Enslaved: Odyssey to the West

Ontsnappen van een slavenschip, daar is waar Enslaved: Odyssey to the West allemaal begint. Je volgt een meisje met rood haar, genaamd Trip. Jijzelf speelt echter als Monkey, een vechter met heel veel spierballen!

IMG_0430

Wanneer Monkey eenmaal is ontsnapt van het schip, stort hij neer op aarde. Hij is bewusteloos en wanneer hij wakker wordt, heeft Trip (het meisje) een slavenband op zijn hoofd geplaatst. Monkey kan de band er niet afhalen want zodra hij dit doet, ontploft de band en gaat Monkey dood. Hij weet dat hij geen andere keuze heeft, dus besluit hij om Trip overal te volgen op aarde.

Monkey moet Trip ook nog eens beschermen, want doet hij dit echter niet, dan overleeft Trip het niet lang in de wildernis op aarde en gaat Monkey ook dood.

Enslaved01

Bron foto: Media.Moddb.com

Trip is op zoek naar haar vader, die ergens op aarde rondzwerft. Mede dankzij Monkey, kan Trip ook in veiligheid komen. Monkey kan Trip namelijk overal opgooien en hij kan haar dragen. Zo kan Monkey grote sprongen maken met haar op zijn rug, zonder dat zij in de afgrond valt.

Verder moet Monkey met zijn stok (ja, een stok, geen zwaard of iets) vele vijanden doden. Deze vijanden zijn mechs (robots), zij hebben de wereld overgenomen.

Monkey kan zijn gear (wapen, schild, leven etc.) ook upgraden. Hiervoor moet hij van die roodgloeiende orbs verzamelen die in de wereld verspreidt liggen. Ook wel Tech orbs genoemd.

Enslaved03

Bron foto: Blogspot.com

Het klinkt misschien een beetje heftig allemaal, dat slaven-gedoe, maar ik vind het echt een heel leuk spel! Het verhaal is niet geweldig maar het speelt verder wel leuk. Het is echter niet het soort spel wat ik vaak speel, maar het komt in de buurt.

Het spel is ook niet zo lastig, want je kan (godzijdank) niet verdwaald raken. Je moet heel veel klimmen en springen en dit is niet meer dan alleen met je joystick de richting aangeven en op het knopje drukken, de rest gaat vanzelf. Soms, als je aan een muur hangt die bijna afbrokkelt, moet je wel snel reageren, anders overleef je het niet.

enslaved2

Bron foto: NerdAppropriate.com

De vijanden kunnen soms een beetje lastig zijn want sommige hebben namelijk een schild voor. Je moet ze dan eerst schieten of je moet ze van achter aanvallen. Ook heb je soms mechs die stil staan, maar de omgeving om hun heen scannen. Dan zie je van die blauwe stralen ervan af komen. Het is de bedoeling dat je er niet in loopt, doe je dit wel (zoals ik), worden de blauwe stralen rood en komen alle mechs in dat gebied op je af. Zie die maar eens allemaal kapot te maken, dat is best lastig (maar het kan wel). Wegrennen helpt niet, want ze komen achter je aan (ja, dit heb ik geprobeerd, haha)!

Nu moet ik natuurlijk de prachtige omgeving niet vergeten! Wanneer je allemaal aap-achtig tegen muren omhoog klimt, zie je ook de mooie omgeving op de achtergrond. Hier let je meestal niet zo op (helaas) want je bent te gefocused op waar je nou eigenlijk heen moet springen.

Enslaved04>

Bron foto: Blogspot.com

Met Enslaved: Odyssey to the West ben je wel zo’n 10 – 12 uurtjes zoet. Ikzelf heb er denk ik ongeveer 12 uur over gedaan.

Dus, als je op zoek bent naar een leuke game die niet al te lang duurt en je houd wel van een beetje actie, is Enslaved: Odyssey to the West de perfecte game voor jou. Tenminste… als je in het bezit bent van een Playstation 3 of XBOX 360.

Ook kost hij echt bijna niks meer! Ik heb Enslaved: Odyssey to the West, voor €9,98 bij Game Mania gekocht (tweedehands). Nieuw kost hij daar €14,98.

IMG_0432

Enslaved bevat maar 1 disc en een manual die geheel in zwart/wit is.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post