Dutch Comic Con 2015!

DutchComicConBanner

Afgelopen weekend (28 en 29 maart) was het zover; voor de allereerste keer werd er in Nederland ‘Dutch Comic Con’ georganiseerd. Een weekend vol met bekende acteurs, cosplayers, merchandise, games en noem maar op! Ik was erbij op zaterdag en ik vond het een erg geslaagde dag!

IMG_5652_2

Vroeg opstaan is niet één van mijn favoriete bezigheden in het weekend, maar natuurlijk had ik er alles voor over om op tijd aan te komen op Dutch Comic Con. Om kwart voor zeven sprong ik mijn bed uit (nja, niet mijn eigen bed, maar details, details) en rond 8 uur liep ik samen met Dennis naar de bus om daarna de trein te kunnen nemen naar Utrecht Centraal. In Utrecht hadden we afgesproken met Jacco en Martine (die een super vette Pikachu kigurumi aan had) en met z’n vieren gingen we op weg naar de Jaarbeurs!

IMG_5660_2

Bij binnenkomst waren er al een hoop cosplayers te zien. En hoewel ik zelf niet in cosplay was, vind ik het altijd erg leuk om mensen die wel verkleed zijn te bewonderen. Ik krijg zelf altijd al helemaal zin om zelf ook iets te cosplayen. Volgende keer jongens, dan ga ik ook echt in cosplay! (Sam en Dean genderbend – who knows? Haha!) Anyway – ik dwaal af. We hingen onze jassen op in de garderobe en we waren officieel op de Dutch Comic Con belandt!

IMG_5650_2

Eén van de eerste opmerkingen die één van ons maakte was; wat is het donker! Want ja, de gehele zaal was echt wel erg donker. Wel heel sfeervol, dat dan weer wel! Gelukkig was het in de dealerroom wel goed belicht want hey, je moet wel goed kunnen zien wat je koopt, toch? In de ochtend hebben we een beetje rondgelopen en gekeken wat er allemaal te doen was. We (vooral Martine en ik) waren aan het wachten totdat het 11:20 was – want dan zou Osric Chau (Kevin Tran uit Supernatural) een Q&A bijwonen. We stonden helaas niet ver vooraan (we wisten eerst niet eens waar we moesten zijn ^^”) dus dat was wel minder. Ik moest tussen alle mensenhoofden door kijken om Osric te kunnen bewonderen (klein zijn is niet altijd fijn!) Gelukkig heb ik nog wel een aantal foto’s kunnen schieten en heb ik nog wat filmpjes gemaakt.

Osric

De Q&A was echt heel leuk en Osric was ook super spontaan en grappig. De vragen die er gesteld werden waren ook niet allemaal even serieus. Zo kwamen er vragen voorbij in de richting van; ‘What would you do if a unicorn came on stage right now?’, ‘Can you do impressions of the Supernatural cast?’, ‘What would you do if you woke up one day in a female body?’ en ‘Did Jensen and Jared prank you a lot?’ Ook kreeg hij nog een koekje aangeboden die iemand zelf gemaakt had. Hij vertelde dat hij niet zomaar eten aan mocht nemen van fans, maar hij had hem nog wel opgegeten, haha ;D

IMG_5654_2

Daarna zijn we naar de dealerroom gelopen. Er was veel te zien, maar niet mega veel aparte dingen. Zo verkochten een aantal kraampjes veel Funko POP! Figures en waren er ook een hoop comic books te vinden (Like, dóh, Dutch COMIC Con ;D). Hier en daar was er ook wel wat Manga en Anime, maar niet super veel. Toen we ongeveer de helft gezien hadden, zijn we ergens gaan zitten, hebben we wat gegeten en hadden we een nieuw plan gemaakt; Dennis en Jacco gingen terug naar de game room om Awesomenauts te spelen en Martine en ik gingen nog wat meer shoppen, omdat we nog heel veel niet gezien hadden. Uiteindelijk heb ik zelf nog twee Funko POP! Figures gekocht van The Nightmare Before Chrismas :3

Michael

Nadat we alles wel gezien hadden, liepen we weer terug naar het podium, omdat daar Michael Cudlitz (Abraham Ford uit The Walking Dead) rond 16:00 een Q&A zou houden. De Cosplay wedstrijd liep een beetje uit (er zaten wat leuke acts tussen, maar verder vond ik dit niet zo heel interessant), dus rond 16:30 stond Michael eindelijk op het podium. Hij was best grof, maar had wel hele droge humor. Ook aan hem werden er vragen gesteld als; ‘Will you marry me?’, ‘It’s my birthday, can I get a hug?’ en ‘If you could change character with someone on The Walking Dead, who would you want to be and why?’ Waarop zijn reactie was dat hij baby Judith wilde zijn omdat zij geen tekst uit haar hoofd hoeft te leren ;D

