De Godinnentest – Aimée Carter

DeGodinnentestBanner

Het is een test die nog geen meisje overleefd heeft… en nu is de beurt aan Kate!

Omdat Kates ernstig zieke moeder zo graag terug wil naar haar geboorteplaats, verhuizen ze van New York naar het piepkleine Eden, waar Kate op een nieuwe school moet beginnen – zonder vrienden, zonder familie en met de angst dat haar moeder de herfst niet eens meer haalt.

IMG_3949_2

Het liefst zou Kate al haar tijd met haar doodzieke moeder doorbrengen. Ze weet namelijk niet hoe lang ze nog te leven heeft. Maar wanneer Kate wordt uitgenodigd voor een feestje, zegt haar moeder dat ze gewoon moet gaan. Kate zit sinds een paar dagen op een nieuwe school en haar moeder wil dat ze zo snel mogelijk vrienden wat vrienden maakt. Iets wat Kate op dit moment niet veel interesseert – ze wil gewoon dat haar moeder beter wordt. Om haar moeder blij te maken, gaat Kate naar het feestje. Ze is uitgenodigd door het populaire meisje Ava.

Maar… Er blijkt helemaal geen feestje te zijn! Kate is erin geluisd! Wanneer Kate op het punt staan om weer te vertrekken, gebeurd er het onmogelijke – Ava glijdt uit, komt met haar hoofd op een steen terecht en blijft doodstil liggen. Kate probeert Ava te reanimeren. Geen reactie. Ze schreeuwt om hulp en dan ineens duikt er een adembenemend, knappe jongen op. Hij doet een voorstel – als Kate naar het landgoed van Eden komt om een reeks van zeven testen af te leggen, wekt hij Ava terug tot leven en kan Kate Onsterfelijk worden.

Zal Kate zijn aanbod aannemen of is dit alles maar een droom?

IMG_3954_2

Dit boek staat al een tijdje op mijn ‘To Read’ lijstje en ik ben blij dat ik het nu gelezen heb want wat een leuk boek is dit! Ik kon het haast niet wegleggen. De eerste helft van het boek heb ik dan ook in één ruk uitgelezen! Ik moet wel toegeven dat ik eerst gemengde gevoelens over dit boek had nadat ik de achterkant gelezen had. Plaatselijke hunk die geïnteresseerd is in een nieuw, verlegen meisje. Tja, dat klinkt me wel bekend in de oren.

Maar! Gelukkig draait het verhaal hier echt totaal niet om. Voor het merendeel gaat dit verhaal namelijk over de, jawel, onderwereld! Dat is weer eens totaal iets nieuws. Want als ik heel eerlijk moet zijn, ik heb over dit onderwerp nog nooit eerder een boek gelezen.

IMG_3960_2

Nog een dingetje over de tekst op de achterkant… het is teveel! Er worden al gewoon dingen verteld die pas in het tweede of derde hoofdstuk voorkomen. Dus dat vond ik wel jammer. Maar goed, dat kan ik wel door de vingers zien want het boek was echt mega spannend! Nadat de dingen voorbij zijn die op de achterkant uitgelegd worden voorkomen, heb je echt geen idee hoe het nou verder zou gaan. Tenminste, ik vond het totaal niet voorspelbaar. Ik had namelijk geen idee wat die zeven testen nou eigenlijk inhielden, dus dat was wel even een verassing!

Ik ben van plan deze trilogie achter elkaar te gaan lezen, dus ik ben nu ook al begonnen in De Godinnenwraak. Ik ben erg benieuwd hoe het verhaal verder gaat! Ik kan me herinneren dat ik op een aantal blogs gelezen heb dat De Godinnenwraak een enorme cliffhanger aan het einde heeft, haha! Ik ben erg benieuwd! 4 sterren voor De Godinnentest, al zat ik heel erg te twijfelen of ik het boek 4 of 5 sterren moest geven. Maar ik ga toch voor 4, omdat er ook sommige dingen in voorkomen die vaak herhaald werden, wat wel jammer was. Maar dat neemt niet weg dat dit echt een super verhaal is!

IMG_3964_2

Graag wil ik Harlequin nogmaals bedanken voor dit recensie exemplaar!

Titel: De Godinnentest | Serie: The Goddess Test #1 | Auteur: Aimée Carter | Uitgeverij: Harlequin Young Adult | Genre: Young-Adult, Fiction, Romance, Fantasy, Mythology | Pagina’s: 351 | ISBN: 9789034755858 | Waardering:★★★★&#9734

Koop ‘De Godinnentest’ bij bol.com!

5 Comments

 • Zwartraafje

  September 23, 2014 at 11:10 am

  Wel jammer dat er soms al zoveel verklapt wordt op de achterflap van een boek hé.

 • Anneke

  September 23, 2014 at 11:37 am

  Ik kijk er zo naar uit om deze serie te lezen dat ik het elke keer uitstel, bang om teleurgesteld te worden. Ik moet gewoon een keer beginnen! En dan ga ik de serie ook achter elkaar lezen. 🙂

 • Jacoline

  September 23, 2014 at 11:56 am

  Leuke review, dit zorgt ervoor dat ik ook zin krijg om weer verder te gaan lezen in de serie 🙂

 • Lies

  September 23, 2014 at 1:53 pm

  Deze serie lijkt mij heel erg mooi en wil hem ook zeker nog gaan lezen. Ik heb alleen nog zoveel boeken hier liggen die ik eerst nog wil lezen en daarna ga ik snel eens aan deze beginnen.

 • Elisa

  September 24, 2014 at 7:57 pm

  Ik vond het ook spijtig dat er al zoveel dingen verklapt werden op de achterflap. gelukkig waren er nog genoeg verrassingen

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post