Herinneringen uit Londen in een fotoboek van Fotofabriek!

Een tijdje terug werd ik benadert door Fotofabriek met de vraag of ik een A4 Hardcover fotoboek samen wilde stellen. Natuurlijk wilde ik dat! Dit was het perfecte moment om al mijn herinneringen van Londen vast te leggen in een mooi fotoboek. Niet alleen heb ik er foto’s in geplaatst, maar alle verslagjes die ik geschreven had over Londen, heb ik er ook bijgezet.

fotoboek_fotofabriek_02_make_it_personal

De Software

Sinds dat mijn vader een heleboel onderdelen uit mijn oude Macbook Pro vervangen heeft, werkt hij echt weer super snel! Met programma’s als Photoshop en Illustrator kan ik weer lekker werken zonder dat ik bij iedere stap vijf minuten moet wachten voordat ik weer verder kon gaan (overdrijven mag wel even). Helaas werkte de Fotofabriek software best wel traag als je programma’s van het Adobe pakket gewend bent. Voordat ik mijn fotoboek ging maken, had ik van te voren mijn foto’s al uitgezocht die ik in het fotoboek wilde hebben. Ik ben erg blij dat ik dat gedaan had want zo hoefde ik niet lang te zoeken naar goede foto’s en kon ik ze meteen in een standaard layout slepen. Je kon ook je eigen opmaak maken, maar ik wilde graag testen hoe de standaard layouts werkten – en ik moet zeggen dat dit heel goed ging!

Maar af en toe kwamen deze standaard layouts niet helemaal overeen met mijn teksten, dus moest ik soms wat layouts aanpassen door het verplaatsten van foto’s. En dat was overigens wel een karweitje. Ik kon de foto’s niet met de pijltjes toetsen verplaatsen maar moest dit handmatig doen met mijn trackpad. Als het soepel ging, was het geen probleem geweest, maar helaas sprong de foto van hot naar her terwijl ik hem probeerde te verplaatsen. Jammer! En aangezien je maar een klein gedeelte van het scherm had om je fotoboek in aan te passen, was inzoomen ook niet echt een optie, want dan had je geen overzicht meer.

fotoboek_fotofabriek_03_make_it_personal

De Service

De service was heel netjes! Ik kreeg een mailtje met daarin vermeldt dat mijn fotoboek gemaakt werd en er werd zelfs een filmpje meegestuurd waarbij je kon zien hoe de kaft nou precies gemaakt wordt. Een erg leuk extraatje! Ik kon dan ook niet wachten totdat ik het fotoboek in mijn handen zou hebben en mijn avonturen in Londen weer opnieuw te beleven.

fotoboek_fotofabriek_04_make_it_personal

Het Resultaat

Het eerste wat me opviel was dat het fotoboek best wel dun is maar dat de kaft ook erg mooi dik en glimmend is! De foto’s staan er in hoge kwaliteit opgedrukt en vanbinnen is de kaft ook mooi afgewerkt. De rest van de foto’s in het fotoboek zijn ook echt stunning – wauw! De pagina die ik vol geplaatst heb met foto’s van de The Making of Harry Potter is toch wel mijn favoriet! Terwijl ik in de eerste instantie dacht dat deze pagina veel te druk zou worden, maar integendeel!

fotoboek_fotofabriek_05_make_it_personal

Ook ben ik heel blij dat ik teksten erbij geschreven heb, want zo lijkt het net of dat ik stiekem mijn eigen boek geschreven heb, hihi. De tekst is trouwens ook een beetje voelbaar, I like!

Welke herinneringen wil jij voor altijd in een fotoboek bewaren?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post