Cinder – Marissa Meyer

A Forbidden Romance.
A Deadly Plague.
Earth’s Fate Hings On One Girl…


Cinder; a gifted mechanic in New Beijing, is also a cyborg. She’s reviled by her stepmother and blamed for her stepsister’s sudden illness. But when her life becomes entwined with the handsom Prince Kai’s she finds herself at the centre of a violent struggle between the desires of an evil queen – and a dangerous temptation.

Cinder is caught between duty and freedom, loyalty and betrayal. Now she must uncover secrets about her mysterious past in order to protect Earth’s future.


This Is Not The Fairy Tale You Remember.
But It’s One You Won’t Forget.

IMG_1458

Cinder is een cyborg en tevens de beste monteur van New Beijing. Ze herinnert zich niet veel meer van haar leven en woont nu bij haar boosaardige stiefmoeder en twee stiefzusjes. Cinder wordt er van beschuldigd dat haar zusje ziek is. Op een dag, ontmoet ze Prince Kai, die een kapotte android naar Cinder’s winkel brengt in de hoop dat zij hem kan maken. Hoe vaker ze elkaar spreken, hoe meer gevoelens Prince Kai voor Cinder krijgt. Hij weet alleen niet dat zij een cyborg is, dus Cinder probeert hem op een afstand te houden.

Cinder is druk bezig om een ‘cure’ te vinden om haar stiefzusje beter te maken. Ze is namelijk ziek geworden door een plaag die door New Beijing hangt. Cinder komt erachter dat ze er niet vatbaar voor is.

Zal Cinder op tijd een ‘cure’ voor haar zusje kunnen vinden, of is ze er niet op tijd bij?

IMG_1459

Voordat ik aan het boek Cinder begon, had ik er al een aantal reviews over gelezen. Vele vonden het boek dan ook erg voorspelbaar. Dit komt natuurlijk ook mede doordat het een hervertelling is van het beroemde sprookje Cinderella, dus op zulke momenten vond ik het boek ook heel voorspelbaar. Maar waar ik het eigenlijk over wil hebben, is de grote plottwist op het einde, dat vele mensen al wisten dat dat er aan zat te komen. Zelf had ik dit niet zo, maar dat kwam ook een beetje doordat ik mijn gedachtes vaak liet afdwalen tijdens het lezen omdat ik me niet zo goed kon concentreren op dit boek. Dus op het einde was er wel een grote plottwist voor mij.

Cinder vond ik helaas dus niet zo geweldig, jammer, ik had er veel meer van verwacht! Nu heb ik zelf ook niet veel met cyborgs en zo, maar toch, dat was eigenlijk niet zo heel storend. Cinder kwam op mij over als een normaal meisje maar dat toch niet helemaal menselijk was. Gelukkig maar dat ze niet werd omschreven als één over andere complete cyborg/robot achtig iets.

IMG_1461

Het verhaal was echter wel oké hoor, ik hou zelf erg van hervertellingen van sprookjes (ook qua films), dus dat was wel goed gedaan. Wel had ik verwacht dat het verhaal iets meer op het originele Cinderella zou lijken.

1 Comments

  • DQ

    March 8, 2014 at 2:15 am

    Fijne review! X

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post