IMG_5656_2

Daarna liepen we weer richting de uitgang en ik zag ineens dat er nog een stand was van de ABC (American Book Center). Natuurlijk moest ik daar ook nog even een kijkje nemen. Er stonden een hoop leuke boeken tussen en mooie art boeken maar de prijzen waren naar mijn mening echt veel te hoog als je het vergelijkt met bijvoorbeeld The Book Depository.

IMG_5651_2

Al met al was het voor mij een zeer geslaagde dag! Ik heb het heel erg naar mijn zin gehad en er was genoeg te doen. Het was redelijk groot voor de eerste keer en ik heb gehoord dat het volgend jaar nog groter gaat worden! De hoogtepunten vond ik dan ook wel de Q&A’s van Osric en Michael. De enige minpuntjes die ik kan bedenken zijn onder andere dat de organistie pas laat liet weten of er mensen wel of niet kwamen (zo wilde ik mijn comic book van The Walking Dead laten signeren, maar de dag ervoor rond 23:00 was pas bekend gemaakt dat Charlie Adlard niet meer zou komen), de gratis wifi deed het niet, de dealerroom had wel iets uitgebreider en gevarieerder gemogen en een programma boekje mistte ik!

Ook heb ik nu spijt dat ik niet met Osric Chau op de foto ben geweest :c Ik zag zoveel leuke foto’s overal voorbij komen van mensen die het wel gedaan hadden en, meh. Ach ja, hopelijk komt hij de volgende keer weer!

Bron foto: 1

7 Comments

 • Annabel

  March 31, 2015 at 11:21 am

  Ik ben twee dagen geweest! Ik vond het ook echt super leuk. Ik ben wel met Osric op de foto geweest haha. Mijn verslag verschijnt vanmiddag op mijn blog. Wat betreft de afmelding van de tekenaar van The Walking dead dat kwam door de stroomstoring. Daardoor kon hij geen vlucht meer krijgen vanuit Birmingham.

 • Joost (NerdyGeekyFanboy)

  March 31, 2015 at 11:35 am

  Leuk verslag, ik heb ook Osric en Michael gezien alleen niet van heel dichtbij (Osric kende ik ook niet dus ja), ik heb vooral de Q&A van Giancarlo Esposito bijgewoond, wat een coole acteur! 🙂 De cosplaywedstrijd was ook leuk, gelukkig zat ik de tweede dag vooraan alleen was de wedstrijd toen minder spectaculair (en die jury was zo verwaand zeg :O ). Ik kijk nu al uit naar volgend jaar (en dan gaan we elkaar wel zien haha 😀 ).

 • Nessa Luna

  March 31, 2015 at 11:44 am

  Ik vond het inderdaad ook heeeeel erg donker.. Was totaal niet fijn om foto’s te maken.. En ik vond ook dat ze de fotosessies wat beter hadden kunnen regelen; want nu was het echt in de rij staan en dan maar hopen dat degene voor wie jij een foto wilde nog niet vol zat (gelukkig niet).. Op HobbitCon ga je pas queue-en als de fotosessie bijna gaat gebeuren en betaal je pas vlak voor je op de foto gaat.. Ze moeten indd nog veel leren, maar het was wel echt leuk! 😀

 • Emmy

  March 31, 2015 at 1:43 pm

  Ik heb weer heel veel gemist. Buh.

 • Lilian

  March 31, 2015 at 7:28 pm

  Gave foto’s heb je gemaakt! Zo leuk om al die verklede mensen te zien 😀

 • diana

  March 31, 2015 at 9:40 pm

  Ik ga volgendjaar ook heen!!!!
  Ik wil ook Jack hebben!!!! (Funko PoP)
  Had hem gevraagt voor mijn verjaardag. Maar helaas

 • Zwartraafje

  April 1, 2015 at 8:59 am

  Wat leuk dat je daar naartoe bent kunnen gaan. Ik had gisterenavond naailes en heb aan mijn nieuwe cosplay-outfit gewerkt. Hopelijk is hij op tijd klaar zodat ik hem kan aandoen op de Antwerp Convention. Ik kijk er alvast naar uit.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post