De Studie – Joelle Charbonneau

Falen is geen optie…

Malencia Vale heeft in deel 1 van De Test-trilogie de spannende en uitputtende testen van het Verenigde Gemenebest overleefd en is nu, samen met haar jeugdliefde Tomas, één van de twintig uitverkorenen die mogen studeren aan de universiteit. Hoewel haar klasgenoten leven in een gelukzalige roes omdat hun herinneringen aan de gruwelen van de Test zijn gewist, knaagt aan Cia een onzekerheid over de toekomst. Wat is er waar van het verhaal dat ze zichzelf hoorde vertellen op de Transit Communicator?

IMG_3054_2

Een half jaar geleden heeft Cia de eerste testen overleefd en is samen met negentien andere kandidaten uitverkoren om te mogen studeren aan de universiteit. Zij is samen met de andere uitverkorenen dolgelukkig tot op een dag; de dag waarop Cia fragmenten terug luistert die zijzelf heeft opgenomen via de TC van haar broer. En vanaf dat moment wordt alles anders. Vanaf dat moment bekijkt ze alles om haar heen met andere ogen.

Dan wordt het tijd om te bepalen wie welke studie richting krijgt. Cia wordt ingedeeld bij een studie richting die juist onderaan haar lijstje stond dus ze baalt enorm. Ook krijgt Cia 9 vakken toegewezen, terwijl haar klasgenoten de helft minder krijgen. Het lijkt erop dat ze juist willen dat Cia faalt! Ze heeft daarom ook al snel door dat de professoren en de leiders haar meer in de gaten houden dan de andere kandidaten. Maar of ze daar nou zo blij van moet worden?

IMG_3049_2

Ik sprong een gat in de lucht toen ik las dat ik één van de vijftig testexemplaren van De Studie toegestuurd zou krijgen! Gelukkig maar dat wij met z’n allen niet zo’n test hoefde af te leggen net zoals Cia!

Wat een verhaal en wat is auteur Joelle Charbonneau goed in het schrijven van cliffhangers! Ik kon het boek haast niet wegleggen want ik moest gewoon weten hoe het verder zou gaan. Verder vind ik dat ze de personages ook heel goed beschrijft, ik kan ze zelfs allemaal (nu moet ik niet overdrijven, ik kan er wel heel veel) onthouden, yay!

IMG_3060_2

Vaak voelde ik net alsof ik aan Cia’s zijde stond, maar dat ze me gewoonweg niet kon horen. Ik wilde haar zo graag helpen en zeggen dat ze niet zo goed van vertrouwen moet zijn! Maar helaas…

De Studie is een ijzersterk vervolg op De Test, maar helaas wel een tikkeltje minder spannend. Daarom beloon in De Studie met 4 sterren! En ik kan niet wachten tot ik deel 3 kan verslinden!

3 Comments

 • Emmy

  February 25, 2014 at 3:06 pm

  Ik wacht ook echt met smart op deel 3!

 • Anneke

  February 25, 2014 at 8:26 pm

  Jaaaa. <3 Haha. Ik had je recensie al op Goodreads gelezen. Kan me er goed in vinden!

 • Lies

  February 25, 2014 at 9:41 pm

  Dit deel ben ik nu ook wel erg benieuwd naar, want hij klinkt erg goed! Ik ga deze boeken ook zeker eens lezen.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post