Big Hero 6

BigHero6Banner

Big Hero 6, een film die vol zit met actie en humor waardoor de onderliggende gedachte een beetje wegvalt, maar toch uiteindelijk toch mooi op zijn plaats terecht komt. Na het zien van Frozen, denk ik niet dat er ooit nog een Disney film hieraan kan tippen. Of toch wel?

BigHero601

Ontmoet Hiro, een veertienjarige jongen die met zijn zelfgemaakte robotje meedoet aan wedstrijden, of eigenlijk gevechten. Tadashi, Hiro’s broer, vind dit maar niks en moedigt hem aan om een nieuw soort uitvinding te bedenken. Hiro maakt kennis met Baymax, Tadashi’s uitvinding. Baymax is een grote, intelligente robot die alles weet over dingen uit de gezondheidszorg.

Na een grote tegenslag in zijn leven, raakt Hiro in zichzelf gekeerd en komt hij zijn slaapkamer amper nog uit. Op een dag activeert hij perongelijk de uitvinding van zijn broer. En zo komt Baymax weer tot leven en merkt hij natuurlijk gelijk dat er iets mis is met Hiro. Hij download zo een hoop kennis om Hiro te helpen. Hiro vind Baymax maar irritant, maar na een tijdje kan hij het toch wel waarderen en ontstaat er een hechte vriendschap tussen die twee.

BigHero602

Eerst wist ik niet echt wat ik kon verwachten van de film Big Hero 6. Ik vond de personages er niet super leuk uit zien en daarom sprak de film me niet echt aan. Op een gegeven moment ben ik hem toch maar gaan kijken want hey, het is een Disney film – die moet ik natuurlijk wel gezien hebben.

Gelukkig was de film heel anders dan ik dacht dat hij was (juistem). Het eerste uur zit vol met droge humor en daar hou echt heel veel van! Ik heb deze film alleen gekeken en moest stiekem toch wel hardop lachen op sommige punten. Je ziet Baymax samen met Hiro een beetje rond stuntelen en dat bevat gewoon veel humor. Zoals een leeglopende Baymax waarnaar hij plakbandjes op de luchtgaatjes gaat plakken. Geweldig dit :’D

BigHero603

Maar echter na het eerste uur van de film, vond ik het een beetje tegenvallen. De humor was zo goed als verdwenen en het draaide alleen nog maar om de actie. Baymax was van een dikke, lompe nietsnut (qua vechten etc.) veranderd in een slanke (sort of), vechtende superheld. Uhh, what just happend to the big fat guy? ‘Cause he was funny!

Toch stelde het me niet super erg teleur, omdat ik om te beginnen geen hoge verwachtingen had van deze film. (En misschien omdat het twee uur ‘s nachts was – ik was moe) Verder was ik echt verbaasd dat er zoveel droge humor in deze film zat, dat maakte mijn dag echt weer helemaal goed. Ik vond Baymax echt een geweldig personage. Dankzij die droge humor en de prachtige animaties, krijgt Big Hero 6 vier welverdiende sterren!

Titel: Big Hero 6 | Regisseurs: Don Hall, Chris Williams | Uitgever: Walt Disney Studios Home Entertainment | Genre: Adventure, Animation, Action | Speelduur: 102 min. | Jaar: 2014 | EAN: ??? | Waardering:★★★★&#9734

Reserveer bij bol.com

Bron foto’s: 1, 2, 3, 4

4 Comments

 • Joost (NerdyGeekyFanboy)

  April 18, 2015 at 9:38 am

  Ik heb de film deze week weer gezien, ik blijf hem leuk vinden ๐Ÿ™‚ Ik wil ook een Baymax!

 • Lilian

  April 18, 2015 at 10:47 am

  Ik wil deze ook nog zien, lijkt me zo grappig!

 • JoanyM

  April 19, 2015 at 3:57 pm

  Deze film was echt leuk! Baymax was inderdaad als lomp wit ding grappiger dan als ‘super’ Baymax. (om het zo maar even te noemen na zijn upgrades) Toch bleef de film me wel verassen, ik kende het verhaal ook niet.

 • Glen

  October 6, 2015 at 6:06 pm

  Deze moet ik nog steeds zien, al veel goeds van gehoord, jij vond hem zo te lezen ook wel de moeite!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post