardians of the Galaxy’ bij Bol.com!

Bron foto’s: 1, 2, 3, 4

5 Comments

 • Esmee

  September 2, 2014 at 2:46 pm

  Ik heb deze film ook gezien, maar van te voren was ik er erg sceptisch over. Na het zien van deze film vond ik hem super leuk!

 • Kirsty

  September 2, 2014 at 7:07 pm

  Het klinkt niet meteen als mijn soort film, maar ik denk dat ik hem uiteindelijk wel leuk zou vinden!

 • JoanyM

  September 3, 2014 at 10:35 am

  Deze film is echt super awesome!! En ik ben verliefd geworden op het haar van Gamora! Groot is ook een van mijn favorieten, heb nu zelfs een bobblehead van hem haha!

  1. Lieke

   September 3, 2014 at 10:36 am

   Jaloers ._. Ik wil heel graag de Dancing Groot Pop Figure die in December uit komt 😀 Zo cuuute~

 • Joyce

  September 3, 2014 at 1:54 pm

  Deze film wil ik zó graag zien! Hij lijkt me echt super 😀

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post