Four – Veronica Roth

One choice breaks free of his past
One choice embraces his future
One choice exposes the dangers
One choice changes him – forever

One choice will free him

IMG_7308_2

Twee jaar geleden ging de zestienjarige Tobias, de zoon van Abnegation leider Marcus, Tris al voor; hij moest een Faction kiezen om voor de rest van zijn leven bij te horen. Om aan zijn vader te ontsnappen, kiest hij voor Dauntless, in de hoop dat hij het verleden achter zich kan laten. Maar ook om zijn angsten te kunnen overwinnen en een geheel nieuw begin te maken met alles erop en eraan, inclusief een nieuwe naam.

Tobias gaat verder met zijn leven als Four, en baant zijn weg door alle opdrachten die Dauntless voor hem in petto heeft. Al snel wordt hij gewaardeerd en als één van de nieuwe Dauntless leiders gezien. En zijn leven veranderd compleet.

IMG_7299_2

Four is echt mijn favoriete personage uit de Divergent serie ♥ Op internet had ik gelezen dat je Four het beste vóór Allegiant kon lezen, omdat je zo wat meer over hem te weten bent gekomen, je voelt je meer connected met hem. Nu heb ik op het moment van schrijven van deze recensie, Allegiant nog niet gelezen, dus ik weet niet wat waar is en wat niet. Ik weet namelijk nog niet wat er met die lieve Four gaat gebeuren in het laatste deel D:

In Four: A Divergent Collection komen vier korte verhaaltjes aan bod over het verleden van Four, voordat hij in Dauntless terecht kwam. Het laatste verhaaltje komt overeen met een gedeelte van Divergent, want hier leert hij Tris namelijk kennen. Het gaat om de volgende verhaaltje in de volgende volgorde; The Transfer, The Initiate, The Son en The Traitor. Op het einde van het boek, kun je nog drie korte stukjes lezen over Four’s point of view van scene’s die voorkwamen in Divergent.

IMG_7309_2

Ik vond het erg leuk om meer achtergrondinformatie te krijgen over mijn favoriete personage, maar aan de andere kant was het ook een beetje overbodig. En daarnaast – ik wist bijna alles al, omdat veel van wat Four meemaakt, of meegemaakt heeft, ook duidelijk verteld wordt in Divergent. In dit boek wordt er gewoon wat dieper op ingegaan, maar eerlijk gezegd, kun je het ook wel een beetje raden wat er in zijn verleden heeft gespeeld.

Toch vind ik Four: A Divergent Collection een erg leuke toevoeging aan de serie, ondanks dat je al een hoop weet over Four. Het is leuk om vanuit zijn point of view de dingen te lezen die hij heeft meegemaakt. Zo begrijp je hem nog net iets beter en brengt het je natuurlijk ook weer een stapje dichterbij hem.

IMG_7293_2

Titel: Four: A Divergent Collection | Auteur: Veronica Roth | Serie: Divergent 0.1 – 0.4 | Uitgeverij: Katherine Tegen Books – Harper Collins Young Adult | Genre: Young Adult, Dystopian | Pagina’s: 290 | ISBN: 9780062345219 | Waardering:★★★★☆

2 Comments

  • Renée

    December 24, 2015 at 4:40 pm

    Ik had hetzelfde gevoel, het was wel leuk, maar ook overbodig. Maar tja, het gaat over Four, ik moest het wel hebben!

  • Sheila

    December 24, 2015 at 6:32 pm

    Ik ben het eerste boek aan het lezen. Het is niet mijn favo genre, maar ik vind hem zeker vermakelijk om te lezen. Vond je de verfilming goed? Ik weet nog niet of ik de rest ga lezen.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post