Death Note #1 – Tsugumi Ohba & Takeshi Obata

Light tests the boundaries of the Death Note’s powers as L and the police begin to close in. Luckily Light’s father is the head of the Japanese National Police Agency and leaves vital information about the case lying around the house. With access to his father’s files, Light can keep one step ahead of the authorities. But who is the strange man following him, and how can Light guard against enemies whose names he doesn’t know?

IMG_8045_2

Op een dag, wanneer Light Yagami uit het raam zit te staren op een doordeweekse schooldag, valt er tot zijn verbazing een notitieboek uit de lucht. Na schooltijd pakt hij het notitieboek op en beseft dat hij een Death Note in zijn handen heeft. Hij komt erachter dat een Shinigami genaamd Ryuk de Death Note heeft laten vallen vanuit de Shinigami Realm. De Death Note zou in staat zijn mensen te vermoorden door middel van de naam van de persoon op te schrijven en de persoon voor je te zien. Light is maar al te nieuwsgierig en test dit uit op een crimineel – en het werkt!

Natuurlijk wordt het heel verdacht nadat er op één nacht zo’n vijftig criminelen zijn overleden aan het hartaanval en Light krijgt te maken met de politie en L – een mysterieus persoon waar Light wel wat meer van zou willen weten…

IMG_8041_2

Death Note is echt één van mijn favoriete Manga/Anime series. Het is echt super spannend en goed uitgewerkt met een hoop plottwists dat je niets liever wilt doen dan deze serie verder lezen/kijken. De scene is dit eerste deel met de bus is echt – so good. Natuurlijk weet ik hoe de serie eindigt, maar afgelopen week heb ik volume 1 van de Manga weer eens herlezen – en ik ben ook van plan om ze weer allemaal te gaan herlezen.

De illustraties zijn super gedetailleerd en de personages lijken wat ‘echter’ dan in andere Manga/Anime series. Zo hebben ze bijvoorbeeld niet die super grote, opvallende ogen en alle kleuren springen er niet uit, maar zijn ook erg realistisch (wat je in de manga natuurlijk niet ziet want deze is in zwart/wit!).

Death Note is in ieder geval een dikke vette aanrader als je echt op zoek bent naar een goed verhaal met verschillende plottwists die je totaal niet ziet aankomen!

IMG_8048_2

Titel: Death Note: Boredom | Serie: Death Note #1 | Auteur: Tsugumi Ohba | Illustrator: Takeshi Obata | Uitgeverij: Viz Media | Genre: Action, Crime, Manga, Shonen, Thriller | Pagina’s: 195 | ISBN: 9781421501680 | Waardering: ★★★★★

Koop bij bol.com

2 Comments

  • robin

    March 8, 2016 at 6:49 pm

    ik houuuu van Death Note <3 blijft goed hoevaak je het ook ziet/leest!

  • Joost (NerdyGeekyFanboy)

    March 8, 2016 at 10:27 pm

    Death Noooooooooooteeeeee! 😀

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post